En na de reclame een leerzame reportage over die rotmoslims

De Nederlandse omroep is “te links” zei een of ander manspersoon die tegenwoordig Hoofd van de Publieke Omroep schijnt te heten. Een ander tiepje zei dat de Publieke Omroep drie keer De Volkskrant op de mat betekent. Is de Volkskrant dan links?

Ik heb iets gemist, geloof ik. Wat is de Publieke Omroep? Zijn dat die verenigingen, vroeger ook gemakshalve “zuilen” genoemd? Maar daar bleef al niets meer van over met de twee Telegraafomroepen TROS en Veronica.
Wat is er zo publiek aan die verenigingen, publieker dan dat andere Hollandstalige gedoe, en dan bedoel ik ook echt Hollandstalig – naar de Vlaamse omroep kijk ik nog wel met enig genoegen, af en toe.

De Publieke Omroep, dat is reclame, reclame en nog eens reclame. Ik kan er niet langsfietsen met de zapbak of ik zie reclame. Wijs mij eens een tweede “publiek” omroepsysteem aan waar je voortdurend wordt belaagd met reclame, waar de programma’s het vulsel om de reclameblokken heen vormen – en waar je overeenkomstig die reclame wordt toegesproken als een puber van een jaar of dertien in een accent waarvoor je in mijn schooltijd krachtdadig gecorrigeerd werd of naar de logopedist werd verwezen.

Links? Reclame? Wat is er “links” aan reclame? Zit er dan nog iets aan vast, aan dat gedoe, behalve die reclame?
Spijt mij hoor, maar ik zap door, ik heb al afgehaakt sinds de kabel kwam, zoniet daarvoor. (Van Kooten en) De Bie (waren).was het laatste dat mij nog bond af en toe. En op het lokale sufferdje Theo van Gogh. Die was al weg voordat hij vermoord werd, zou juist terugkomen. Hoe dan ook, daahaag “publieke omroep”.
U zult begrijpen dat ik naar de SBSen en RTLen nog meer niet-kijk dan naar “de publieken”.

De Telegraaf heeft er nog twee omroepen bij sinds deze maand. De TROS is niet genoeg, het aandeel in SBS en Veronica ook niet. Het zal wel. Gaat de baas van De Telegraaf binnenkort als Berlusconi de politiek in? Hoe heet die vent eigenlijk? Er komt een gat waar eens het CDA geweest zal zijn.

ik heb nooit veel met het medium televisie gehad. En interessante radio hoor je tegenwoordig op het internet, geen gedoe met kortegolfantennes voor stations die daar toch niet op uitzenden.

Maar goed, Henk en Ingrid hangen wanhopig op de sofa en tussen de reclame en de ruften door klagen zij dat er weer niet over socialistische concentratiekampen en de fascistische moslimideologie wordt gepraat op de loerdoos. Daar moet wat aan gedaan worden. Meldt bruiner-dan-bruinbode De Volkskrant.

4 gedachten over “En na de reclame een leerzame reportage over die rotmoslims”

  1. De VK bruiner dan bruin? Kom nou. De “opinie” waar je naar verwijst is afkomstig van Ronald Kaatee van de Populistische Omroep Nederland (PoepNed) http:/www.popned.nl. Een Bruine omroep opgericht door Ronald Sørensen van LR.

  2. Zolang dit soort opinies in De Volkskrant wordt geloosd en niet in De Telegraaf is De Volkskrant de bruinste.

  3. Om maar niet te spreken wie er verder nog die opiniepagina verbruinen al jaren. Volkskrant even rechts als Elsevier waar het opnies betreft

Reacties zijn gesloten.