Het cabaret VVD-CDA met verloochsteun van de PVV

Den Haag, 14 september. De try-out voorstellingen van het cabaret VVD en CDA met verloochsteun van de PVV worden hervat. Infrommelateur Opstelten is weer regisseur.

De linkse pootjelichter Tjeenk Willink waarschuwde wel, dat Rutte een derde mislukking van het cabaret “niet zou overleven”. Daarom gaf hij hem dus graag nog deze derde kans. Voor de zekerheid bouwde Herman ook nog twee extra mislukkingsgaranties in.

De Infrommelateur moet met de Eerste Kamer spreken, waar het cabaret geen meerderheid heeft. En hij moet een oplossing vinden voor Europa, want het cabaret zal steeds als Europese zaken aan de orde komen, steun moeten hebben van andere partijen dan de PVV. Burgemeester Dickerdack heeft die opdracht aanvaard.

Het idee is dus, dat Grutjes en Waxine nu ook gedoogsteun moeten gaan vragen aan Cohen en zijn vrienden en vriendinnen tegen-wil-en-dank. Femke Halsoverkop heeft al gezegd, dat ze dat wel wil doen, mits het cabaret dan ook bepaalde eisen van haar inwilligt. Toch wel leuk. Als het doorgaat, krijgt Wilders als medegedoogster de vermaledijde Femke in een gastrol bij het cabaret.

Maar ik denk niet dat Tjeenk z’n vlieger opgaat. Wilders zal best bereid zijn, om ook z’n anti-EU standpunt te laten vallen, zoals hij de AOW-leeftijd heeft opgeofferd. De Eerste Kamer wordt tot de Statenverkiezingen in maart volgend jaar beziggehouden met de begroting-2011, die nog door Balkenende en Rouvoet is opgesteld. En zelfs al zou de EK een aanleiding vinden om het cabaret naar huis te sturen, dan kan het rustig de lopende zaken afwikkelen tot na die Statenverkiezingen, en daarna “gewoon” doorgaan, zodra het nodige PVV-contingent zitting heeft genomen in de EK.

De enige democratische mogelijkheid om het cabaret snel te stoppen, zijn de Statenverkiezingen. Wilders’ klonen in twaalf provincies verslaan.

“Durft ù het aan?”, roept iemand met de stem van Grutjes in mijn autoradio…

3 gedachten over “Het cabaret VVD-CDA met verloochsteun van de PVV”

  1. Heeft Femke echt gezegt dat ze op bepaalde punten dit kabinet zou steunen 😥 Tijd dat ze oprot naar een directeurspostje ergens , of een redacteurschaptje bij opzij of zo , kan ze ook lekker tegen hoofddoekjes zijn zoals ze eerder al zei , als groen-links nog een tikje links over heeft en wat ander groen dan dat van voetschimmel dumpen ze die tut-hola …

Reacties zijn gesloten.