SP-voorstel schonere plee in trein volstrekt irrelevant bij schijtaanval des doods

Een iegelijk wie de SP had afgeschreven als de moeder aller oppositie-partijen in Nederland, desperere niet!

Ook in deze nieuwsluwe tijden van “reces” (je zou het ook vakantie kunnen noemen maar dat slaat helemaal nergens op want normale burgers hebben een paar weekjes vakantie en that’s it) heeft de SP iets gevonden dat baanbrekend genoeg was om toch het nationale nieuws mee te kunnen halen: vieze plee in trein.

Dit is des te opmerkelijker aangezien de gemiddelde treinforenzende pauper in het geheel geen plee aantreft in zijn trein, wanneer het een sprinter (vroeger heette dat: stoptrein) betreft. In deze treinen bevindt zich in het geheel geen plee.

Maar goed, sjiekere mensen, zoals politici, reizen vaak wat langere afstanden, en hebben dus de LUXE van een plee in de trein. Of deze plee vuil is of schoon is van geen belang. Plee is plee.

Wat Farshad Bashir dus eigenlijk wil is de luxe positie die hij al heeft, nóg luxer maken. Met een schóne plee.

De luxe van de aanwezigheid van een plee.
De luxe van de aanwezigheid van een plee.
Hoe is één en ander in zijn werk gegaan? Farshad Bashir zat dus in de trein en kreeg een schijtaanval des doods. Deze conclusie kan ik tamelijk eenvoudig trekken, aangezien er niet één andere plausibele reden bestaat waarom iemand die een klein beetje goed bij zijn hoofd is überhaupt een NS-plee zou bezoeken. Daarom dus.

Maar in plaats dat Farshad Bashir zijn zegeningen telde, en zijn darmstelsel dankbaar ledigde in de relatieve luxe die zijn status met zich meebrengt, namelijk boven een (aanwezige) plee, en in plaats van dat hij zijn bloedeigen schijtaanval des doods rook, rook hij een kans.

Een kans voor de grootste oppositiefractie van de Tweede Kamer om weer eens LANDELIJK het nieuws te halen. Met een schone plee voor iedereen! Wie kan daar tegen zijn?

Maar hierin vergiste Farshad Bashir zich. Ten eerste omdat, zoals ik hierboven al heb gestipuleerd, een groot deel van de forenzen in het geheel geen beschikking heeft over een plee die überhaupt aanwézig is.

Ten tweede omdat bij een acute schijtaanval des doods de schoonheid van een plee volstrekt irrelevant is. Ga maar na. Een acute schijtaanval des doods vindt plaats. Waar dan ook. Op een schone plee, op een vuile plee, of op een plek zonder plee. Je ontkomt er niet aan. Het gebeurt.

De oplettende lezer vraagt zich inmiddels af: waar gaat dit over, jvdheuvel? Nou dit gaat over het enige onderwerpje waar we de grootste oppositiefractie in de Tweede Kamer de afgelopen weken over hebben gehoord, dus mij dunkt dat dit best belangrijk is.

16 gedachten over “SP-voorstel schonere plee in trein volstrekt irrelevant bij schijtaanval des doods”

 1. Toch wel mooi dat onderschrift. Ik dacht namelijk even in de grote bek van kickboxer Jan Bennink met zijn ZELFBEHEERSING (proest!) te kijken.

 2. Ik vind het wel een punt van aandacht. Heb vorig jaar regelmatig gereisd naar Groningen en trof soms 3 defecte toiletten op een rij aan, voor zover deze niet vies waren. Extreem vieze of defecte sanitatie is een groot probleem, dus geen irrelevant probleem. Maar goed, ik lees dat ondergetekende nooit met de trein reist dus weet hij waarschijnlijk uberhaupt niet waarover deze praat…

 3. Het probleem zit ‘em niet zozeer in de vieze toiletten, maar ligt eerder bij de personen die deze (al dan niet in extreme mate) vervuilen.

  @2, eerder ging ik met enige regelmaat (jaren) met de trein vanaf Groningen richting de Randstad; de mate waarin ik vieze en/ of defecte toiletten tegenkwam viel op zich wel mee. Echter, de vervuiling werd aanzienlijk erger, naarmate ik dichterbij Amsterdam/ Rotterdam/ Den Haag kwam. Mentaliteitsdingetje onder de rivieren, denk ik dan maar zo.

 4. Pardon als je van Groningen naar de Randstad treint dan kom je als het goed is niet onder de rivieren hoor.

 5. @7 dat komt omdat men boven de IJssel nog missonarisen eet en slechts in stamverband poept 😛

 6. Alles voor de sociale cohesie zonder achterlating van remsporen en/ of bruine klodders, mijn beste Bakra. 😉

 7. Hadden jullie wel gezien dat het stuk van Umar op GS over dit onderwerp een totale rip off is van mijn stuk?

 8. @10, Nee, ik geloof je zo welgezien het geboefte van GS en ik verdoe mijn tijd niet graag aan het vertoeven op louche (eufemistisch uitgedrukt sites als GeenStijl….

 9. Welk artikel doel je op, JvdH? Die van jou, niet die van ‘boehoetheoisdood’ Umar. Die is later wel terug te vinden.

 10. Er is een artikel van umar ergens op GS dat is een totale rip off van bovenstaand artikel. En zeg niet dat ze me niet leest want ik schreef ooit een artikel over haar kont en toen ging ze gelijk 6 maanden haar kont trainen.

 11. Zal het in mijn nog-te-doen-op-geenstijl lijstje opnemen en binnenkort ‘es een kijkje nemen. Even tijd, maar vooral zin, voor vrij maken.

 12. Ik mag van mijn Therapeut al eigenlijk geen Krapuul meer lezen , maar zeker geen Geen Stijl …

Reacties zijn gesloten.