Wilders als stripfiguur

Sommigen vereenzelvigen Geert Wilders met Calimero, en dat beest is zeker een zeikerdje eerste klas, in Nederland uitgezonden door de eerste Telegraafomroep, de TROS (inmiddels hebben ze gejongd). Altijd nog dat stukje eierschaal op zijn hoofd en het is niet eerlijk.
Dat ronde babyhoofdje van Wilders zou je als eierschaal kunnen zien..

Toch vind ik het Nederlandse querulantendom dat door Wilders en zijn aanhang wordt uitgedragen vooral passen bij Pastuiven Verkwil, de opvliegende rat van Toonder, in wiens omgeving altijd alles misgaat. En die dan altijd zeker weet dat jij het er om gedaan hebt en die ook zeker weet dat de kleine man altijd moedwillig gepakt wordt. Daar bestaan nog brieven over! Nooit nadenken wat er mis zou kunnen zijn gegaan, meteen schreeuwen en altijd verongelijkt. Een zesde van de Tweede Kamer wordt gevuld door lieden die dit een adequaat wereldbeeld vinden.

Maar wat is er in vredesnaam met de heer Verkwil, schutspatroon van Henk en Ingrid, gebeurd?
Eens kijken hoe lang zijn overlijdensadvertentie het na dit signalement volhoudt.
Mocht iemand echt gezegend zijn geweest met deze namen: mijn excuses. Maar ik geloof er helemaal niets van.

4 gedachten over “Wilders als stripfiguur”

  1. Wonderlijk. Toen ik deze post plaatste stond op de overlijdensadvertentie van Pastuiven Verkwil nog het slot van de liefdeshymne van Paulus, De meeste van deze is de liefde Nu staat er:

    Zelfs de dood krijgen we niet voor niets, want hij kost ons het leven.

    U dacht zeker dat het niets kostte, huh?

Reacties zijn gesloten.