Kristallnacht herdenken: vrijheid blijheid, zelfs voor Elma Drayer

Wie Kristallnacht wil gedenken, is vrij om dat op haar eigen wijze te doen. Als ik aan Kristallnacht denk, denk ik aan racisme en de uitwassen daarvan.

En misschien wenst u de Joden, die het slachtoffer waren van de Holocaust te gedenken. En misschien betrekt u daarbij ook hedendaags xenofobie en racisme, zoals islamofobie en het asielzoekersbeleid. Misschien denkt u even aan de PVV en Geert Wilders, en vraagt u zich af, hoe het hoofd te bieden aan dit verschijnsel.

Het Centraal Joods Overleg richt zich vooral op antisemitisme. Nederland Bekend Kleur trekt het breder en betrekt ook hedendaags racisme en ook het verschijnsel PVV daarin.

Nog steeds niets aan de hand zou je denken, ieder zijn meug nietwaar?

Maar dan heeft u buiten Elma Drayer gerekend. Ze presteert het om Nederland Bekent Kleur weg te zetten als Ultra Links:

Want zoals vaker bij dit soort ultralinkse clubjes kon genoemd platform dode Joden heel best gebruiken, maar bleek het minder dol op springlevende, in Israël woonachtige Joden.

Blijkbaar heeft Elma Drayer nog niet begrepen dat ieder vrij is te gedenken zoals hij, zij, of een of andere groepering wenst.

En wat deed Hitler ook weer met ‘Ultra Links’ en andere politieke tegenstanders? Die werden een rode driehoek opgenaaid alvorens zij het concentratiekamp ingeschopt werden.

Affijn, u kunt Elma’s Meesterwerk hier lezen en het er mee eens zijn, of niet natuurlijk, want dat is de essentie van Kristallnacht herdenken: ‘Vrijheid blijheid, zelfs voor Elma Drayer.’

Ik denk dat ik de politieke tegenstanders maar eens ga gedenken.

12 gedachten over “Kristallnacht herdenken: vrijheid blijheid, zelfs voor Elma Drayer”

 1. En hoe ze ook durft te stellen dat ‘de Joodse gemeenschap’ er op een gegeven moment genoeg van had! Alsof de joodse deelnemers aan de ‘ultralinkse’ herdenking (zoals EAJG, Ed van Thijn, Hajo Meyer en vele anderen) niet (of niet langer) tot die gemeenschap gerekend kunnen (of mogen?) worden.

  En het is ook helemaal niet zo dat die ‘ultralinksen’ het speciaal over Fortuyn of Wilders willen hebben om zo de politiek er bij te kunnen slepen. Dat blijkt wel uit het feit dat ze al sinds de jaren ’90 wijzen op opnieuw de kop opstekende discriminatie en racisme – náást dat ze uitgebreid stilstonden bij de gebeurtenissen in 1938 en bij hedendaags antisemitisme (ik zeg het er maar even bij). Dat de gevestigde politiek zich ondertussen ook met dat soort ideeën heeft ingelaten, is niet de schuld van het Platform. Het bevestigt wèl dat Van Thijn c.s. reeds in de jaren ’90 goed aanvoelden dat het om een opkomend verschijnsel ging.

  Mevrouw Drayer, for your information: 9 november wordt inmiddels in 50 landen herdacht als ‘International Day Against Facscism and Antisemitism’. Het is een ultralinks complot – ga er wat van zeggen!

 2. Want zoals vaker bij dit soort ultrarechtse clubjes (CIDI, Likoed Nederland) kon genoemd platform de Holocaust heel best gebruiken om het fascistische beleid van de Israelische regering in de wederrechterlijke bezette gebieden te rechtvaardigen.
  Elma Drayer is a disgrace for humanity.
  Need I say more?

 3. Elma Drayer heeft er, zoals zo vaak, niets van begrepen. “Ultra-links”, ik overigens ook, hoewel ik zeer gematigd links en rechts ben, maakt een duidelijk onderscheid tussen de joodse gemeenschap (incl. Een Ander Joods Geluid, Frau Drayer en goi’s als Van Agt en Van den Broek. Ook antisemieten, Frau Drayer?) en de Israelische bezettingspolitiek.
  Of is het anders, Frau Drayer? Heeft U het over “De Joden” als etnie, dan bent U, hoe filosemitisch ook, een racist. U gelooft dus in een ongelijkheid van menselijke “rassen”.
  Heeft U het over het joodse geloof, dan doet naar Uw redenering Israel niets anders dan Iran, namelijk een staatsbestel op een religie baseren.

 4. Gaat de herdenking van de Kristallnacht over een pogrom tegen Joden of over pogroms in het algemeen? Drayer is van mening dat pogroms slechts tegen Joden kunnen plaatsvinden. Pogroms tegen anderen zijn volgens haar verzinsels van ultra-linkse clubjes.

  Terecht merkt #1 Joke op dat 9 november de ‘International Day Against Facscism and Antisemitism’ is.

 5. @4, Ook goed :-).
  En ik kan me verder helemaal vinden in de dijk van een reactie van Joke.
  Laat ik er nog aan toevoegen dat als er zijn die de nagedachtenis aan zes miljoen vermoorde medeburgers perverteren dan zijn het onder andere Drayer, Leon de Winter, Kees van der Staaij die zo hartelijk moet lachen om zogenaamde genocidegrapjes van Leon de Winter, het CIDI, Likoed Nederland, Ronny Naftaniel die treurt om het verlies voor het debat van een platgereden notoire fascist, Lodewijk Asscher die de hobbies van Stuckart en Heydrich aan het afstoffen is (Hé massamoordverheerlijker Schut! Nog steeds niemand gevonden om aangifte te doen? ’t Zit je ook niet mee hè?) en natuurlijk dat nazi-schorem van de PVV.

 6. En wie ook die nagedachtenis perverteren zijn met name die PvdA-huichelaars die in April ‘gingen voor de inhoud’ toen een stel notoire racisten een vertoning in de TK op touw zetten onder de noemer ‘dertig leden debat….’ en die verder hun bek hielden en schouders ophaalden toen hun eigen partijgenoot, mevrouw Arib, op buitengewoon smerige en racistische wijze bejegend werd in een tweet door den Lijder. En verder al die klootzakken daar die niks doen om het bezoek van Le Pen aan de TK onmogelijk te maken.

 7. Ik zag Netanyahu vandaag weer eens uit zijn nek zwetsen over Iran en hoe bedreigd ze zich wel niet voelen in Israel.

  Natuurlijk moet antisemitisme bestreden worden, maar er valt ook wat te zeggen over het overal maar antisemitisme in zien. Zelfs Joodse wetenschappers zoals Finkelstein ageren tegen dit gedrag, en het gedrag, bijvoorbeeld van de ADL. Daarom breng ik zeer graag weer de volgende documentaire onder de aandacht :

  http://youtu.be/Fm8-yTBs964

 8. “Natuurlijk moet antisemitisme bestreden worden, maar er valt ook wat te zeggen over het overal maar antisemitisme in zien.”
  Absoluut mee eens en één van de grootste antisemieten is volgens mij Netanyahu zelf.

 9. Rechtse (Reli) Israeli (dat rijmt) denken door hard vs hard te spelen het probleem op te kunnen lossen. Dit geld ook voor de andere kant. Rechtse (Reli) Palestijnen die ook de dialoog uit de weg gaan en voor een geweldadige aanpak kiezen.

  Hey! Wat valt er op ? Jongens en meisjes ?

  Rechts(hardliners) vs Rechts (hardliners).

  En wie zijn er weer de lul ? Iedereen die niet vol haat en angst zit en gewoon met elkander door 1 deur kan.

  Typisch he!

  Laat die klootzakken elkaar maar afmaken ergens in de Sahara en laat de rest van de wereld met rust. We kunnen onze energie beter steken in Millieu zaken en medicatie etc…

Reacties zijn gesloten.