6 gedachten over “Verdachte heeft buurman bedreigd met bijl: 2 jaar gevangenisstraf”

 1. Onder Bruin I valt te verwachten dat talloze mensen die eerder nooit met politie & justitie in aanraking zijn geweest straks te maken krijgen met repressief optreden van autoriteiten: de voetbalwet tegen demo’s, de antikraakwet, op handen zijnde internetwetten. Een scala aan nieuwe wetgeving die verbiedt wat eerder wèl mocht. Verbod op flyeren, straatmuziek, burgerlijke omgehoorzaamheid. Samenscholingsverbod, stakingsverbod, verbod op bashen Leiders etc. Plus een reeks nieuwe plichten op straffe van hoge boetes bij niet naleven ervan.
  Henk en Ingrid zullen zich ongetwijfeld keurig aanpassen en mensen aangeven die volgens hen niet in de pas lopen.
  De weerstand van gedupeerden hiertegen zal voor een toenemende cashflow aan boetes zorgen, maar tevens voor een ondergronds netwerk van andersdenkenden dat bij wijze van buitenparlementaire oppositie de democratie terug zal opeisen. Justitie gaat het nog druk krijgen.

 2. Abdul Alhazred Schreef:

  Henk en Ingrid zullen zich ongetwijfeld keurig aanpassen en mensen aangeven die volgens hen niet in de pas lopen.

  Mijns inziens zijn Henk en Ingrid en Hans al jarenlang mensen aan het aangeven dat ze voor hunzelf aanstotelijk vinden. Waarom denke je dat eerst op kleur wordt beoordeeld bij patrouilleren?

  Waartoe dienen dan al die “geheime” telefonische aangiften?

 3. 💡 Hero Brinkman, jeweetwel, 😛 🙄 🙁 , had die niet ook een buurman die hij niet lustte op zijn fermette in de Beemster?? En waarmee bedreigde Hero die man toen? Het begon met een b en het eindigde met een l. De bedreigde deed aangifte. Hero ook straks 2 jaar achter de tralies? :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.