We zijn nog een beetje onder constructie

Op dit moment (als ik dit schrijf, afkloppen) lijkt de boel redelijk stabiel. Dit hebben we te danken aan een paar toplui die dit weekend als beesten gewerkt hebben om de verhuizing, die in ons geval redelijk enorm is, naar een maagdelijke server, die overigens door 1 van de toplui werd omschreven als een vetgemest varken of zoiets, à la minute te organiseren. Ik schrijf dit wat hoekig op maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel.

Donderdag lag onze hele hosting provider plat wegens een DDOSje. Vrijdagmiddag besloot hij dat hij ons niet meer belangeloos kon hosten. Zaterdag opladen naar de nieuwe server. Zondag DDOSte men nog vrolijk verder. Maandagochtend moest ik de server even 3 keer opstarten voordat er überhaupt iets te zien was dat leek op het bestaan van een site. Gelukkig hield maandag middag het gedoe op toen de fascistische criminelen het blijkbaar niet leuk meer vonden om ons de mond te snoeren. Of misschien was hun zakgeld wel op. We weten het niet.

Vervolgens hebben we nog wat mailtjes naar diverse abuse afdelinkjes gestuurd en toen dachten we nieuw servertje het wordt wel eens tijd voor een nieuw diezijntje. Dus dat hebben we toen meteen maar even gedaan. En dat is wat u nu dus ziet.

Vannacht om 2 uur gingen de fascistische digitale straatvechters van de muilkorvers van de staatsmedia weer los en vielen ze onze lieve server maar weer aan. Hetgeen resulteerde in een downtime tot een uur of 8. Dat is overigens een misdrijf maar daar komen ze nog wel achter.

Maar goed we gaan dus gewoon door en nu dus met pielen aan het diezijn. Hier en daar zitten er nog wel wat tekortkominkjes, te noemen: nog geen contactformuliertje, diverse pagina’s die het nog niet doen, mail werkt volgens mij ook niet maar ik heb het niet gemist u wel? Ons superieure interne DM systeem is ook nog weg. Onze redactielijst en van die dingen meer. Niet onbelangrijk: de mogelijkheid om stukken in te dienen is helaas ook nog weg.

Maar komt allemaal goed.

12 gedachten over “We zijn nog een beetje onder constructie”

 1. nou onverwoestbaar zou ik ons niet willen noemen maar het komt tamelijk dicht in de buurt. 😉

 2. In elk geval een heel groot compliment voor diegenen die zich uit de naad gewerkt hebben om Krapuul weer aan de gang te krijgen!

 3. Vervelend, maar aan de andere kant: Krapuul wordt serieus genomen, anders voer je geen DDOS-aanval uit.

 4. Don’t let the bastards grind you down!

  Cloudflare als host gaan gebruiken? Voor een paar tientjes per maand ben je klaar.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Cloudflare

  Toevallig zag ik dat geenstijl net ten tijde van de DdozZZzzzZZZzzzz op Krapuul, daarop overgestapt is.
  (1001 error gaf dat o.a. aan)

  Maar goed: ik is ‘een beetje digibeet’, wat dat aangaat.

  En uiteraard alle mogelijke complimenten & dank & driewerf hulde aan die toplui!

 5. Gisteren kwam ik, bij iedere poging, steeds op de site van Disney terecht.
  Blij dat jullie er weer zijn.

Reacties zijn gesloten.