De curieuze zaak van het verdachte koffertje

Vrijdag. Het heeft een paar dagen stevig gewaaid dus Pietje besluit om zichzelf eens te trakteren op een treinritje naar kantoor, in plaats van nog zo’n barre fietstocht. Aangekomen op het station ziet hij gelijk dat er iets mis is. Station kaput. Overal, werkelijk overal uniformen. Beveiliging. Politie. Politiewagens. Overal van die plastic rood-witte linten.

De informatieschermen melden over Pietjes trein: “rijdt vandaag niet”. Bij de andere treinen staat ook “rijdt vandaag niet” of “vertrekspoor gewijzigd”.

Pietje loopt naar een beveiligingsman die imposant staat te poseren bij een rood-wit lint. Hij vraagt: “wat is er aan de hand?”

De beveiligingsman zegt: “dit gedeelte van het station is afgesloten op last van de politie”.

Pietje: “ja dat begrijp ik maar wat is er dan aan de hand?”.

De beveiligingsman trekt zijn beste NSB-gezicht: “wat er aan de hand is is dat dit gedeelte van het station is afgesloten op last van de politie”.

Zo had station Breda er óók uit kunnen zien.
Zo had station Breda er óók uit kunnen zien.

Vertwijfeld googelt Pietje even het station, oh jee een heus verdacht koffertje gevonden!

Uiteraard kan deze vertrouwelijke geheime informatie, verdacht koffertje + gevonden + op een station, alleen verstrekt worden, on a need to know basis, aan geüniformeerden; burgers die vragen wat er aan de hand is die mogen dit niet weten.

Volstrekt begrijpelijk. Ga maar na. Een verdacht koffertje! Op een station!!! NEEEEEE!!!

Inmiddels is er ook ambulance en brandweer ter plaatse.

Uit voorzorg.

Het totale streekbusverkeer is al onmogelijk maar nu eindigt ook al het treinverkeer.

Maar nu er 50 man geüniformeerde handhavers het hele trein en busverkeer van en naar de 9e grootste stad van Nederland hebben lamgelegd is alles wel onder controle.

Dit is aan hen wel toevertrouwd.

Met het verdachte koffertje kunnen ze uiteraard helemaal niets beginnen. Behalve naar kijken en met bedekte termen vooral NIET over spreken met burgers.

Het wachten is dus op de Explosieven Opruimingsdienst.

De NS verwacht dat rond een uur of 12 de treinen misschien wel weer gaan rijden.

Ah, daar hebben we de Explosieven Opruimingsdienst. Kosten noch moeite worden gespaard om het levensbedreigende curieuze verdachte koffertje dat iemand per ongeluk in een bushokje op een station heeft laten staan, onschadelijk te maken.

Een zucht van verlichting gaat door het land. Het koffertje bevat GEEN explosieven.

Ja maak die hulpverleners en ordehandhavers maar belachelijk, hoor ik nu sommige mensen denken, maar WAT ALS DIT CURIEUZE VERDACHTE KOFFERTJE ECHT EEN BOM WAS GEWEEST!?

Ga maar na: AL DIE KEREN dat een vergeten koffertje op een station in Nederland uiteindelijk een afgrijselijke bom bleek te zijn. Onderschat dit probleem niet. WEES HEEL ERG BANG.