Zorgen van een Moslim-vader

Vandaag gaat mijn jongste zoon naar een nieuwe school , op zich niet zo iets bijzonders maar in mijn geval zijn er toch redenen voor wat extra bezorgdheid . Mijn zoon is Autistisch en gaat naar een kinderdagcentrum , Voor degenen die nu mompelen “Dat krijg je hé Autisme , als je met zo’n inteelt Marokkaanse trouwt ” Het enige (milde) geval van Autisme in onze familie is bij de zoon van mijn Nederlandse zus en haar Nederlandse man , daarnaast zijn mijn schoonouders noch hun ouders of groot-ouders op enigerlei wijze aan elkaar verwant …

Maar terug naar mijn zoon die vandaag naar het kinderdagcentrum gaat ..  Door een speling van de genetische loterij lijkt mijn zoon sprekend op mij , maar dan uitgevoerd in het “Marokkaanse kleurenschema ” van mijn vrouw en het zal jullie ongetwijfeld verbazen , maar iedereen vind hem er “Marokkaans “uitzien …  Kleur schijnt in dit opzicht relevanter te zijn dan gezichtsvorm en dergelijke …

Nu gaat mijn zoon naar school in Wateringen , een randgemeente van Den Haag  en daar begint de schoen een beetje te wringen …

In Den Haag stemde 17 % van de bevolking op de PVV , in de Gemeente Westland waar Wateringen een onderdeel van is was dat 18 % ..  En zoals jullie weten zijn PVV ‘rs vervuld van haat voor alles wat Islamitisch is , en dan in het bijzonder voor Marokkaanse Moslims

Aangezien in Den Haag 30% allochtoon is waarvan alleen de Surinaamse  Hindoes soms PVV stemmen kan je zeggen dat van de “Niet Allochtone Hagenezen ” zo’n 24 procent PVV stemde , in het Westland met zo’n 10% Allochtonen word dat dan 20 % …  één op vier tegen één op vijf ..  Kan ik er vanuit gaan dat onder de medewerkers van het speciaal onderwijs dat percentage lager is ??? Graag zou ik dat doen , mijn zoon is op zijn vorige schooltje , waar de leerkrachten min of meer uit het zelfde gebied kwamen prima en met veel inzet geholpen .. en het hoofd van de nieuwe school komt sympathiek over , net als de juffen ……

Het probleem is echter dat Redwan nog amperan kan praten , en dat wat hij zegt zich beperkt tot “gebruikswoordjes “als “Koekie”, “Deur Open ” , “Buiten “ect ect .. Als Redwan straks gaat huilen als hij naar school moet kan hij me niet vertellen dat het is omdat een Juf of een begeleider in het busje hem verkeerd behandeld of pijn doet …

Het probleem word nog complexer doordat mijn zoon een zware glutenallergie heeft , dit betekent dat iemand hem (letterlijk) kan vergiftigen door hem een “gewoon” op Tarwe gebaseerd koekie of broodje te geven ..

Voor wie denkt “maar zelfs vol haat zou toch niemand een gehandicapt kind iets aandoen ”  raad ik aan de verhalen te lezen over wat er gebeurde met de bewoners van de Joodse Inrichting “Het Apeldoornse Bosch “    , De Haat die ik lees en hoor van PVVr’s voor alles wat Islamitisch en Marokkaans is heeft (nog) niet de intensiteit van de haat van de Nazi’s voor Joden maar ik ben dan ook niet bang dat men zal proberen mijn zoon te vermoorden , ik ben bang dat hij een slachtoffertje word van de haat die Wilders en de zijnen aanwakkeren !!!

Een van de juffen is Indo , is zij Geert Wilders Indo of Paul Wilders Indo ??? het is toch absurd dat er een Nederland aan het ontstaan is waar je als ouder van een gehandicapt Allochtoontje over die vraag zorgen moet gaan maken !!!

9 gedachten over “Zorgen van een Moslim-vader”

 1. Het bloggen in de nacht heeft als nadeel dat ook je somberste gedachten aan de pagina’s worden toevertrouwd. Ik weet hoe dat werkt. Mijn kinderen, toen ze klein waren, moest ik ook overdragen aan juffies die ik nergens van kende. Ik heb daar zorg over gehad, als moeder.
  En in dit geval: juffies stemmen over het algemeen geen pvv en als ze een “haatinstelling ” hebben, werken ze meestal niet in de zorg. En als ze dat wel doen is er altijd wel een collega die hen in de gaten houdt. En zo zit de maatschappij ook in elkaar. De sociale controle blijft. En het hart voor je werk ook. En ik laat me niet suf praten door noch de hater noch de angsthaas. En als laatste adviseer ik dat aan iedereen. En bloggen in de morgen, na de koffie! Goeiemorgen!

 2. Bas Schreef:

  Zo de waard is vertrouw hij z,n gasten.

  Wie niet leert van de fouten van het verleden herhaalt ze in de toekomst , De Joden waren te veel vol vertrouwen dat ” het allemaal wel mee zou vallen ” .
  Heel Europa was er van overtuigt dat zoiets als 1940-1945 zich niet kon herhalen , en toen gebeurde Bosnie .. Waar Bosniese Moslims door hun Christenlijk-Servische buren werden afgeslacht ,buren verblind door een haatzaaier van vergelijkbaar kaliber als Geert Wilders … vandaar mijn bezorgheid , voor jouw waarschijnlijk met een dooddoener als

  Zo de waard is vertrouw hij z,n gasten.

  makkelijk af te doen ..

 3. Dan is er maar één oplossing. Verhuizen naar een land waar je de leraren wel vertrouwt.
  Is misschien dat land waar die meisjes levend verbrand zijn omdat de brandweer niet binnen mocht bij een Islam school omdat eerst die meiden de hoofddoekjes op moesten doen, wat voor je?

 4. Marcel Schreef:

  Dan is er maar één oplossing. Verhuizen naar een land waar je de leraren wel vertrouwt.
  Is misschien dat land waar die meisjes levend verbrand zijn omdat de brandweer niet binnen mocht bij een Islam school omdat eerst die meiden de hoofddoekjes op moesten doen, wat voor je?

  Waarom zou ik naar een land moeten waar fundamentalisten van het Wilderstype al aan de macht zijn ?? Ik heb niets met “Saudi” Arabie … daarnaast heb ik als NEDERLANDER niet het recht mij veilig te voelen in eigen land ?? Om me niet druk te maken over verspreidende haat , het schijnt dat de zorgen van een Joodse Amsterdammer t.a.v. Discriminatie wel relevant zijn maar de zorgen van een Nederlandse Moslim niet , die moet maar oprotten ?? Moeten Joden met discriminatie pproblemen naar Israel , Wilders naar Limburg ?? , Homoos naar Californie ??

 5. Bakra, ik begrijp helemaal je zorgen en hoop dat ze helemaal voor niets zijn. Ik hoop dat het goed gaat met Redwan in zijn nieuwe omgeving en dat hij er kan aarden.

  Sommige reactie’s vind ik hier om te kotsen, maar dat weten we inmiddels. Zulke mensen zijn er en daarom is Krapuul er ook en blijkbaar hard nodig.

  Bakra 😎

Reacties zijn gesloten.