Nederland bestelt een nog verboden spionagesysteem

U weet het misschien nog wel, hoe verschrikkelijk we Saddam Hoessein vonden, die zijn volk terroriseerde met verklikkers van de Ba’ath partij. En niet te vergeten, de Stasi in Oost-Duitsland, die alles wat bewoog afluisterde. Schande spraken wij destijds van die praktijken. De Russische KGB, die haar eigen volk onderdrukte, schande!

Gelukkig heeft de ‘vrije wereld’ een eind gemaakt aan al die praktijken. Want je eigen volk afluisteren, dat is iets voor dictators die hun eigen volk onderdrukken, en in toom willen houden.

Tot op een goede dag blijkt dat de Verenigde Staten zo ongeveer de hele wereld afluistert, in samenwerking met o.a. Nederland.

En dan lees ik vandaag dat Nederland een ‘Verboden Spionagesysteem‘ heeft besteld. Maar die wet, die rekken we op, die passen we aan. ‘Dat komt wel goed.’

En blijkbaar is dat doodgewoon. En als je er tegen protesteert word je afgeluisterd. En als je niets te verbergen hebt word je afgeluisterd. En als je in coma ligt… je weet maar nooit.

Ooit was Nederland een verzorgingsstaat, van de wieg tot in het graf. Inmiddels is Nederland een afluisterstaat geworden. Van je eerste woordjes, tot je laatste ademtocht.

7 gedachten over “Nederland bestelt een nog verboden spionagesysteem”

 1. helaas dringt het niet by sommigen door dat de gedachte: “my mogen ze afluisteren, ik heb niks te verbergen” historisch gezien geen hout snijdt.
  In Rusland en Naziduitsland verdwenenmiljoenen onschuldigen in kampen omdat die er waren en gevuld moesten worden….
  Derhalve in de afluisterstaat Holland is straks niemand meer veilig.

 2. In tijden van economische crisis wordt tegen de thans geldige wetten afluisterapparatuur voor miljoenen besteld om op eigen bevolking te spioneren.

  Hoe wijs is dat?

 3. Het is een bizarre schande te noemen dat de Linkse partijen in de Tweede Kamer niet veel méér doen tegen het trio Opstelten, Teeven en Plasterk die de vrijheid in dit land met voeten treden en die een surveillancestaat zonder weerga wensen te maken.

  En dan zie ik Plasterk nog als een pion, ingezet door de groep die achter dit hele smerige zaakje zit.

  Het Engelse woord “complacency” is hier op zijn plaats.

 4. Nog een staaltje Bef Teeven beleid:

  Het Amsterdamse debatcentrum De Balie heeft asieladvocaat mr. Pieter Bogaers geschrapt als deelnemer aan een debat wat aanstaande woensdag plaats zal vinden, over het Nederlands asielbeleid. Dat zou zijn gebeurd onder druk van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. Die wilde niet aan het debat deelnemen als de bekende asieladvocaat zou meedoen, bevestigt De Balie-directeur Yoeri Albrecht aan het Katholiek Nieuwsblad.

  Afluisteren- klinkeren-asielbeleid- liegen-bedriegen allemaal hetzelfde als ” even een teeventje doen “!

 5. Het “debat”centrum die meteen een debater op aanwijzing van “boven” schrapt, is de naam “debat”centrum zeker niet waardig.
  Het is inderdaad eerder een Befcentrum of Fietscentrum.

Reacties zijn gesloten.