Ze zijn niet te vertrouwen bij onze mooie vrouwen

Op het punt staand een uitgebreider artikel te schrijven over het kwaad dat niet van vandaag of gisteren is stop ik even het een en ander in de zoekmachine.

En kijk eens aan.

Het ding mag dan verboden zijn, maar wat zal het donderen.
Het past bij de tijdgeest. En dat doet het al sinds 1974 (degene die het geplaatst heeft wist het jaartal natuurlijk niet eens).

Ik hoor het voor het eerst en vraag mij af of de componist van Heisser Sand (Werner Scharfenberger) hier erg blij mee is. Of Anneke Grönloh?

Wordt vervolgd.

13 gedachten over “Ze zijn niet te vertrouwen bij onze mooie vrouwen”

 1. Uit 1975, dat is net na de oliecrises, waarbij we het ook nog hadden over gastarbeiders en moslim was in die tijd een onbekend begrip.
  Bij die olicrises was de stemming richting het midden oosten niet positief (eufemistich gezegd).
  Andere tijd, andere gewoonten.
  Groeten,
  Aldert

 2. nou hij was maar een neger kun je heel vriendelijk opvatten

  de neger is het slachtoffer van vooroordelen en racisme

  maareh
  in voormalige moorse gebieden werd ik ook gezien als een gevaar voor de plaatselijke dochters :mrgreen:

  en ja ik ben ook gevaarlijk voor je mooie dochters
  daarom meet ik me tegenwoordig ook een ideale schoonzoon image aan.

  Die arabieren zitten tegenwoordig bij mij op cursus
  😈

 3. Ach ja, het verhaal van ” ze zijn niet te vertrouwen bij onze mooie vrouwen”, dat werd vroeger ook eerst gezegd over Spanjaarden en Italianen. Daar zaten ook gastarbeiders tussen niet waar? Of wat te denken over de vakantieliefdes van menig jonge Nederlandse schone op de Spaanse en Italiaanse stranden in de jaren 60-70. Maar ik wist niet dat het toen ook al gezegd werd over de “Arabieren”. Dacht dat het pas iets was van de late jaren 90. Vind het wel een hele onzinnige uitspraak, als er liefde is tussen 2 mensen, zou afkomst niet uit moeten uitmaken. Of zijn alle mannen met blond haar en blonde ogen beter te vertrouwen dan de Spanjaard met donker haar en donkere ogen? Tja net zo goed heb je ook van die Italianen die echt niet te vertrouwen zijn en die wel elke blonde vrouw achterna roepen met Xiao Belle. 😛

 4. @Sjef
  Het psychologisch probleem van mannetjes met minderwaardigheidscomplex die vinden dat ze recht hebben op “hun vrouwen” – misschien ligt het wel aan al dat racisme ten grondslag. Dat het een rol speelt is duidelijk.
  Nu je het zegt, zowel mijn zus als mijn nichtje hadden “een Italiaan” aan de hand maar zijn toch met “een Hollander’ getrouwd. Zoveel degelijker, nietwaar…

 5. @ Nolly Kan zijn wat je daar zegt. Vind het overigens denigrerend tegenover die vrouwen die dan wel verliefd worden op een exotische man. Alsof zij niet zelf kunnen beslissen en beschermd moeten worden tegen “die mannen”.

 6. @* Sjef (wat een avatar!)
  Helemaa lwaar.
  Racisme en seksisme zijn tweelingbroertjes. Hoewel er bij Kartner vrouwen in het koortje zitten heeft hij het over “onze mooie vrouwen”. “Ons” eigendom.

 7. Ach clown Bassie is ook lief voor de kleine kindertjes he. Ben ooit uitgeweest in het uitgaansgebied in Vlaardingen langs de haven als tiener. We zaten wat te rotzooien in een of andere portiek en clown Bassie was niet zo lief. Hij riep iets over buitenlanders wat ik niet wil herhalen anders krijg ik een proces aan mijn broek.

 8. Clown Bassie schijnt alleen maar lief te zijn als hij optreedt en centjes moet verdienen. Heb daar ook verhalen over gehoord. Schijnt een behoordlijk chagrijnige man te zijn buiten werktijd, OOK naar kinderen toe. Hij is chagrijnig zonder aanziens des persoons. 🙄

 9. Heb ooit het boek gehad , de zwarte met het witte hart. :idea:, leuk boek. Ik kreeg het voor mn verjaardag van de moeder van een vroegere vriendin, die zei er leuk bij maar jij bent een leuke. Ik schaamde me kapot, moet ik het aan nemen of weigeren, Heb het aangenomen.

 10. Mijn god zeg, waar halen jullie die liederen allemaal vandaan?? Ik leefde toch ook al in die tijd maar kende deze selectie nog niet… en dan heb ik het nog niet eens over de kwaliteit van de muziek, wat een vreselijke tijden waren dat toch.

Reacties zijn gesloten.