Schudt GroenLinks neo-liberale veren EINDELIJK af?

Zie je Bram van Ojik al in een tuinbroek over de Amsterdamse grachten fietsen met een roze bakfiets met daarin zijn getalenteerde kindertjes? Of zie je hem wel eens opfleuren als er weer eens een neo-liberaal burgersloop-ideetje wordt gelanceerd? Of op vitaal-valse momenten PVV-ideeën omarmen om te laten zien hoe modern hij wel niet is? Of zwaaiend met met zijn lange gekrulde donkergekleurde lokken zijn pronte tietjes gehuld in bloemetjesjurk tegen Rutger Castricum aandrukken voor de draaiende fascistencamera? Of Nederland een illegale oorlog inwurmen om te laten zien hoe regeringsverantwoordelijk GroenLinks is?

Toen GroenLinks nog een piepklein beetje te vertrouwen was.
Toen GroenLinks nog een piepklein beetje te vertrouwen was.

Wij eigenlijk ook niet.

Daarom zijn wij ook niet verrast dat Ojik, EINDELIJK (want dat moet er uiteraard wel bij gezegd worden) heeft besloten dat neo-liberalisme misschien meer iets is voor de conservatieven in de USA en misschien minder iets is voor een partij die zichzelf “GroenLinks” noemt, en die is ontstaan uit een fusie van communisten en (tamelijk hardcore) socialisten.

Dus zijn wij allen hem nu gruwelijk dankbaar dat hij in zijn vakantie, pardon “reces”, even heeft nagedacht of het allemaal wel zo kosher is waar GroenLinks onder de bezielende leiding van narcistische betweters type Halsema/Dibi/Sap mee bezig is.

Nadenken tijdens de vakantie doen overigens alleen politici. U en ik doen dat nooit. Daarom betalen wij deze politici ook die vorstelijke beloningen want die hebben nogal veel nadenk-tijd. Maar dat even terzijde.

In Trouw staat nu dat Ojik vandaag bekend gaat maken op een ledenvergadering van GroenLinks dat GroenLinks een (economisch) linksere koers moet gaan varen, en volgens Trouw breekt hij daarmee met de liberale lijn die is ingezet door Halsema.

Maar goed, in Trouw staat ook dat ik een antisemitische nazi ben, dus wat we er van moeten geloven: je ne sais pas.

Desalniettemin hiep hiep hoera.

GroenLinks die Links wordt.

Het zou mijn relatie met mijn (grotendeels voormalige maar oh zo gewaardeerde) GroenLinks-vrienden weer een tikkeltje levensvatbaarder maken. Ist das nicht wunderbar?

Eerst moet Ojik natuurlijk wel keihard vechten als een leeuw om alles voor elkaar te krijgen. Ik zie Tofik Dibi al aan de microfoon, “niggaplease brother, links is een achterhaald begrip, BAM!”.

En meer van dat soort incoherent gewauwel waar we GroenLinks tegenwoordig helaas zo goed van kennen.

Anders lopen ze nog het risico dat ze weer in hun coma worden teruggeluld door Femke Halsema.

Ik zou niet graag in de schoenen van Ojik staan maar ik sta als één man achter hem.

Ojik, succes!

9 gedachten over “Schudt GroenLinks neo-liberale veren EINDELIJK af?”

 1. Die affiche was van toen ik voor het eerst mocht stemmen. De PSP werd toen gehalveerd, het was niet zo’n daverende keuze net bij het opkomen van de Tweede Golf. En de dame op het affiche blijkt achteraf niets met de PSP gehad te hebben. Maar goed.
  Van Ojik is van de PPR-bloedgroep, de christen-radicalen (twee partijen), zou aardig zijn als hij de koers echt kon ombuigen.

 2. Die club opheffen en dan gaan ze maar fijn een paar maanden dwangarbeid verrichten in de ‘partcipatiesamenleving’ van die fijne neo-liberale vrienden van ze.

 3. “En de dame op het affiche blijkt achteraf niets met de PSP gehad te hebben.”

  Edoch blijft ze tot op de dag van vandaag ‘de gemoederen’ bezighouden. Iets wat zich niet laat uitbetalen in een financiele regeling achteraf. 😉

  Groenlinks zuigt. Al sinds oprichting.

 4. Alhoewel ik al bijna 10 jaar weg ben uit de partij heb ik het idee dat de oudere linkse garde (psp ppr en de cpn-ers die zijn blijven hangen) op de rem getrapt hebben en deze ‘nieuwe’ koers hebben aangegeven. Leo Platvoet scheef vorige jaar dit artikel : http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/10/opiniestuk-leo-platvoet-missie-groenlinks-is-mislukt/ en ik weet dat al in 2008 zeer ontevreden was over de koers van de partij. Laten we hopen dat het doorzet, dan heb ik weer een partij waar ik op kan stemmen.

 5. Ik heb mijn gal al eerder gespuid over Groen Links en dat ging toch echt over de periode voor het Neo-liberale duo.
  Het begin van Groen Links werd al getekend door het machtsdenken van de would-be bestuurders, het laten zien dat ze salonfahig waren.

  Het probleem is echter dat de werkelijke maatschappelijke macht zich buiten het bereik van de democratie bevindt en dat de pogingen om via democratische weg die macht in eigen hand te krijgen gefrustreerd worden door dit soort praktijken en door figuren als Wilders die voortdurend bezig zijn om tweedracht in de samenleving te zaaien.

 6. de aloude kabouter party (De Groenen) waren meer pro andere samenleving en pro natuur dan de latere Groenlinkse club.

  #5 hoe groot is de invloed van o.a. de Bilderberggroep?

 7. Ik hoop dat ik ongelijk krijg – en dat doe ik niet vaak – maar afgaand op de geschiedenis is het bij GL meestal maar vaag geklets.

 8. Meteen die naam veranderen dan maar. Groen en Links hebben niks met elkaar te maken, de bewegingen zijn zelfs tegenstrijdig te noemen: elitair versus egalitair. Mensen met een luxe hobby versus mensen met een maatschappelijke drijfveer. En ga zo maar door. In die context blijft er van links geen spaan heel. Doe als in Duitsland, daar is plaats voor die Gruene en die Linke. Op sommige punten kunnen die misschien samen optreden, maar houdt het wel uit mekaar.

 9. Hoe dan ook is het een goed geluid van de kant van GL tegenover de Halsemisatie dat ze de laatste jaren massaal hebben ondergaan.

Reacties zijn gesloten.