Meedoen

Deze week komt Marine Le Pen naar Nederland. De leider van de Franse extreemrechtse partij Front National is uitgenodigd door Geert Wilders van de PVV om te praten over samenwerking tegen de Europese Unie en tegen wat in die kringen ‘islamisering’ wordt genoemd. Ze willen een gezamenlijke persconferentie geven, waar ze ongetwijfeld zullen beginnen over de ‘massa-immigratie’, met name die van moslims uit het Midden-Oosten en Afrika naar de EU, want die zijn ingehuurd om Europa te veranderen in een kalifaat, zo gaat het verhaal. Het mantra van de ‘joodschristelijke’ wortels wordt van stal gehaald en alles wat twijfelt aan de goede bedoelingen van FN en PVV wordt bestempeld als smaad en laster.

Je mag FN niet verbinden met antisemitisme, want Marine heeft zelf gezegd dat ze die ideologische veren heeft afgeschud, en dus is het waar. Haar vader, de voor antisemitisme veroordeelde Jean-Marie Le Pen is weliswaar ere-voorzitter van het FN en kandidaat voor het Europarlement, maar volgens ‘vriend’ Geert is dat allemaal linkse propaganda van Gutmenschen en dhimmi’s. Alleen hijzelf en zijn vriendin spreken de waarheid, ieder in hun eigen soevereine land natuurlijk. Het is nog onduidelijk welke voertaal in de persconferentie wordt gehanteerd. Geert spreekt geen Frans en Marine geen Nederlands.

Over enkele weken is het 75 jaar geleden dat Nederland haar grenzen sloot voor joodse vluchtelingen uit Duitsland. In De Balie, ooit een PvdA-bolwerk, wordt deze week een debat over het Nederlandse asielbeleid georganiseerd onder de strikte voorwaarde dat Fred Teeven, oud-lijsttrekker van Leefbaar Nederland, nu VVD-staatssecretaris voor justitie en veiligheid, zijn zin krijgt dat de asieladvocaat Pieter Bogaers wordt geschrapt als gast voor het debat. Volgens Teevens secretaris zou die gemene dingen hebben gezegd over de IND, onder andere dat die fascistisch zou zijn. Er is weliswaar geen enkel bewijs voor die beschuldiging, iemand heeft het gezegd dus het is waar. De directeur van De Balie, Yoeri Albrecht, voegde daaraan toe dat kritiek op deze beslissing moet worden gezien als een poging de staatssecretaris te dwingen in gesprek te gaan met een advocaat.

Het debat is uitverkocht, dus wil je geen ongewenste gasten die hun mening erdoor willen drukken, liet hij op Twitter weten. Volgens de officiële lezing van De Balie is het ook helemaal geen debat, maar een gesprek tussen Arnon Grunberg en zijn gasten. Het is gewoon puur toeval dat alle gasten iets met asielbeleid te maken hebben, maar er geen advocaat aan tafel zit die de belangen van asielzoekers vertegenwoordigt. “Hij komt alleen als jij niet komt,” liet Grunberg aan Bogaers weten.

Ronnie Naftaniël neemt deze week afscheid van het CIDI. Op Radio Een Journaal meldde hij op maandag dat we uit moeten kijken met het brandmerken van mensen. Niet iedereen die kritiek heeft op Israël is een antisemiet, vertelt hij ons. Dat is een opmerkelijke uitspraak, in de wetenschap dat die koppeling juist in Nederland razend populair is. Als je kritiek hebt op Israël dan ben je automatisch antisemiet en moet jij bewijzen dat je dat niet bent. De gebruikte logica door rechts is dat Israël een joodse natiestaat is met joodse wetten voor alleen joodse mensen, dus een kritische noot op de zoveelste moord op een niet-joods kind onder de tien door het IDF of het vernielen van eigendommen van niet-joden wordt kun je gemakkelijk onderuit halen door te beginnen over jodenhaat. Al helemaal als je moslim bent want dan ben je volautomatisch een antisemiet, volgens Wilders en de zijnen.

Als je zo’n opvatting weet door te zetten naar wetgeving kun je zo iedereen die zich niet heeft aangepast wegzetten als crimineel of vijand. Nu aanstormend VVD-talent Mark Verheijen ALDE-voorzitter Guy Verhofstadt gevaarlijker noemde dan Le Pen weten we ook weer waar de VVD eigenlijk staat. Want wie wil er nou niet tot de elite behoren die dankzij een goede opleiding over de middelen beschikt om straks een bijdrage te leveren in het geluk en welzijn van iedereen? Ergens bijhoren moet je natuurlijk verdienen, tenzij je het geld hebt om dat voorrecht te kopen, onder de voorwaarde dat je de juiste kleur hebt.

6 gedachten over “Meedoen”

 1. Dit is werkelijk schandalig!

  Pseudointellectuelen als Grunberg die kiezen de rol van kontwegers voor Teeuwen in de BefBalie te spelen.

  Echte intellectuelen nemen altijd scherpe standpunten en meningen aan.

  Mensen als Youri Albrecht die niets met open discussie te maken willen hebben maar wel met openbaar beffen van de sterkste van de dag.

  Beschamende vertoning van handlangers.

 2. “Bij de elite horen moet je natuurlijk verdienen, tenzij je het geld hebt om dat voorrecht te kopen, onder de voorwaarde dat je de juiste kleur hebt.”

  Weer geweldig geformuleerd, Walter.

 3. Ah, Ronny Naftaniël: het mannetje dat treurt om het ‘verlies voorht debat’ als gevolg van de dood van een platgereden fascist.
  En de Balie onder Youri Albrecht: een witwasmachine voor fascistische ideeën.

 4. Het is eigenlijk ook niet te geloven als je er over nadenkt wat voor een stel ongelooflijk laffe zwijnen of er meelopen in Nederland met de nazi’s van allerlei slag: Pauw en Witteman die zich door haatzaaier Bert-rifapen-Brussen de wet voor laten schrijven, Youri Albrecht en Arnon Grundberg door nazi en Schreibtischmörder Fred Teeven…

Reacties zijn gesloten.