Sietse Fritsma (PVV) tuigt oud racistisch VVD-plan op

Nadat Frits Bolkestein er in de jaren negentig al eens mee kwam aanzetten, Rita Verdonk het in 2005 nog eens probeerde (maar die was zoals u weet te dom om te poepen, dus heeft werkelijk helemaal niets voor elkaar gekregen, behalve dan het laten verbranden van 11 vluchtelingen op Schiphol als ‘adequaat handelen’ te bestempelen en daar niet voor af te hoeven treden), wil ook nu Sietse Fritsma criminele Antillianen terugsturen naar de Antillen.

Voormalig dorpsgenoot van Sietse Fritsma
Voormalig dorpsgenoot van Sietse Fritsma

Die mensen behoren gewoon tot het Koninkrijk der Nederlanden, dus elk zinnig mens zou zeggen dat ze dan mogen verwachten gelijk behandeld te worden aan willekeurig welk ander lid van het koninkrijk, maar sommige onderdanen van dat koninkrijk zijn meer Unterdahn dan andere, volgens Fritsma. Elk lid van de EU mag gaan en staan binnen de EU waar hij wil, maar types als Fritsma willen binnen ons miniem koninkrijkje eens even gaan regelen waar iedereen volgens de ziekelijke hersenkronkels van types als Fritsma behoort te wonen.

Nu verwacht je dat weliswaar ook van een Fritsma (ex-IND’er ook; fijn als dat soort types over kwesties van leven en dood gaan, nietwaar?) of willekeurig welk ander stuk PVV-tuig, maar vergeet niet dat deze ideeën dus al twintig jaar geleden bij Ons Seurt Mensen als Frits Bolkestein leefden. De man komt altijd zo graag als beschaafd formulerende patriciër over, maar intussen heeft zo iemand, naast het bedenken van dit soort abject racistische/etnicistische wetsvoorstellen, begin jaren tachtig in voor gifgassen geschikte chemicalieën gehandeld met Irak en steunde wel degelijk vrolijk die populistische boerentrien van een Verdonk toen dat electoraal nog gunstig leek.

Overigens is de VVD nog steeds bezig met dit soort smiechterige plannetjes, men wil dat personen van de Cariben een paspoort krijgen waar aan de buitenkant al te zien is dat men eigenlijk geen echte Nederlander is. Hoezo is dat nodig? Kan de gemiddelde ambtenaar geen paspoort lezen soms? Of moet het al op afstand zichtbaar zijn in de rij voor de grenscontrole of zo? Is het een Godwin om te zeggen dat het erg moeilijk is hier geen Godwin te plegen?

Als dat voorstel van Fritsma niettemin wordt aangenomen hoop ik dat daarbij een clausule wordt opgenomen die het mogelijk maakt om individuen met gebleken sociopathische neigingen zoals die van Fritsma terug te sturen naar het inteeltdorp waar dergelijke mutanten blijkbaar vandaan komen.

11 gedachten over “Sietse Fritsma (PVV) tuigt oud racistisch VVD-plan op”

 1. We kunnen in eenen door regelen dat criminele Friezen terug naar Friesland moeten. In hun eigen culturele kringen, zeg maar, kunnen ze daar leuk crimineel zijn. En ja, de Friezen beweren zelf hun eigen taal en daarmee cultuur te hebben, dus ik begrijp eigenlijk niet wat Fritsma, van de ene cultuur in de andere gestapt, bij een partij te zoeken heeft, die zich opwerpt voor het behoud van de Vaderlandsche Cultuur. Geleid door een Limburger, ook een volkje dat beweert een eigen specifieke cultuur te hebben. Hm, eigenlijk blijkt de PVV heel multi-culti …

 2. De erfgenamen van de Holocaustorganisatoren Stuckart en Heydrich worden steeds talrijker….
  Overigens, heeft dat stuk stront en massamoordverheerlijker Bart Schut, thans der Tägliche Stürmer, het nou al voor elkaar gekregen politici zo ver op te jutten dat ze aangifte gaan doen? ’t Is zo stil…
  Complimenten LOaurent voor je mooie en duidelijke schrijfstijl!

 3. Fritsma is de muppet van Bolkestein.
  Zo’n vingerpop figuurtje die alles doet en nabootst wat de meester zegt.

  Het is helder als de dag geworden dat de Partij voor Vrijheid van Windmolens gewoon het extreem-rechtse verlengstuk van VVD is.

 4. Hier op Curaçao wordt de invoering van de “wet Bosman” door vele Nederlanders met grote vreugde tegemoet gezien: stukje rancune omdat zij, om zich hier te kunnen vestigen, aan een aantal eisen moeten voldoen: bewijs van goed gedrag en ofwel een baan, ofwel een eigen inkomen (bijv. pensioen of WAO uitkering) van minimaal 1500 naf. (ongeveer 615 euro per maand, niet per persoon, maar per huishouden).
  Er worden geen “inburgeringseisen” gesteld, ze hoeven de taal niet eens te leren: wij moeten in winkels zó vaak “tolken” voor Nederlanders, dat ik overweeg er een beloning voor te vragen 🙂
  Ze verliezen wel uit het oog dat wij hier op een eiland met de grootte van de provincie Utrecht wonen. Wat mij betreft is iedereen welkom, zolang we niet met z’n allen van deze rots af donderen.
  Ik zou het wèl prettiger vinden als wij “autochtonen” (ja, ik heb 44 jaar in NL gewoond en er iets van meegenomen :)) niet voortdurend door de hier wonende NLers zouden worden uitgescholden voor “lui en werkschuw” “achterlijk” “asociaal” “van de hand in de tand levend” en o ja “te dik” (naar Nederlandse normen).

 5. Waren het maar mutanten, maar biologisch gezien blijken dit soort subjecten gewone mensen te zijn. Dat is het verontrustende aan de huidige politiek.

 6. @Angy: ik heb er wel een over gefilosofeerd om naar de Antillen te verhuizen, maar ik denk nu dat ik me daar nóg meer zou schamen voor de autochtone Nederlander dan hier…

 7. Trouwens, misschien is het wel wat om aangepaste paspoorten in te voeren voor Telegraaflezers, PVV-tuig, VVD-schorem en roze met grote letters RK erop voor de rest van de Roze Kmehr.

 8. Laat ik nog even opmerkzaam maken op de talloze stukken welke over dat VVD-misbaksel Frits Bolkestein gaan op deze site, waaronder deze:
  http://www.krapuul.nl/overig/blog/105012/wanneer-gaat-journalistiek-eindelijk-werk/#sthash.7MpJJDSx.dpbs

  Allemaal erg de moeite waard en ze schilderen een onthutsend doch aardig wat accurater beeld dan dat wat in de sheeple-media wordt voorgeschoteld van een man naar wie vrijwel een heel land (politici, msm/sheeplemedia, opiniemakers, talkshowhosts en noem het maar op) de oren heeft laten hangen: een xenofobe gek die op verschillende tijdstippen van zijn leven toch wel heel erg dicht in de buurt van plaatsen en gebeurtenissen was terwijl er sprake was van de meest weerzinwekkende misdaden tegen de menselijkheid….

 9. Een opmerkelijke uitspraak van Tweede Kamerlid Roland van Vliet (PVV) heeft veel stof doen opwaaien in Twitterend Nederland. Nadat asielzoekers aangaven niet te willen verblijven in een cellencomplex meldde Van Vliet via het sociale medium dat ze dan maar ‘eruit gestampt’ moeten worden.

  Het zoveelste bewijs dat de PVV gewoon een neo-nazi beweging is met onvervalste nazi denkbeelden! Waarom moeten asielzoekers in een cellencomplex? Daar horen toch gewoon VVDers en PVVers thuis? Met op de open blijvende plaatsen een meute PVDAers!

 10. Ik ben toch wel bezorgd over de indiening van het “wetsvoorstel Bosman” en over het voorstel van Fritsma mbt de verschillend gekleurde kaften van de paspoorten.
  (volgens geruchten krijgen mensen uit Curaçao een paspoort met donkerblauwe kaft, uit Aruba een lichtblauwe)
  Mijn kinderen en kleinkinderen wonen in Nederland: wat voor paspoorten krijgen ze straks?
  1. Mijn dochter is op Curaçao geboren, maar woont sinds haar 1e levensjaar in NL:
  Krijgt zij straks een paspoort met donkerblauwe kaft?
  Zo ja, welke consequenties kan dat voor haar hebben? Zij heeft nooit strafbare
  feiten gepleegd, maar is sinds kort haar baan kwijt (sowieso geen uitkering, want
  nul uren contractant)Kan zij straks worden uitgezet?
  2. Mijn schoonzoon (echtgenoot van onder 1. genoemde dochter)heeft de Amerikaanse
  nationaliteit: zijn verblijfsvergunning “steunt” op zijn huwelijk met een
  Nederlandse, die straks geen “echte” Nederlandse meer blijkt te zijn:
  Raakt hij die verblijfsvergunning zo meteen kwijt? Zijn werkgever heeft zich bereid
  verklaard, indien nodig, garant te staan voor zijn verblijfsvergunning:
  Schoonzoon moet, in ruil daarvoor, zo veel onregelmatige diensten, overuren en
  dubbele diensten draaien als de werkgever noodzakelijk acht.
  3. Mijn zoon is in NL geboren. Mag hij het bordeauxkleurige boekje houden, of komt er
  bijvoorbeeld een balk over in 2 kleuren blauw (moeder uit Curaçao, vader uit Aruba)?
  4. Mijn schoondochter (vrouw van onder 3. genoemde zoon)heeft de Nederlandse
  nationaliteit verkregen door naturalisatie. Kan dat worden teruggedraaid als haar
  man niet meer een “echte” Nederlander zou zijn?
  5. Mijn kleinkinderen: 2 meerderjarig, 2 minderjarig,allen in NL geboren: wat is
  straks hun status?

Reacties zijn gesloten.