Kappen met dat gesnuffel in mijn leven!

In je huis denk je een beetje veilig te zijn, nou vergeet het maar. Je nieuwsgierige buren zijn soms al erg genoeg, maar die kan je negéren. Een (piep)kleine wandeling in mijn eigen huis, ik neem u mee:

Internet: nou dat is wel duidelijk, daar hoef ik verder niets over te schrijven. Surfen, betalingen, alles wordt gevolgd.

Gas, water en licht: Als je een afwijkend patroon gaat vertonen staat de snuffelstaat op je stoep. Woon je misschien samen? Heb je een wietplantage? Ben je een spookbewoner?

Bibliotheek: Alles wat je daar leent wordt geregistreerd voor van alles en nog wat, kijk hier maar onder 3 en 4. De Staat weet dus welke boeken in mijn huis staan en wat ik gelezen heb.

Telefoon: Nederland is kampioen afluisteren. Ook hier geen privacy meer.

SNUFFELAAR
SNUFFELAAR

Ramen: Ik kijk naar buiten en zie stadswachten met een apparaat kentekens scannen. Wat zien ze op dat scherm? Wie er bij mij naar binnen gaan? Wat verder nog? Ook hangt er tegenover mijn huis een bewakingscamera op een overheidsgebouw. Dat ding kan draaien dus bij mij naar binnen kijken.

Google: Rijdt door de straat en laat aan iedereen mijn huis en adres zien.

Huis: Bij de woningcorporatie weten ze ook alles van me, dat moet in verband met het scheefwonen of zoiets ook al woon ik niet scheef. Toch zijn de gegevens opgevraagd anders kunnen ze dat laatste niet weten namelijk.

Medicijnen: Iedereen weet wat er hier staat want de computers van de apotheek en artsen zijn zo lek als een mandje.

Eten: Ook dat is bekend via mijn pingedrag ( daar ben ik dus mee gestopt). Het gaat niemand iets aan wat ik eet, al zou ik drie weken schorseneren willen eten met enge buitenlandse kaas. Gaat niemand wat aan.

En waarom moet dit alles? Nergens om. Het wordt tijd dat we dit eens gaan stoppen. Als wij dit niet meer willen gebeurt het ook niet meer. Graag een politieke partij die opneemt in het verkiezingsprogramma dat alle informatie over inwoners die totaal niet ter zake doet (99.99%) binnen de kortste keren in de prullenbak verdwijnt. Het is ONS leven. Ze blijven van MIJN leven af. Als JIJ meent het recht te hebben om allerlei flutredenen in mijn leven te kunnen snuffelen dan ga ik je dat verbieden, je stopt er maar mooi mee.

Wie nog meer voorbeelden weet in en rond het huis, graag, dan kan ik me nóg bozer maken vandaag. Daar heb ik zomaar eens zin in.

13 gedachten over “Kappen met dat gesnuffel in mijn leven!”

 1. Mooi stuk LeRoi! Helemaal mee eens! Meer voorbeelden? De AirMiles, de Bonuskaart, de Klantenpas, de kortingpas…automatische nummerplaat herkenning op ringwegen, verklikkende collega’s, Jan Bennink van de racistische hufteromroep POWNed die je in de gaten houdt, de Roze Kmehr die je werkgever belt …..

 2. @1:

  Dat _buiten_ mijn huis zou ook nog komen, dit was nog maar wat ik in het kasteel al zag 😉

 3. Helemaal mee eens.

  Er is overigens al een (Kleine) partij die zich hier druk over maakt en dat is de Piratenpartij. Maar het mooiste zou een partij in de nieuwe regering zijn die regelrecht ALLES wat Opstelten en Teeven en hun voorgangers bedacht hebben het raam uitkeilt en afschaft. Ook de geheime zaken.

  Toch vrees ik dat daar een revolutie voor nodig zal zijn en die ga je in dit land de komende 100 jaar niet meemaken. Dit land slaapt door terwijl haar vrijheid verkwanseld wordt.

 4. “Voor wat betreft het bewaren van de leenhistorie en de historie van de transacties kan de ingeschreven gebruiker bezwaar aantekenen bij de openbare bibliotheek. Op diens verzoek kan vastlegging hiervan uitgeschakeld, dan wel verwijderd worden. Dit heet het ‘recht van verzet’ voor de ingeschreven gebruiker. ”

  Ik ga morgen dus maar even bij mijn bieb babbelen.

  Overigens kan ik meerdere aanvullingen neertikken, maar ik wil niemand een hartverzakking bezorgen.

 5. Da’s het mooie van het soort nietszeggende plebsmensen zoals mijn companen en ik zijn: wij doen gewoon wat de overheid zegt.

  We denken wat de overheid zegt dat we moeten denken, we eten wat de overheid zegt dat we moeten eten, we leven zoals de overheid zegt dat we moeten leven, we lezen wat de overheid zegt dat we moeten lezen etc. Wij zijn de grijze nietszeggende, gedachtenloze en gezichtsloze massa om wiens inertie iedereen zich druk maakt. Behalve de overheid uiteraard.

  Wij worden afgeluisterd en het interesseert ons geen ruk. Wat wij pinnen mag de overheid weten, het is nauwelijks de moeite. We zeggen wat we willen maar doen er niets mee.
  Werken, slapen, kinderen opvoeden, ouderavonden, de wekelijkse visites aan ouders of vrienden, en boodschappen doen.

  Wij maken ons nergens druk om, ook niet om het feit dat we niets en niemendal voorstellen. Jullie wel uiteraard, maar het helpt niets.

 6. Er waren ooit apparaatjes in de handel die ongeveer 30 meter om je heen al het GSM verkeer konden platleggen.

  Maar of die nog te krijgen zijn weet ik dus niet.

 7. Niet te vergeten dat je ook nog een elektronisch patiënten dossier hebt, een id kaart met vingerafdruk, satellieten, drones, gemeente ambtenaren die komen controleren oh ja en straks na de mobiele camera een camera in je Google glasses, vooral die laatste wordt een giga inbreuk op privacy. Veel plezier alvast ^_^

 8. @10 Chinees gezegde

  Dat de kraaien van kommer en zorg over je hoofd vliegen kun je niet voorkomen. Maar je kunt wel verhinderen dat ze zich in je haar nestelen.

  ^_~

 9. @ik Haarp , chemtrails, giftige voedingsaditieven, vaccinaties….. Zouden we daarom zo murw zijn?

Reacties zijn gesloten.