Rechtse wanhoopspolitiek

Bijgaand artikel is overgenomen met toestemming van de auteur, Marcus Lucas, en verscheen eerder op zijn eigen site.

VINGERLIK-COALITIE WIL STEUN VAN LINKS

De VVD en het CDA willen een nieuwe militaire trainingsmissie in Afghanistan onderzoeken, zo meldt NRC. Het onderzoek komt in het regeerakkoord, maar gedoogpartij PVV zal sowieso tegenstemmen. De rechtse minderheid wil daarom hulp van de progressieve partijen.

De PVV weigert dus compromissen te sluiten, en weigert verantwoordelijkheid te nemen. Goed, dat is geen nieuws. Maar Rutte en Verhagen willen dat de andere partijen dan ineens bijspringen.

Het moet toch niet gekker worden! Hier kan ik echt niet over uit, mensen.

Wilders gaat oppositie voeren tegen zijn eigen marionettenkabinet, en in reactie daarop moet de werkelijk oppositie de minderheidscoalitie – die ze nooit gewild hebben – overeind houden? Een schande voor de democratie! En dat alles alleen maar om meneer Wilders te plezieren?

Als progressieve partijen op dit soort punten echt steun gaan geven aan de neoconservatieve vingerlik-coalitie, dan zijn ze niets meer dan waardeloze invallers voor de laffe Wilderskliek.

9 gedachten over “Rechtse wanhoopspolitiek”

  1. De PvdA , als super Wilders Dhimmies , zullen wel op hun rug ( heet het nog rug als er geen ruggegraat in zit ) gaan liggen als een onderdanig hondje voor VVD en CDA in de hoop ooit nog eens samen met een van deze partijen het pluche te mogen bebipsen .. Ik wilde dat de PvdA aan de linkerzijde net zo snel leegliep als het CDA aan rechterzijde… Waardeloze allesverkopende politieke hoeren … 😥 😥 😥 😥

  2. Ik zou me inderdaad maar niet al te veel illusies maken over de politieke ruggegraat van de meeste oppositiepartijen. Dat zal ook gelden voor een aantal sociaal-economische maatregelen die Bruin I in het vat heeft zitten. Verslechtering ontslagbescherming? Dat willen D66 en Groen Links ook. Inkorting duur WW? Ruime meerderheid in de Tweede kamer. We weten allemaal hoe het met de verhoging van de AOW-leeftijd zit. Alleen de vlaktax zal op breed verzet stuiiten, maar voordat een belastinghervorming is doorgevoerd zijn we jaren verder, dus dat punt zal voorlopig niet spelen.
    Nadat de eerste opwinding wat geluwd is, zullen de ‘realisten’ binnen de oppositiepartijen er voor pleiten ‘genuanceerd’ naar Bruin I te kijken en er voor pleiten het ‘kabinet vooral op inhoed te beoordelen’.
    Een beetje slim kabinet speelt SP, PvdA en Groen Links/D66 zó tegen elkaar uit.

  3. Nou ja er bestaan ergere dingen. Maar even inhoudelijk het blijft inderdaad oppassen voor deze “realisten” waar jij het over hebt.

  4. egeen probleem groen links en d66 zijn erg fan van het uitmoorden van Afghanen dus die steunen dat wel

    😎

Reacties zijn gesloten.