Tien jaar dood in huis maar Edith Schippers weet niet hoe dat komt

Ach en wee en jee wat triest. Hoe kan het toch gebeuren dat een vrouw tien jaar dood in haar huis lag  en daarna pas is gevonden, meningen te over.

“Je moet heel ziek zijn wil je in een verzorgingstehuis terechtkomen. Dan ben je al bijna dood,” zegt Jan Romme, de directeur van het Nationaal Ouderenfonds. Dat komt een béétje in de buurt van de oorzaak, alleen zijn oplossing is niet de juiste, hij raadt een alarmsysteem aan voor ouderen. “Zeker voor degenen die geen sociaal netwerk hebben, met zo’n systeem wordt er elke dag naar de oudere gebeld en gecontroleerd of alles goed gaat.”

Een knopje rond je nek is geen oplossing voor het tekort aan zorg. En die vraag of alles goed gaat ook niet, daar heb je niks aan.

Dat dit steeds vaker gebeurt komt door het feit dat deze zorg weggehaald is, een politieke keuze van de diverse achtereenvolgende kabinetten van marktidioten. Tehuizen dicht, je blijft maar fijn thuis,  maar de zorg daar schaffen we eerst ook nog even af. Zo rolt dit land: iedereen zoekt het maar lekker zelf uit.

Minister Schippers van Volksgezondheid vindt dat de sociale controle beter moet. Ze vindt dat mensen weer gewoon bij hun buren moeten aankloppen als ze iemand een tijdje niet hebben gezien of zich afvragen of er iets aan de hand is. “Anders krijg je dit soort toestanden, waarvan iedereen schrikt.”

Nou Schippers, zó makkelijk kom je hier dus niet mee weg. Dit is het gevolg van die barbaarse marktvisie van jullie. En nou kan je wel aardig guttegut knikken op het filmpje, maar het is onder andere jouw schuld, het is het beleid van de marktidioten dat dit gebeurt. En ken je mijn buurvrouw? Het mens is blind, ik woon namelijk in een seniorencomplex. Maar ja, jouw seurt heeft vast een werkster en ander personeel, die vinden jou wel op tijd, en anders je chauffeur wel.

Ze is dan wel overleden aangetroffen, maar wie weet hoe lang ze in haar eentje heeft geworsteld, ziek was, pijn heeft geleden. Afgrijselijk.

3 gedachten over “Tien jaar dood in huis maar Edith Schippers weet niet hoe dat komt”

  1. “Edith Schippers weet niet hoe dat komt”

    Raar, zeg. Misschien zal haar geheugen beter gaan werken indien de IGZ een aangifte bij de OM zal gaan doen en ze krijgt vervolgens 15 man sterke recherche team thuis om haar te helpen herinneren?

  2. Typisch hoe onze VVD cornuiten zodra op hun verantwoordelijkheid aangesproken meteen het geheugen verliezen en het enige wat ze zich dan kunnen nog herinneren om te zeggen is: “Waar is mijn premie?”

    Zorg en verantwoordelijkheid voor mensen betekent nippo voor hun.

    Ze hebben maar een Zorg: poen!

  3. Vroeger woonden a-socialen in achterbuurten. Nu zitten ze in de regering. En: ook in het parlement.

Reacties zijn gesloten.