Bio-industrie: dode dieren, dode mensen en een onleefbaar milieu

legbatterijVlees is een product, een industrie. In dit landje alleen al zijn er zo’n half miljard die worden gefokt om snel opgegeten te worden. Die dieren zitten in megastallen en worden aan de lopende band mishandeld. Zo komen we dus aan die kiloknallers, voor een paar euro een dood dier op je tafel. Die paar euro is maar schijn, de werkelijkheid is dat we veel méér betalen. We gaan er zelfs aan dood. En niet een beetje, maar helemaal en hartstikke dood, net als de dieren.

Omdat de dieren in die stallen niet ziek mogen worden, en omdat ze er blijkbaar supersnel vet van worden worden er antibiotica gebruikt. Duizenden liters tegelijk, hoppa, door het eten heen. Die komen in de dieren die we opeten, en daarna ook nog in het drinkwater terecht. Eet smakelijk.

Jaarlijks sterven in Europa nu zo’n 25000 mensen omdat allerlei antibiotica niet meer goed werken, en soms zijn infectieziekten niet meer te behandelen. Voor een groot deel is dit te wijten aan die megastallen. Zeg niet dat het niet waar is, ik zit zelf met een MRSA die niet weg te krijgen is. Dat is een Meticilline Resistente Staphylococ die ervoor zorgt dat ik infusen moet krijgen met heel giftig spul. Dat is erg vervelend kan ik u vertellen.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw gaat geen aanvullende maatregelen nemen om het aantal veebedrijven dat bijzonder veel antibiotica gebruikt terug te dringen. Dat blijkt uit een reactie op Kamervragen van Carla Dik (Christenunie).

Ja deze mevrouw van de PvdA vindt het geen taak van de overheid, die moet zich immers nergens meer mee bemoeien:

“Het is primair aan de sectoren en de dierenartsen om daar aan te werken”.

Dat kennen we, dan komt het wel goed, laat het maar over aan de vleesbedrijven en de dierenartsen enzomeer, de maffia regelt het wel.

Nog even over het milieu: De bio-industrie heeft een negatieve invloed op lucht, water en bodem door uitstoot van nitraat, fosfaat en ammoniak. Voor de productie van 1 kg rundvlees is 15.500 liter water nodig, voor varkensvlees is dat 4.800 en kip 3.900 liter/kg.

Hoezo, lekker goedkoop dat vlees? Ik ben niet per se tegen het eten van vlees, maar dit kan echt niet meer. Laat dieren een goed leven hebben, en als ze dan oud en versleten zijn dan mag je ze opeten hoor, als dat dan niet anders kan.

7 gedachten over “Bio-industrie: dode dieren, dode mensen en een onleefbaar milieu”

 1. Ooit zag een plaatje in de krant:
  twee jongetjes, de een zegt tegen de ander=
  “wy eten geen vlees, want we zyn vegetariers
  t andere ventje antwoordt ” wy eten ook nooit vlees want wy zyn proletariers.

  Dit plaatje is meer dan 100 jaar oud, helaas is de gemiddelde pvda er ook zou oud dua:
  een arrebeier hep ook recht op vlees.
  Goed zo Samsom. Bos, Kok en andere inttelectuelen
  Het is nu 2013 en geen 1913.

 2. Het eten van vlees is pervers en verwerpelijk en als je toch zonodig mot vreet dan op zijn minst “normaal” vlees je weet wel van die vrolijke kalfjes die een leuk leven hebben gehad en dan snijden we pas de keel door. Echt waar smaakt stukken beter.

 3. En zo is het ook met biologische landbouwprodukten. Met alles eigenlijk wat massaal en met manipulatie verbeterd sneller groter tot volwasdom gebracht moet worden. Eigenlijk zijn we het beste af met een halvering van onze wereld bevolking. Nu nog wachten en uitzoeken welke helft we het beste kunnen missen. Wil de nieuwe Hitler of degene die zich daartoe geroepen voelt deze knoop doorhakken. Eeuwig leven in geschriften is de beloning !!! ???

 4. Bijensterften heb ik hier ook al dikwijls genoemd. Die domme Hoer van een Schippers die ook uit geld en macht de hand boven het hoofd van een bestrijdingsmiddelen bedrijf hield omdat het zogenaamd niet schadelijk was voor mens en dier.

  Fuck rechtsen en hun zelfdestructie. Rechts is onnatuurlijk de dode tak aan de boom der evolutie.

  Deze geld crisis is peanuts voor wat er komen gaat. Millieu zaken zijn geen hoax maar een matter of life and death. Maar dom rechts wil het niet zien pas als ze sterven.

Reacties zijn gesloten.