Nederland verdient een nazi-vlag

Een interessant nieuwtje op SP.nl: De SP heeft vragen gesteld over het gebruik van de Prinsenvlag op het Utrechtse Statenjacht. De Prinsenvlag werd in Nederland gevoerd ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog, maar is sinds 1796 niet meer in gebruik. In de jaren ’30 van de twintigste eeuw werd hij nieuw leven in geblazen door de NSB. Sindsdien wordt hij alleen nog maar gebruikt door organisaties als Voorpost, de Nederlandse Volks-Unie, de Nationalistische Volks Beweging en Stormfront. De SP wil niet dat het Statenjacht deze vlag nog voert (sp.nl).

Wat is er mis met een nazi-vlag voor ons Nederlanders?

Een beetje conflict heeft altijd een goede historische reden. En het nazi-zijn zit ons in het Duitse bloed. Weliswaar had de NSB voor WOII niet echt superveel leden, maar na de Duitse bezetting kwamen de zogenaamde “mei-kevers” en al snel haalde de NSB makkelijk de 100.000 leden.

De Nederlandse SS-divisie die werd opgericht om tegen de communisten te vechten was verhoudingsgewijs de grootste vrijwillige niet-Duitse SS-divisie ter wereld.

Op hun uniform prijkte trots het nazi-prinsenvlaggetje. Oranje, blanje, blue.

Mussert hees, terwijl er in heel Nederland niet één Nederlandse vlag meer te zien was, gedurende de hele oorlog, iedere dag zijn prinsenvlag.

Veel rechtse mensen die de de link tussen de NSB en hun eigen nazi-gedachtegoed willen bagatelliseren wijzen erop dat Mussert zogenaamd vóór Europa was. Dit is, zoals je meestal ziet in het rioolrabiaatrechtse discours, een gore leugen.

Wat Mussert deed was het feit benoemen dat er een nieuw Europa wás. Dat kon je in die tijd namelijk moeilijk ontkennen met het oppermachtige Duitsland dat overal in Europa de scepter zwaaide.

Binnen dat nieuwe Europa moest er een speciale uitzonderingspositie voor Nederland komen. Zoo (zo schreef men toen vaak zo) bijzonder waren wij Nederlanders. Dus géén provincie van Duitsland, geen ordinair bezet gebiedje, maar een een Nederland dat samen met de fascisten in Italië en samen met de nazi’s in Duitsland zou optrekken voor de goede zaak.

En daar hoorde die heldhaftige vlag bij die onze SS-divisie, maar ook onze PVV-kamerleden zo graag opspelden. En die Mussert 5 jaar lang iedere dag hees op het balkonnetje van zijn kantoortje.

Zoo is dus de geschiedenis, en zeggen dat de NSB “pro-EU” was, iets wat je tegenwoordig vaak leest op rioolsites als Geenstijl of Die Tägliche Leibstandarte is revisionistisch holocaustontkennings-achtig gelul.

Om even terug te komen op de bovenste alinea. Ik ken de politieke samenstelling van de provincie Utrecht niet, maar de kans is echt bijzonder groot dat men gezamenlijk zal vaststellen dat Anne-Marie Mineur van de SP niet moet zeiken. En dat de Mussert/SS divisie Westland/Stormfront/Voorpost/PVV vlag trots op de Utrechtse wateren moet blijven zeilen.

Ik heb al eerder gezegd: schaf dat uniformverbod gelijk ook maar af. Ik wil de nazi’s op straat gewoon duidelijk kunnen herkennen.

6 gedachten over “Nederland verdient een nazi-vlag”

  1. tja, die vlag hoort wel op dat jacht. Aan de andere kant is het een onjuiste vlagvoering, er moet eigenlijk gewoon rood wit blauw gevoerd worden. Maar in het geval van dit schip heeft het m.i. inderdaad niks met de nsb te maken.

    Dan nog, wat heeft de Utrechtse politiek in te brengen? Ze is geen eigenaar van het schip, die is van een stichting.

  2. De eigenaar van het Utrechts Statenjacht is een stichting. De PVV is ook een stichting. Twee stichtingen die de Prinsenvlag voeren naast de bovengenoemde rabiaatrechtse clubs. Mooi gezelschap. Nog even wat betreft de link naar het stuk van 2010 over de Nederlandse vrijwillige SS Divisie. Er zijn in Noorwegen wat titels uitgegeven (in eigen beheer) over de Noorse vrijwillige SS legioenen. Ik meen het aantal van 20.000 te hebben gezien, inclusief het vrouwelijke aandeel hospikken. De naam van de auteur heb ik hier even niet bij de hand. Mijn boekenkast staat 8000 kilometer verderop. Bij een bevolking van toen krap drie-en-een-half miljoen mensen, vergeleken met ongeveer 10 miljoen Nederlanders, waren de Noren wellicht toch koplopers. Natuurlijk staat de na-oorlogse Noorse geschiedschrijving bol van heldendaden tegen de bezetter, net als bij ons.

  3. “na de Duitse bezetting kwamen de zogenaamde “mei-kevers” en al snel haalde de NSB makkelijk de 100.000 leden. ”
    En dan waren er natuurlijk ook die zonder hun medeweten door hun broer waren opgegeven als lid van Mussert’s PVV…

  4. #4 en nadat je broer je opgaf had je het jarenlang niet in de gaten, betaalde geen contributie(?????) wist niet dat je op kon zeggen en kon als goede nederlander tot hoge posities komen.

    wat voor de Elite geldt , geldt niet voor de gewone man.

Reacties zijn gesloten.