Binnenkort razzia’s in Almere

Almere gaat als dat mogelijk is razzia’s houden. Burgemeester Jorritsma-Lebbink gaat dit, alsof dit de normaalste zaak van de wereld is, binnen de driehoek bespreken.
Het idee komt zoals je kan verwachten van de grootste partij in de gemeenteraad, de PVV.

Het PVV-raadslid Gommerts (vanaf 79:38) vraagt in het kader van de veiligheid in wijken:

…we weten dat sommige wijken oververtegenwoordigd zijn in inbraken en dergelijke, is het mogelijk en is het vooral wettelijk mogelijk is, om dan onaangekondigd gewoon eens een hele wijk af te zetten en gewoon alles en iedereen dat zich daarbinnen bevindt te controleren…

Nu zou je denken dat er op zo’n voorstel interrupties volgen, kritische vragen gesteld worden en er een fel debat losbarst, maar dat is allang niet meer het geval in onze door etnocentrisme en controlezucht verziekte maatschappij.
Dan denk je dat op zijn minst de burgemeester, in dit geval Jorritsma, vraagtekens plaatst bij zo’n vraag.
Ook niet. Zij omarmt het voorstel (vanaf 99:30), vindt het spijtig dat ze niet meer bevoegdheden heeft, maar gaat zeker kijken naar de mogelijkheden van incidentele wijkafsluitingen. Want als er één ding is dat werkt, dan is het ontnemen, ontnemen, ontnemen…

En weer geen enkele interruptie.

In de tweede termijn vraagt Gommerts of Jorritsma nogmaals wil bevestigen dat (vanaf 117:36) het een toezegging is dat dit soort grote aktie zullen worden ingezet.
Jorritsma kan dat niet beloven maar zal het idee zeker inbrengen in het overleg met de driehoek. Het is dan aan het OM en de politie om zo’n actie in te zetten.
Met andere woorden: de politie en het OM krijgen in Almere een extra mandaat, en wel het afsluiten en controleren van hele wijken. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat ze dit idee gaan afwijzen. En mogen er wettelijke beperkingen zijn dan is daar met de maatjes in Den Haag vast wel een mouw aan te passen.

Razzia’s; luisteren of er geen rij auto’s stopt, er hekwerk rammelt, voetstappen in de straat, bonzen op deuren. Zelfs als je van het type “ik heb niets te verbergen, dus niets te vrezen” bent moet dat toch rillingen over je rug geven.

27 gedachten over “Binnenkort razzia’s in Almere”

 1. Welkom in de fascistische enclave Almere! Hier experimenteren wij met razzia’s, verdwijningen, concentratiekampen, etnische registratie…..

 2. Geweldig idee, en dan pvv es en vvd ers direct afvoeren naar de nieuwe tuigwijken die Jorritsma wil bouwen.

 3. In die wijken zullen waarschijnlijk ook veel PVV aanhangers wonen. En wat gaan ze doen aan plekken als het Gooi waar de banksters wonen waardoor de teller aan werklozen blijft oplopen. 800.000 werklozen nu waaronder 377.000 onder de armoede grens levende kinderen en dat zullen er in werkelijkheid meer zijn.

 4. Kan Almere niet gewoon tot tuigwijk gepromoveerd worden? En dan de overgebleven fatsoenlijke Almeerders ook woonruimnte in een fatsoenlijke plaats aanbieden.

 5. Je kan het in ieder geval probleemloos inunderen. En dan noemen we het de Proletenlinie. Toch weer een godwin. 😆

 6. @5 Zelf heb ik al een gedacht om Almere uit te roepen als ‘heilstad’ voor PVV-ers en aanverwanten. Middels woningruil moet dat toch vrij snel te realiseren zijn. PVV-ers en aanverwanten kunnen hier dan het door hun gewenste paradijs creëren, als ze dat willen kunnen ze er voor hun veiligheid een muur om heen bouwen met controleposten.

  Ik denk dat Geert zich hier bijzonder zal thuis voelen.

 7. “Het is dan aan het OM en de politie om zo’n actie in te zetten.
  Met andere woorden: de politie en het OM krijgen in Almere een extra mandaat,… ”
  Da’s het geijkte smoesje, maar het gaat natuurlijk eigenlijk om een mandaat van Jorritsma zelf, als korpsbeheerder zijnde. Is er dan een raadsmeerderheid voor om haar extra bevoegdheden te geven? Of kunnen ze het evt. op een uitbreiding van reeds bestaande bevoegdheden gooien, om zo de raad te omzeilen?

 8. Jullie doen net alsof razzia’s nieuw zijn. In voetballand is het de normaalste zaak van de wereld. Gisteren gaf de gereformeerde burgemeester van Deventer nog opdracht tot een razzia.

  Normaalste zaak van de wereld joh, vooral als je onderscheidende kleding draagt. Waar maken jullie je nog druk om? Hypocriet volk. Als het een allochtoon betreft is het een groot probleem. Maar zo’n voetbalfan. Die moet je gewoon gelijk deporteren en aan de gaskraan hangen!! Gaat u schamen mensen!!

 9. @10, nee, ga jij je even heel erg diep schamen.

  Niemand anders dan jij komt met het voorbeeld van Deventer. Niemand anders dan jij brengt deportatie en ‘aan de gaskraan hangen’ ter spake.

  Niemand anders dan jij!

  Alsof een ieder hier weet wat er in een gehucht als Deventer, of Schubbekuttenveen om mij, zoal plaatsvindt?!

  Ga jij je schamen, met je selectieve verontwaardiging! En dan anderen de maat nemen, door hen voor hypocriet uit te maken. Je toont het niveau van een gemiddelde PVV-tokkie.

  Nogmaals: ga je heel diep schamen.

 10. @9 Joke het enge is dat geen van de partijen het idee tegen sprak of bezwaar maakte tegen het inbrengen van zo’n aktie in de driehoek. Dus in feite hebben zij al het fiat aan Jorritsma gegeven. Ik vind het ook vreemd dat ditmaar even in een commissievergadering er door gejast wordt.

  @10 Wat loop je nou te meesmuilen . Als je de site een beetje kent weet je dat we tegen alles wat riekt naar een politiestaat of erger afwijzen.

  Ook weer opvallend dat je er allochtonen bijhaalt. Daar wordt in dit stuk niet over gerept. Maar dat zal je eigen projectie wel zijn, want in jouw ogen bedoelt die geweldige pvv met alles en iedereen natuurlijk alleen allochtonen.

 11. Die PVV-winkeliersbedreigers in Almere (3) noemden zich “de voorlopers van ‘de stadscommando’s van Wilders’. “. Geheim plan?

 12. @13: Als het niet in de APV geregeld is dat de burgemeester (of het college) over dit soort bevoegdheden (om risicogebieden aan te wijzen e.d.) beschikt, dan heeft ze die niet (tenzij natuurlijk de APV wordt aangepast).

 13. Maar als je nu één bevolkingsgroep moet noemen die buitenproportioneel veel overlast en kosten veroorzaakt zijn het wel voetbalsupporters. Er is beslist sprake van een Voetbalsupporterprobleem in dit land.

 14. @16 Het is wat ik begrepen heb is dat het niet zoiets is als preventief fouilleren maar dat het vergelijkbaar is met een grootschalige actie zoals bij grootschalige verkeerscontroles waarbij ook andere opsporingsdiensten bij betrokken zijn. Dus bijvoorbeeld FIOD, Douane, CIE en IND

 15. @13: Artikel 151b Gemeentewet:
  ” 1. De raad kan bij verordening de burgemeester de bevoegdheid verlenen om bij verstoring van de openbare orde door de aanwezigheid van wapens, dan wel bij ernstige vrees voor het ontstaan daarvan, een gebied, met inbegrip van de daarin gelegen voor het publiek openstaande gebouwen en daarbij behorende erven, aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. In een veiligheidsrisicogebied kan de officier van justitie de bevoegdheden, bedoeld in de artikelen 50, derde lid, 51, derde lid, en 52, derde lid, van de Wet wapens en munitie toepassen.”
  M.a.w.: zonder aanwezige verordening is er geen sprake van zo’n bevoegdheid.

 16. @19 Heb je de fragmenten bekeken, ik krijg dus het idee dat ze dat willen omzeilen door er een andere naam aan te geven. De acties moeten onaangekondigd zijn en met name het preventief fouilleren ( dat wel onder hetgeen valt wat jij aangeeft) werd genoemd als iets wat het niet moet zijn omdat hier zoveel extra regels aan verbonden zijn.

 17. Denken ze dat een inbreker bij de deur staat met zijn/ haar ID kaart en zegt, hier IK ben de inbreker. Hoe herken je een inbreker. Dussssss. Gaat het om heel andere zaken. Die de PVV niet wil benoemen. Schande voor de VVD.

 18. @22, maar jij benoemt het wel…oh wacht ‘es, nee, doe je dusssss niet.

  De VVD wil maar wat graag een politiestaat zien. Dat is niet enkel te herleiden via (het uit te voeren beleid van) een Teeven en die andere charlatan Opstelten, maar zekers ook via Jorritsma en haar voornemen om deze razzia’s in te voeren n.a.v. wens van een fascistoïde partij wat de PVV ís.

  Het is nu belangrijk dat haar eender welke vorm van macht wordt ontnomen, aangezien ze keer op keer aantoont hier niet op een gepaste, burgermeesterwaardige, wijze mee om weet te gaan.

  Een illegaal geslagen waterbron (2007) is een miniem iets, wanneer dat wordt afgezet naast (o.a.) fraude [*] en machtsmisbruik wat niet alleen in Almere heeft plaatsgevonden (o.a. doelende op haar periode te Delfzijl).

  [*]
  “In 2002 raakte ze in opspraak door te innige relaties met het bouwbedrijf Koop Tjuchem; later bleek dat haar naam voorkwam in een zogeheten schaduwboekhouding. In 2003 ergerde ze de parlementaire enquêtecommissie Bouwnijverheid door haar terughoudendheid bij het beantwoorden van vragen van de commissie.”

  Benoemen doe je zo, Anneke2.

 19. De razziaarbaarheid van Almere is reeds voorzien bij de aanleg van de wijken. De wijken zijn zonder uitzondering afgesloten door sloten en vaarten, busbanen en autodreven. De toegangspunten tot de wijken zijn tot een minimum beperkt in de vorm van bruggetjes en voetgangerstunnels. De vaarten, busbanen en autodreven kunnen slechts op enkele plaatsen overgestoken worden. Binnen de omheining is de woonomgeving aangelegd als een labyrint waarin je altijd op het zelfde punt uitkomt. Een beperkt aantal handhavers is voldoende om de zaak op slot te zetten. Ausweis bitte!

  http://almere.staatopdekaart.nl/

 20. Moeten ze die razzia’s niet meteen bij de woning van de burgemeester opstarten met nakijken of ze weer geen gaten in het grond illegaal geboord heeft, of elektriciteit illegaal aftapt of weer een andere VVD-kunstje?

  Ze heeft blijkbaar grote smaal voor buitenproportionele maatregelen.

 21. “Toen ik minister werd, zei oud-minister Jan de Koning tegen me: “Je wordt nu een handtekeningenmachine, heb niet de illusie dat je alles kunt lezen, doe wat ik deed: lees het niet, gewoon tekenen, dan gaat het met 95 procent goed, met 5 procent loop je een risico, met een heel klein percentage gaat het echt fout. Het kost je minder tijd om dat te herstellen dan alles te lezen.”

  En dat ís Annemarie Jorritsma (VVD) in haar eigen woorden.

Reacties zijn gesloten.