Laat die nazi’s toch gewoon lekker demonstreren met hun NSB-vlag

Ik ben wel de laatste persoon op deze planeet die andere mensen het recht op demonstreren wil ontzeggen, net zo goed als dat ik vind dat mensen moeten kunnen zeggen en schrijven wat ze willen. Zonder uitzondering. Daarom begrijp ik de heisa niet rond de Hitlergroetende NSB-vlag zwaaiers op de PVV-demo.

Die knokpartijen op straat tussen fascisten en antifascisten af en toe snap ik ook niet. Wat heeft dat de antifascisten trouwens ooit opgeleverd? Wanneer begin jaren 30 radicaal-links massaal ondergronds was gegaan dan waren ze niet bij tienduizenden tegelijk afgemaakt en dan hadden ze het de nazi’s een stuk moeilijker kunnen maken.

Echt veel goodwill kweek je er ook niet mee, met op straat vechten. Okay je vecht weliswaar tegen nazi’s maar zoals we weten zijn in de ogen van velen nazi’s volstrekt normale mensen. Er zijn zelfs mensen die vinden dat de anti-nazi’s net zo erg, zo niet erger, zijn dan nazi’s. En tenslotte heb je nog de mensen die beweren dat Churchill ooit gezegd heeft dat de antifascisten van morgen fascisten zullen zijn. Churchill heeft dat uiteraard nooit gezegd – en al had ie dat: who cares? – maar het bekt zo lekker.

Kortom een straatgevecht met de nazi’s ga je niet winnen.

Foto: kafka.nl
Foto: kafka.nl

Laat ze dus gewoon lekker rondmarcheren op PVV-demonstraties, en zwaaien met hun NSB-vlaggen. Laat ze gewoon de Hitlergroet geven. Laat ze Sieg Heil scanderen als Wilders het podium beklimt.

Geef ze de ruimte.

Het wordt op die manier des te duidelijker waar iedereen voor staat. Geen verhullend taalgebruik meer, gewoon gáán.

In ons huidige klimaat van fascisten die niet uit de kast mogen komen van hun leider, krijg je dus mensen die gaan lopen uitleggen dat de NSB-vlag helemaal geen NSB-vlag ís. Het is namelijk een vlag van brabbeldebrabbel en bladiebla. Het is echt een supervlag: er bestaan schilderijen uit de Gouden Eeuw met die vlag er op. Dat er foto’s van die vlaggen zijn, met mensen erop die de Hitlergroet geven, óp een PVV-demo, daar hoor je ze dan weer niet over, maar ik zeg dus: jongens come on….

Bovendien: wat is erger? Stel je moet kiezen tussen Al Qaeda of nazi’s dan is die keus toch volstrekt duidelijk? Dan kies je gewoon voor de nazi’s. Zo redeneert “filmmaker” Eddy Terstall die blijkbaar dagelijks moet kiezen tussen Al Qaeda en Nazi’s, hetgeen het zonderlinge gezelschap verklaart waarin hij zich bevindt op Twitter.


En wat dus ook tenenkrommend is, is juist dat gedownplay van die zogenaamde “Princevlag”, hier een PVV-nazi, die wij niet anders kennen dan als PVV-nazi, en die nu uit PR-overwegingen die “Princevlag” tot “iets moois” gaat herscheppen. Al stonden er op zijn PVV-demo brallende nazi’s naast met de rechterarm omhoog.

Het is immers niet allemaal NSB, die “Princevlag”, immers White Pride Forum Stormfront schrijft immers zelf over de “Princevlag”:

Leg dan meteen een korte maar krachtige historie hiervan uit, maar laat in alle gevallen de NSB buiten schot, dit zal alleen maar afkeer oproepen bij de bevolking.

Uiteraard geeft die hondsdolle racistische anchorloon van @NCRVLunch Niemoller hier direct gevolg aan:


Geef die mensen nou gewoon de ruimte. Láát ze praten. Láát ze rondmarcheren met NSB-vlaggen en stampende laarzen. Láát ze schreeuwen en brallen.

Laat ze proberen iets moois van hun leven te maken, het is al zoveel nazi’s voor hen niet gelukt.

28 gedachten over “Laat die nazi’s toch gewoon lekker demonstreren met hun NSB-vlag”

 1. “Laat ze dus gewoon lekker rondmarcheren op PVV-demonstraties, en zwaaien met hun NSB-vlaggen. … Het wordt op die manier des te duidelijker waar iedereen voor staat.”

  Dezelfde slechte redenering als we eerder hoorden: laat Wilders toch zijn ding doen, dan verliest hij vanzelf zetels.

  Not!

 2. Juist niet dezelfde redenering. Laat ze doen waar ze voor staan. Wilders deed alsof hij een volstrekt normale partei was en Rutte vond dat ook.

 3. Ik heb het vermoeden dat zo’n driekwart van de kneedbare mensen op het Koekamp, tijdens de PVV-demonstratie, niet eens weet waar die vlag voor staat, danwel stond. Laat staan dat ze zelfs maar beseffen waarom/ waarvoor er lui met de rechterarm omhoog stonden.

  Over die hitlergroet gesproken…ik was van mening dat dit strafbaar is? Waarom is dat extreemrechts schorem dan niet opgepakt, of minstens van het terrein gezet?

  _
  “Die Prinsenvlaggen hadden niet gehoeven. Maar al die nadruk op de NSB.”

  Waarheid en feiten zijn overduidelijk lastig en complex voor je, ‘schedelmeter’ Joost Niemoller.

  Trouwens, hoeveel van het Cidi of de Joodse gemeenschap waren aanwezig bij die PVV-demo? Stonden Esther Voet en Ronny Naftaniel erbij te juichen? Belial zal, in dat geval, instemmend knikken.

 4. De PVV is een vereniging met maar één lid, Geert Wilders. Niemand, zelfs niet de PVV kamerleden, kunnen zich aanmelden als lid van de PVV. Daarom kan ook niemand, behalve Geert Wilders, die zich misdraagt als PVV’lid worden geroyeerd en heeft de PVV zodoende geen instrument om extremistische symphatisanten buiten de deur te houden. Elke geweldadige holocaustontkennende neonazi met een hakenkruis op zijn voorhoofd heeft namelijk evenveel recht om zichzelf een PVV’er te noemen als Fleur Agema of Marjolein Faber-van de Klashorst.
  Daarom is de PVV als politieke beweging net zo fascistisch en racistisch als er neofascistische racisten zijn die zichzelf PVV’er noemen, en daar helpt geen lieve Wildersje aan.

 5. En dan mag je ze niet linken aan WW2…. Neo Nazies niet mogen linken aan de WW2 want dan demoniseer je. Maar links wel betichten van alles en nog wat. Bijvoorbeeld door dit rechtse kabinet links te noemen.

  Rechts is en blijft de dode tak aan de boom der evolutie. En dat bewijzen ze keer op keer.

 6. Altijd dat bagatelliseren door die rechtse hypocrieten.

  Breivik: Dat valt wel mee daar moet je niet zo zwaar aan tillen. Dat is een eenling. Of zelfs lof voor zijn daden. …. 70 dode onschuldige kinderen.

  Fortuyn: Linkse media dit, links complot dat. En alle linksen zijn zo. De kogel komt van links. 1 dode leider van wat bleek een flut partij vol idioten.

  Heerlijk dat met 2 maten meten. Niet dat ik de moord op Fortuyn minder kwalijk vind. Het is allemaal walgelijk. Maar rechts valt altijd zo door de mand.

 7. ‘Wilders maakt nieuwe vrienden’

  “Onlangs ging Geert Wilders samenwerkingsverbanden aan met een aantal Europese partijen, met zeer extremistische denkbeelden, een antisemitische achterban en een geschiedenis van geweld en nazisme. De vraag is of die internationale koerswijziging ook een effect heeft op zijn Nederlandse achterban. De demonstratie van de PVV, op 21 september 2013 in Den Haag, was een goede plek om die vraag te beantwoorden. En het antwoord was helder: de steun van Nederlandse rechtsextremisten en neonazi’s voor Wilders is nog nooit zo groot geweest.”

  http://kafka.antenna.nl/?p=4817

  De reacties onder http://www.omroepwest.nl/nieuws/21-09-2013/neo-nazis-op-pvv-demonstratie zijn zeker interessant te noemen.

 8. Heeft Wilders dit keer nog de moeite genomen, zich van zijn vurigste ondersteuners te distantiëren, zoals voor zijn Australië (bad)trip? Niks kunnen vinden …
  De kogel schijnt door de kerk. Laat maar schuiven, om zo sneller vallen de maskers.
  Wij hoeven ons geen zorgen meer te maken over Godwin-aantijgingen.

 9. Ik moet het nog steeds op mij in laten werken…. de ontkenning van het tuig en hun huillie huilie dat ze worden gedemoniseerd.

  Dus iemand brengt een Hitler groet. Hij laat duidelijk merken het met de Nazies eens te zijn. Verder laten ze duidelijk merken dat ze achter Wilders staan en dus de PVV.

  1 + 1 = 2. Dus de PVV zijn smerige racisiten met nazie sympathien. Niemand namelijk van die hele kliek neemt er afstand van. Zelfs Wilders niet.

  Dus hoezo demoniseren ? Maar goed feiten en rechts…. vinden ze nooit leuk.

  Verder het onderstaande rijtje

  Wat er mis is in Nederland en eigenlijk in de rest van de wereld:

  1. Te grote bankensector
  2. Te grote managementlagen bij bedrijven en instellingen
  3. Te groot verschil tussen top bedrijf en gewone arbeider
  4. versnipperde politiek zonder visie
  5. Europese economie zonder visie op concurrentiekracht
  6. Politiek teveel bezig met zichzelf

  Dit komt 99% door rechtse politiek en beleid. Weer geen demoniseren maar gewoon FEITEN.

 10. Gelukkig weten wij dat de recente aanslagen in Kenia en Pakistan niets met de Islam te maken hebben, in tegenstelling tot die domme gasten van de PVV.

 11. @13, ja en?

  Het is nieuw voor jou, dat er mensen op deze aardkloot aanwezig zijn, die enkel ‘kommer en kwel bezorgen aan anderen’ in hun gedachten hebben? Vanuit een of andere (al dan niet fascistoïde) ideologie?

  Ben je werkelijk zo achterlijk, dat je niet wil beseffen dat juist dat menseigen ‘kan’ zijn? Los van enig ideologie?

  “die domme gasten van de PVV”

  Is zeer waarschijnlijk niet veel meer dan een projectie van je (min of meer) gekwetste ego.
  Geen mens ís “dom”. ‘Gasten’, daarentegen. Metafoor, zoek de definities ‘es op..

  Je gekozen pseudoniem is overigens prachtig, de verbastering van ‘Joop Klepzeiker’ – ontsproten uit de creatieve geest van Erik Schreurs (waarvoor dank, overigens).

  “Gelukkig weten wij dat de recente aanslagen in Kenia en Pakistan niets met de Islam te maken hebben”

  Gelukkig besef ik dat ‘die specifieke aanslagen’ wel degelijk iets uit hebben te staan met de o.a. door Wilders ‘geprojecteerde angstbeeld’ aka ‘de Islam’. Oh, wacht…een extremistische stroming/ storing, binnen ‘een stroming’ van ‘een religie’.

  Waarom negeer je ‘de feiten’ om stuitende domheid te vertonen?

 12. We krijgen nog een artikeltje straks echt heel fascistisch en nazistisch Nederland was aanwezig op Geerts demo. Zo haal je de 1000 mensen inderdaad wel.

 13. @Marc,

  Over Balkenende: inderdaad vreemd van die man, je zou verwachten dat hij niet onder zou doen voor een goede Moslim die een vrouw weigert een hand te geven.

 14. Ik lees hier weer veel over “rechts” dit, zus en zo.
  Noem het beestje nou een bij het naampje: “extreem rechts”
  Aan alle linkse lezertjes van dit wel heel aardige blog;
  Wel eens in je opgekomen dat er ook rechtse mensen zijn, zoals ik blijkbaar die precies zo walgen van de PVV, Nazi’s, asielbeleid, Teeven, etc. Etc. als een ieder ander weldenkend mens.
  Nee? Nou bij deze dus.

  Door het tuig van o.a. De PVV schaam ik me om mezelf rechts te noemen.

  My two cents

  @ jvd heuvel

  Ik lees krapuul met veel interesse, ga zo door.

 15. @23 Terecht opgemerkt. Ik heb ook al eens eerder aangegeven dat de scheidslijn niet meer duidelijk tussen Links en Rechts verloopt, veelmeer tussen Fatsoenlijk en Hufterig.

 16. @23 …hokjesgeesten zijn veelal primitievelingen.

  Je geeft aan dat je “rechts” bent. Waar en hoe kan ik mijzelf voor het ‘linkse en/ of rechtse’ (laten) meten? Is daar een soort van weegschaal voor? Ik zou bijzonder graag willen weten of ik een (extreem)linkse hufter of een (extreem)rechtse hufter ben. Wie van de 2…euh 3..euh 4.

  Wat @24 zegt.

 17. @23, ik weet het en ik waardeer het. Ken ook andere rechtsen die hetzelfde denken, wel zijn dat overigens geen hufters die vooral uit eigen belang handelen om anderen te belazeren waar rechts/PVV/VVD zo overvol zijn.

  Het gaat meer dus om conservatisme die ook vele richtingen kent.

 18. Korte termijn plan : stemrecht ontnemen aan het plebs dat minder dan een bepaald IQ heeft. Reproductieve rechten ontnemen aan het plebs. Zo voorkom je de verdomming van het land en voorkom je dat deze laag opgeleide, onnadenkende Heil Hitler en weg met de buitenlanders roepers ooit nog een politiek machtsblok kunnen vormen, ook in de toekomst.

  Op lange termijn : zorgen voor een tolerante goed opgeleide sociaal invoelende maatschappij gebaseerd op sociale gelijkheid.

  Maar dan wel voor dié mensen die nadenken.

  Eng he ?

 19. @ 25 en 26

  “Is daar een soort van weegschaal voor? ”

  Ja inderdaad klopt noemen we politiek spectrum enzo.
  😉

  Ben zelf niet zo van de hokjesgeest maar zo nu en dan ontkom je er niet aan.

Reacties zijn gesloten.