37 gedachten over “Wilders: Kopten in Egypte mogen geen kerken bouwen”

 1. Hij is niet alleen raar, hij praat ook raar, die Wilders:
  ‘Even los van zijn rare Engels waarin hij beweert dat de Kopten de oudste christenen op aarde zijn (ze worden gemiddeld beslist niet zo oud als Nederlandse christenen), ‘ 😮

  Dit is de manier waarop hij ook in Nederland praat, hij zegt rare dingen en dat is briljant volgens zijn volgelingen. Waarheidsgehalte? Eh, wat is dat? 😥

 2. De vroegste christenen – dat bedoelt hij – woonden en wonen uiteraard in Palestina. Nogal wiedes, want de Naamgever liep daar rond, nietwaar. Maar die moeten va nWilders grootschalig verdreven worden over de Jordaan, al dan niet met behulp van bombardementen.
  Na Palestina drong het christendom eerst juist verder door naar het noorden, tot in Hatay, een door Turkije geannexeerde Syrische provincie, waar zich onder andere Antiochië bevindt, voordat het Egypte bereikte.
  De oudste christelijke staatskerk is die van Armenië.
  Maar goed, weet het publiek waar W. voor sprak veel.

 3. Nolly, snapte wel dat hij dat bedoelde, maar hij zegt het niet goed. En ik denk dat als er al naar geluisterd is door de Amerikaanse volgelingen, ze toch hebben gedacht: huh?

  Hoewel, ze waren zo, eh ‘opgewonden’ dat ze het allemaal wel niet gehoord zullen hebben. 😥

 4. Egypte heeft trouwens een streng seculiere regering , dus seculiere dictatuur maakt het Koptische Christenen onmogelijk kerken te bouwen ….

 5. Kopten KUNNEN en mogen GEEN kerken bouwen in islamitische landen. Want de islam geld daar als het enige echte geloof, volgens hen dan. Al de andere mensen die geen moslim zijn, zijn in hun ogen de ongelovigen waartegen opgetreden moet worden volgens de koran. Die koran is gewoon een haatzaaiend boek. Trouwens het boek MEIN KAMPF van Adolf Hitler is in de Arabische wereld gewoon vrij overal te koop met een keurige vertaling in het Arabisch. In wereldoorlog II liepen de islamitische landen nogal hard weg met Hitler. Dit ook,omdat Hitler tegen de Joden was. Mensen die alleen hun eigen godsdienst tolereren en verder geen andere godsdienst, dat begint wel op de Nieuwe Bruinen te lijken, nietwaar? Geertje had volkomen gelijk, toen hij zei dat de islam een ideologie is, waarin gewoonweg GEEN plaats is voor andere meningen,opvattingen dan de islam! Dat getuigd van een zeer beperkt bevattingsvermogen,van de islam!

 6. En in het holst va nde nacht, precies een maand na de Egyptische revolutie, dook er weer een spellings- en redeneerwonder op namens Haatpruikje.
  De trollen van de nacht.

 7. Henri Schreef:

  . Die koran is gewoon een haatzaaiend boek.

  Dat zijn jouw woorden, nagebauwd van je brallende Meester voor wie je bukt.

 8. Feiten zijn koppige dingen.
  Feit 1: In Egypte zijn overal koptische kerken.
  Feit 2: Een van de bekendste Egyptenaren (minister van Buitenlandse Zaken, later SG van de VN) Boutros Boutros Ghali was een Kopt (Boutros betekent Petrus).
  Feit 3: In Egypte zijn niet alleen koptiosche instellingen, maar ook andere christelijke gebouwen, zoals het beroemde klooster bij de berg Sinaï.
  Feit 4: Vorige week demonstreerden op het Tahrirplein moslims en kopten gezamenlijk voor godsdienstvrijheid.
  Feiten zijn koptige dingen.
  🙁

 9. Hoe zit ’t trouwens met christenen in Israël, Geert?
  Lees eens een boek. Bij voorbeeld Daniël Stein. Een joodse katholiek, die er jaren over moest doen om als Israëlisch staatsburger te worden geaccepteerd.

 10. De FEITEN zijn dus WEL dat in Egypte Koptische kerken worden aangevallen en platgebrand, als ze de kans maar krijgen, dus wat kletsen jullie nou. Vroeger was het aandeel van Christenen (en ook Koptische Christenen) veel en veel hoger! In veertig jaar tijd is het aantal Christenen daar in die islamzooi OVERAL achteruit gegaan! En wij hier maar moskees bijbouwen! Mijn kameraad zei het 30 jaar geleden al: HIER IN DIT LAND ZIJN ZE HARTSTIKKE GEK! Lees mijn bovenstaand relaas beter. De linkse kliek krijg te inderdaad niet aan het denken! En zeker niet aan het DOORdenken, of ze maken zich er met een kwinkslag vanaf, zoals we vaak in de praatprogrammas op tv.kunnen zien, zodat de essentie van het gesprek verloren gaat. Ze willen de feiten TOCH niet onder ogen zien! De Meester,overigens regeerde van 1938 tot 1945 en was RAZEND POPULAIR in de islamitische landen! MEIN KAMPF is daar overal VRIJ te koop, vertaald keurig en wel in het Arabisch! De islam is geen godsdienst maar een ideologie, die ze hier stapje voor stapje aan anderen willen opdringen, en hier zijn ze zo STOM dat ze eraan toegeven OOK NOG!
  En als ze hun zin niet krijgen, staan ze maar met de vuist omhoog, wat achterlijk te brallen! Want HUN mag je niet raken…ze denken altijd en overal het gelijk aan hun zijde te hebben die moslims! En WAT dacht je van Soedan (het zuiden) waar ruim 30 jaar lang de Christenen werden en worden uitgemoord door die (zogenaamd vredelievende) moslims. De moslimlegers hebben daar al 30 jaar dood en verderf gezaaid en de Christenvrouwen systematisch verkracht en hun mannen vermoord. Waarom praten jullie DAAR dan niet over? De Christenen wilden het islamgeloof niet aannemen, dat is de reden dat ze daar werden omgebracht! En hier dat stelletje idioten van de linkse kerk maar denken dat de islam o zo vredelievend is! Omdat ze zo vredelievend zijn, worden hier homo*s nagescholden of in mekaar getrapt! Wordt onderhand eens wakker stelletje linkse naievelingen! Of wil je graag homo worden en door een allochtone wijk in Amsterdam lopen? Veel succes dan, maar stel vast de EHBO van het St.Lucasziekenhuis in kennis!

 11. Zou die Henri een zionist zijn? Alleen dat soort lieden vertonen een zieke drang om fabels te produceren over moslims en de Islam in de hoop niet-zionisten mee te krijgen in hun haatsyndroom? Lijkt verdacht op Jannetje Smit de 7-de die kraamde van alles uit vorige week, behalve zinnige dingen.

 12. Wat soms helpt bij mensen als Henri: “OK, Henri. We gaan samen hand in hand over de Ten Catemarkt lopen. Zeg maar wanneer je vrij bent.”

 13. Henri Schreef:

  De islam is geen godsdienst maar een ideologie

  De islam is gewoon een godsdienst, dus wat zanik je? Je moet je niet zo druk maken en eerst goed leren spellen alvorens wat op te typen naar hier, en van dat `gejullie’ plus hysterisch gebalk in kopletters houdt men hier niet zo. Waarom moet jij je eigen sneue bakkes hier zonodig showen en niet bij de Telegrof? Daar krijg je tenminste applaus van bange Henken & Ingrids voor je pokdalige klaagzang, je bent toch geen masochist wel?

 14. Je kan beter in Allah geloven dan in Wilders.

  Alles wat hij zegt is erop gericht om de mensen tegen elkaar op te zetten. Daar verdiend hij nou eenmaal geld mee..
  Lekker mensen bang maken. Het meeste wat hij zegt is gewoon niet waar. Heel triest dat mensen daar intrappen.

 15. Abdul Alzahred jij hebt ZELF een sneue bakkes. Dat jij niet tegen de WAARHEID kunt, is JOUW probleem want van die islam mag je van jouw niks zeggen wel? Dat kleine meisjes verminkt worden in die achterlijke Moslimlanden (hun clitoris wordt gewoon verwijderd) is zeker OOK niet waar? Nee, je mag er nooit iets van zeggen. van die achterlijke cultuur. En die zogenaamde Mohammed was gewoon een pedo omdat ie het in zijn kop haalde om te trouwen met een meisje van 12 jaar! Kijk, DAT zijn de feiten! Jij hebt helemaal geen recht van spreken met je bruine moslim-bakkes. Jullie leven gewoon nog in het jaar 800. In ieder geval zijn jullie achterlijk genoeg om je vooral NIET aan onze cultuur aan te passen! Daar ben je gewoon te fanatiek en te eenzijdig gericht voor. Jullie denken het gelijk (of geloof) aan je zijde te hebben. Nou, verre van dat!
  De moslimcultuur en de westerse cultuur passen gewoonweg niet samen. Zodra de moslims 10 procent van de bevolking van een land uitmaken, begint het gedonder! Willen ze de sharia gaan invoeren,omdat ze denken dat hun rechtspraak boven de westerse rechtspraak staat! Kan het nog kortzichtiger en stompzinniger? Ze moeten eens afleren om overal hun zin door te drijven.Over spelling gesproken: ongeveer 1 miljoen allochtonen kunnen de Nederlandse taal niet eens spreken,of schrijven, dus……het geeft jouw niet het recht om Nederlanders op een spelfoutje te wijzen!

 16. De Islam streeft naar Vrede. 🙁 :

  Islam = Vrede 🙁

  Maak de kopten allemaal dood en het doel is bereikt! 😯

 17. Nou, beste Henri en john 7, ik heb het nog maar eens allemaal voor de gewone lezer op een rijtje gezet. Verschijnt morgen: “Wilders kopt Kopten in eigen Doel”.
  Jullie kretologie is echt over de houdbaarheidsdatum. Verzin eens wat nieuws. Godallemachtig! (Vertaling: Allahu Akbar!).
  Hoog tijd om even te dimmen, verlate kruisvaarders! 🙂

 18. Daarom moeten we eerst de mensen tegen elkaar opzetten met valse argumenten. Als je het maar vaak genoeg herhaald, geloven ze het vanzelf. (Link Islam en vrouwenbesnijdenis aan elkaar bijv. enz.)
  Dan gaan we zorgen dat we ze weren uit openbare gelegenheden zoals gemeentehuizen en zo.
  Volgende stap is het verbieden van gebedshuizen en andere plaatsen waar ze samenkomen.
  We moeten proberen om een etnische registratie krijgen op onze identiteitskaart.
  Dan kunnen we zeggen van die en die groep maken rotzooi in de bioscoop, dus met die achtergrond mag je niet meer in de bioscoop of bv. een park of zo.
  Als bepaalde groepen overdadig misdrijven plegen in winkels, kan je ze ook weigeren in winkels. Kunnen ze alleen nog in hun eigen winkels kopen.
  Maar je moet ze wel kunnen herkennen, dus misschien kunnen we ze een merkteken laten dragen.
  En we gaan ze extra belasten. Op bijv. kleding of zo. De meeste zullen dan wel vertrokken zijn.
  En ja, de groep die niet vertrekt…… daarvoor moeten we op zoek naar een definitieve oplossing.

 19. Henri Schreef:

  Abdul Alzahred jij hebt ZELF een sneue bakkes. Dat jij niet tegen de WAARHEID kunt, is JOUW probleem want van die islam mag je van jouw niks zeggen wel?

  Een typische vorm van een jijbak. zie: http://www.krapuul.nl/blog/26838/trolherkenning-voor-dhimmies-2/
  type 7, plus nauurlijk een PVV trol zoals beschreven in http://www.krapuul.nl/blog/29215/trolherkenning-voor-dhimmies-4/
  Lees dat even rustig & aandachtig door Henrik, alvorens dergelijke ad hominem vormen uit te brallen.
  Jij en het idool wat je vereert moeten tegen een beetje méningsuiting kunnen hoor!

 20. Henri Schreef:

  Jij hebt helemaal geen recht van spreken met je bruine moslim-bakkes. Jullie leven gewoon nog in het jaar 800. In ieder geval zijn jullie achterlijk genoeg om je vooral NIET aan onze cultuur aan te passen!

  Henrik ziet een exotische naam en hij slaat al op hol. Haha, we zullen zien wie hier recht van spreken heeft.
  Je PVV bewegingkje staat toch vrije méningsuiting voor? Hoe kan ik dan geen recht van spreken hebben? Leg dat eens uit! 🙁

 21. Abdul Alhazred

  #31

  Hoe het ook moge zijn het medelijden die hier was voor de zielig overkomende moslims is een stuk minder geworden en er gaan steeds meer andere geluiden van mensen die het hele project zien als een grote vergissing. 🙁 🙁 🙁

 22. Ik geef die Kopten weinig kans ze zullen vermorzelt en vertrapt worden door de wrede Islam als ware het gewone varkens.

 23. john smit 7 Schreef:

  Ik geef die Kopten weinig kans ze zullen vermorzelt en vertrapt worden door de wrede Islam als ware het gewone varkens.

  Alhoewel je wat minder debiel overkomt dan de gemiddelde PVV-er trappen we er toch echt niet in hoor, John Smit de Zevende (dat dat xenofobe gen er na zeven generaties nog steeds niet uit is hè).

 24. #34Laurent

  Dat mensen debiel overkomen is het nadeel van de wereld aanschouwen met achterlijke ogen! 😯

 25. john smit 7 Schreef:

  #34Laurent
  Dat mensen debiel overkomen is het nadeel van de wereld aanschouwen met achterlijke ogen!

  Nee, als achterlijke zou ik iedereen geniaal vinden (een Geert W. bijvoorbeeld).

 26. john smit 7 Schreef:

  #36Laurent
  Mohammed legt het af tegen Wilders!

  Ik kan me een dergelijke discussie herinneren van vijfendertig jaar geleden, op het plein van de Lagere School. Ik was voor Feyenoord en de anderen voor Ajax, geloof ik.

 27. Waarom maken wij ons eigenlijk druk over onderdrukte christenen in het buitenland?
  De hele wereld zit vol met onderdrukten.

  We hebben hier in Nederland maar twee partijen die voor onderdrukking zijn en die moeten we gewoon in de gaten houden. Een meerderheid zullen ze gelukkig nooit halen.

 28. Dat in Egypte geen kerken meer gebouwd worden dat kan ik wel begrijpen, daar heb je gewoon helemaal niets aan. 💡

  Maar die moskeeën fobie die hier heerst daar snap ik gewoon niets van, daarom moeten er gauw weer verkiezingen komen om het tij te keren. 💡

 29. Dat is nog te vroeg. Eerst moet de meute 200 Euro missen in zijn loonzakje voordat het tij gaat keren.

Reacties zijn gesloten.