Opluchting na speech van Wilders bewijst dat hij de regie al heeft

Het is eigenlijk te gek voor woorden: Wilders houdt zich, voor zijn doen, in tijdens een toespraak in New York en iedereen in Nederland haalt opgelucht adem. Daarmee is indringend geïllustreerd hoezeer de voorman van de PVV de (politieke) regie in Nederland heeft overgenomen, en hoezeer het antwoord tekortschiet van degenen die de islam niet per definitie beschouwen als een verderfelijke ideologie. aldus Trouw.

Het pluche is zo aanlokkelijk voor VVD en CDA dat ze dat best over de ruggen van een miljoen Nederlandse moslims willen krapuleren. Dat “antwoord” komt later wel.

1 gedachte over “Opluchting na speech van Wilders bewijst dat hij de regie al heeft”

 1. Dit lijkt op het ene verhaal over het gruwelijk huiselijk geweld binnen een gezin, waar de echtgenoot zijn vrouw regelmatig bont en blauw sloeg. Zij durfde niemand te vertellen.
  De buren dachten dat er iets mis was, maar ze konden geen bewijs aanvoeren.

  Totdat een dag een van de buren zag de echtgenoot weer bij gelegenheid een optater in de achtertuin aan zijn vrouw te verkopen. Toen riepen de buren meteen de politie erbij die kwam de situatie onderzoeken.

  Tot de grote verbazing van iedereen verklaarde de echtgenote voor de buren en politie dat ze de ene oppepper helemaal niet erg vond. Het was voor haar in wezen geen geweld, want ze was al jaren gewend om het harder te verdragen en onder de blauwe plekjes te zitten. Dus het was niks deze keer.

  Het schijnt dat als je regelmatig grof (o.a. verbaal) geweld ondergaat dat je eraan gewend raakt en kleine optaters je niet meer onder het indruk laten.

  Zo geschiedde ook met de speech van Wilders in NY.

Reacties zijn gesloten.