Een NSB-feestje! En dan doen we daar Jodensterren bij

Je bent jong en je wil wat. Je bent student en je wilt zuipen. En dan kom je op het idee een feest te organiseren. Een NSB-feest: Nog Sneller Bezopen.

NSB? Dat is een fantastische vondst. Dat was toch iets uit de oorlog? En ze hadden toch iets tegen de joden? Die werden toch verplicht om Jodensterren te dragen?

Een Fantastisch Idee. En dat moeten we ook helemaal in stijl gaan doen! Weetjewat? We bestellen veertig Jodensterren. Ik ken een bedrijf dat buttons maakt.

Zo kreeg het bedrijf Classic Buttons veertien dagen geleden een telefoontje, meldt het Nieuw Israëlietisch Weekblad (NIW). “Kunt u me veertig buttons leveren?” Dat kon, stuur maar een ontwerp.

Zo kreeg eigenaar Orion Roos per email het verzoek om Jodensterren te leveren.

De studente schreef in de begeleidende e-mail dat ‘het een beetje een ongebruikelijke button is. Maar even ter verklaring: het is bedoeld voor een themafeest’ op 16 november.

De verbijsterde eigenaar belde met zijn joodse vader. Die deed vervolgens aangifte bij de politie. De politie Noord-Nederland zocht contact met de studenten. Volgens de politie werd het feestje toen afgelast. Studente Soraya, die communicatie- en informatiewetenschappen en journalistiek in Groningen studeert zei in een reactie dat het ‘hele gebeuren op een misverstand berust’; volgens het NIW had ze op haar Facebook-pagina op 17 september wel een foto van Adolf Hitler met een grappig bedoelde tekst geplaatst.

Volgens OOG, de Groninger radio- en televisie-organisatie, is het feestje echter wel doorgegaan. De redactie van het studentenprogramma STUG van OOGTV ontdekte dat er foto’s circuleren van het feest. Daarop staat onder meer een jongeman in een nazi-uniform en op het toilet staat met grote letters ‘gaskamer’ (humor, dus). Bronnen die anoniem willen blijven zeggen dat die foto’s van het feest zijn

NIW, CIDI en Israël-fan @Eliazeryair hebben onthutst gereageerd op het bericht. Dat lokte op Twitter weer negatieve reacties uit: zij steunen altijd Israël en bovendien worden de Palestijnen onderdrukt. Dat heeft hier echter even niets meer mee te maken. Het is een voorbeeld van stuitende domheid, die besmettelijk blijkt. In een vriendelijke reactie vroeg iemand zich af of een excursie naar Auschwitz of Kamp Amersfoort kon helpen. Ik dacht: misschien. Maar dan wel de sleutel omdraaien.

8 gedachten over “Een NSB-feestje! En dan doen we daar Jodensterren bij”

 1. Zou dit soort weerzinwekkend gedrag misschien ook te maken kunnen hebben met het feit dat er politici zijn die schedels willen meten, anderen die de Holocaust bagatelliseren tot een voetnoot in de geschiedenis, agenten die zich als klonen van Henneicke (zou de ‘studente communicatiewetenschappen’ weten wie dat was?) gedragen, een parlement dat bevolkingsgroepen wegzet als ‘probleem’, een vicepremier die de hobbies van Heydrich en Stuckart aan het oppoetsen is en mensen uit Bulgarije ‘dijkdoorbraak’ noemt, ‘Pauw en Witteman dat een podium is voor die gore PVV-nazi’s’en ranndebielen die een jacht op ‘linkse’ docenten prediken, de racistische hufteromroep POWNed die winkeliers van buitenlandse komaf lastigvalt, quasi-grappig doet met itempjes over nazi-koeien in het Oostvaarderswold….?

 2. Ralph, wat dacht je van een, in VVD ogen, achtenswaardig figuur welke middels het luidkeels zingen van het Horst Wessel lied is doorgedrongen tot het Europees parlement? Weet je nog wat ik, ook hier op deze site, altijd beweert heb? De nazi’s zijn niet verslagen maar slechts ondergedoken. Nu komen ze uit hun drekholen te voorschijn. Mijn bewering wordt steeds meer bewaarheid. Onze toekomstige , bestuurders, managers, politici etc.etc. vinden het organiseren van een NSB feestje volstrekt normaal. Jodensterren bestellen bij een joodse ondernemer, ach moet kunnen. Een volstrekt wezenloze malloot welke gesubsidieerd les neemt aan een , in zijn ogen, “linkse” universiteit en vindt dat hij gehersenspoeld wordt. Daar uitgebreid over mag raaskallen bij een, van oorsprong, “linkse ” omroep. Daarbij ook nog eens gesteund wordt door een volkomen van de pot gerukt figuur welke,voor zij in de regering kwam,beter een lesje brandblussen had kunnen nemen! Nee, ik verbaas mij nergens meer over!

 3. Goed dat studenten en Universiteiten zijn die graag beeldige invulling van het woord Decadentie willen geven.

  Of zou me toch iemand durven contraargumenteren met dit gebeurtenis als bewijs voor genetisch Autisme en totaal gebrek an empathie, over het koeltper die hieruit bruist hoeven we het niet te hebben?

  In ieder geval weet ik hoe is het gekomen dat alle joodse mensen toen gedeporteerd werden en Anne Frank aan de beulen overgeleverd.

 4. Studenten zyn de toekomstige leiders van ons VOLK, we mogen aannemen dat zy intelligente, hardwerkende mensen zyn.
  Hoewel een en ander beschreven in bovenstaand artikel beslist verwerpelijk is is de selectieve verontwaardiging van een bepaalde groep nederlanders wel inmiddels wereldbekend.

 5. Ik moest aan het beruchte verhaal over “Dachautje spelen” denken, anno 1962…

  Het feest doet in sommige opzichten denken aan het ‘Dachautje spelen’ in de jaren 60. Bij een ontgroening van het Amsterdams Studenten Corps (ASC) werden tweehonderd feuten ‘ingedikt’ in een afgesloten kamer, terwijl er een speenvarken, volgepropt met laxeermiddel, werd losgelaten. Door gebrek aan zuurstof vielen een aantal jongeren flauw. Het spelletje kreeg de naam ‘Dachautje spelen’. Helemaal pijnlijk was het feit dat vijf jongeren familieleden hadden verloren in Dachau. Bovendien werden er jongeren bij dezelfde vereniging uitgemaakt voor ‘vuile rotjood’.

  Het NIW legt het verband, terecht…
  De “elite” in de maak…

Reacties zijn gesloten.