50 (!) Minuten stroomstoring tijdens tapgesprek Teeven-van Rey

Dit is toch wel héél toevallig, 50 hele minuten geen enkel gesprek opgenomen bij de snuffeldiensten van dit land, juist toen Teeven (VVD) met van Rey (VVD) belde.

Teeven is opgeroepen als getuige  in de zaak rond de Roermondse ex-wethouder Van Rey, hij moet uitleg gaan geven over het telefoongesprek dat hij voerde met de oud-wethouder. Mogelijk ging dit gesprek over de benoeming van een burgemeester in Roermond. Van Rey adviseerde de vertrouwenscommissie en wordt ervan verdacht dat hij sollicitanten informatie heeft doorgespeeld. Maar het kán natuurlijk ook dat ze over andere Zeer Gewichtige Zaken gebeld hebben, dat weet je maar nooit bij de VVD.

Het verbaast me uiteraard van VVD’ers helemaal niets, we schreven al eerder over die van Rey. Dat er nu de Grote Verdwijntruc toegepast lijkt te gaan worden verwondert me nog minder. Minister Van Opstelten (VVD) moest maar eens uitleg komen geven aan de Tweede Kamer, want waar is het gesprek met Teeven gebleven? Dat deed hij vandaag in een brief die hier te downloaden is.

Laat ik maar vast eens wat Kamervragen stellen:

-Van iedere storing moet een proces-verbaal worden opgemaakt. Opstelten schrijft in zijn brief niet of dat in dit  geval ook is gebeurd. Zo nee, waarom niet? Zo ja, dan wil ik dat papier zien en ook de opstellers ervan moeten  verschijnen  in de Rechtbank om onder ede te verklaren dat het waar is en niets dan de waarheid.

-Waarom is er niet eerder gemeld dat er een belangrijk gesprek niet opgenomen kon worden? Het beluisteren en uitwerken van de tapgesprekken vindt plaats op de locatie van de onderzoeksteams, dit gebeurt soms  real- time, maar meestal achteraf. Is het niemand opgevallen? Zitten suffen?

-Hoe frequent gebeurt het dat er storingen zijn, daar moeten immers ook processen-verbaal van zijn. Hoe lang duurden die? Opstelten spreekt in zijn brief over “enige regelmaat”, dat zegt mij niet veel.

-Hebben Teeven en van Rey vaker gebeld in de periode dat van Rey werd afgetapt? Dus niet alleen binnen die 50 ontbrekende minuten, maar gedurende de hele periode dat de officier van justitie toestemming heeft gegeven van Rey af te luisteren? Ik hoef vooralsnog niet te weten waarover. Mochten ze dat bij het OM niet weten, Telecomproviders zijn wettelijk verplicht die gegevens een jaar op te slaan.

Wordt vervolgd.

7 gedachten over “50 (!) Minuten stroomstoring tijdens tapgesprek Teeven-van Rey”

 1. Op wiens vermeende gebrek aan intelligentie denkt dat schorem rond Schreibtischmörder Teeven – hem incluis – te speculeren?
  Als zo’n verhaal uit de voorm. DDR of USSR zou komen zou iedereen zeggen ‘yeah right’.

 2. Zo wordt het wel heel makkelijk om te ontkennen wat er dan ook in het gesprek werd gezegd. Maar ja, verwacht je anders in een land waar de Overheid zelfs een fotorolletje uit Srebrenica weet te verkloten ?

 3. Rolletje Scebrenica was ook verdwenen onder een VVD minister was het niet ?

  Ik hekel de VVD want ze zijn door en door verrot.

  Rechts komt nooit met oplossingen want ziehier ANDERMAAL het feit. Ze zijn zelf HET PROBLEEM!

  Ik zie gelukkig op elk ander fora dat men inziet dat de VVD een rechtse corrupte boevenbende is. En ik hoop dat daar veel voormalig “ik ben in de 1000 euro getrapt arbeider” VVD stemmer bij zit. Alleen is de PVV niet de oplossing natuurlijk.

  Bang voor de SP maar ondertussen maakt de VVD van dit land een onrechtvaardige dictatuur. JSF gaat door Schalie gas etc.. gaat door en meerderheid was/is hierop tegen. Dus VVD hun wil is wet met dank aan die rechtse PVDA.

  HET IS GENOEG!

 4. Blijkbaar verslijten de heren de gemiddelde Nederlander voor idioot. Van de andere kant: met zoveel stemmen op hun partij is dat er niet eens zover naast.

 5. Nog iets, vandaag ook weer meegemaakt: een jongeman van amper twintig, veroordeeld voor een winkeldiefstalletje een jaar geleden (het proces was een jaar na het gepleegde feit). Dat is niet goed te praten maar het is op zich wel uiterst wrang – eufemistisch uitgedrukt – dat het onder Schreibtischmörder en telefoonsaboteur Teeven ressorteert om middels een VOG een oordeel over het gedrag te vellen van diezelfde jongeman….
  Dit land is bizar, asociaal en FUBAR in het kwadraat.

 6. Misschien is deze verklaring van Opstelten gewoon een stukje uit zijn nieuwe kinderboek verhalen ” Waneer we vertellen dat wij de wetten beschermen”.

Reacties zijn gesloten.