Schriftelijke vragen Groen Links over niet vervolgen Gregorius Nekschot

“GroenLinks stelt vraagtekens bij het handelen van het Openbaar Ministerie om cartoonist Gregorius Nekschot niet verder te vervolgen. Eerder werd hij met veel machtsvertoon letterlijk van zijn bed gelicht door politie en justitie. Naar nu blijkt wil het OM Nekschot niet vervolgen, al gaat het volgens het OM hier wel om strafbare feiten. Die redenering kan en wil GroenLinks niet volgen.” (meer)

15 gedachten over “Schriftelijke vragen Groen Links over niet vervolgen Gregorius Nekschot”

 1. Terechte vraag over zelfcenzuur:

  “4) Welke gevolgen heeft deze koers van het Openbaar Ministerie op het vrije woord? Is mijn vrees terecht dat huidige onduidelijkheid over de strafrechtelijke grenzen van het vrije woord en geschrift leidt tot zelfcensuur?

 2. Nou het kwam mij anders over als een schikking.
  Hij haalt plaatjes weg OM laat het er bij zitten .

  Dus lijkt me eerder dat je aan Nekschot moet vragen; waar zijn uw principes ?

 3. Ik ben jaloers. Ik ben ook wel eens nakend en wel in de nacht uit bed gesleurd door de pliesie ter zake van Misdrijf in Het Kader van Vrijheid van Meningsuitng in Crimineel Verenigingsverband, art. 140. Ging over vrije radio.
  OM is niet verdergegaan en er waren geen krantenkoppen.
  En geen rechts gehuil.
  Zlefs geen links gehuil.
  Dus ik weet hoe het voelt van die Nekschot. Anderzijds: hij krijgt publiciteti die op geen enkele manier verdiend is.Tekenen kan hij niet en over zijn gevoel voor humor hoeven we het al helemaal niet te hebben.

 4. ’t Hele stelsel van (straffen voor) belediging, godslastering, haatzaaien, recht op demonstratie, etc. zou eens onder de loep moeten worden genomen. Als je alles mag zeggen – en in de praktijk is dat al zo als je maar cabaretier bent, dan bestaat demoniseren plotseling ook niet meer, en dan gaat de discussie tenminste weer waar het echt over gaat, nl. dat je met z’n allen in dit land moet wonen en dat respect en begrip voor en dialoog over elkaars standpunten daarbij helpt.

 5. heeft Groen links ook vragen gesteld over het wél vervolgen van de AEL ?? of vind Zwamke Halsema de vrijheid van meningsuiting van Neder-caroonisten belangrijker dan die van lui met vrouwen die die hoofddoekjes waar ze zo’n hekel aan heeft dragen ??? 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥

 6. Het valt me trouwens op dat ik van alle Nederlansche politici dezelfde mentale uitslag begin te krijgen , met Wilders als een bijna anafalactische shock en Roemer wat jeukende puistjes , Zwamke is ondertussen dicht bij Rutte gekomen wat jeukerigheid betreft , noooit gedacht dat Groen links mij nog meer zou gaan irriteren dan job Cohen… : Maar Zwamke , en Tofu Dibi 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥

 7. BP Schreef:

  @5. Lid van de SP zeker?

  Nee , zeker niet , het is alleen jammer dat de SP nog zo ongeveer de enige linkse partij is omdat onder Zwamke Groen Links ( dit zijn haar eigen woorden ) “Groen Liberaal “is geworden , en dus compleet 100% hun linkse verleden verraad als GL net als het CDA nog bloedgroepen zou hebben kan ik me alleen de oude PPR en EVP rs nog een ietsjepietsje thuis in de huidige partij voorstellen , Mijn oude CPN opa zou zich kotsend van deze partij afwenden ..

 8. @10. Klinkt wel erg sektarisch en rancuneus. “Zwamke”, “verraad”, “kotsend”. Ben je nou extreem-rechts of extreem-links? Met zo’n zwart/rode vlag weet je anders anders maar nooit. Is dat nou van het Stormfront of van de Autonomen? (P.s. ik gebruik geen smilies)

 9. Rancuneus ?? Omdat ik vind dat onder leiding van Zwamke Groen Links hun verleden verraad ??
  Nee hoor , Zwamke is een typische baby-boom sell-out die in de vage hoop ook nog eens pluche te bebillen haar partij plotseling “Groen-Liberaal “noemt … Zulke mensen verwacht je bij de PvdA en D’66 niet bij een partij die voortkomt uit partijen met principes ….

  Ben ik Ultra Rechts of Ultra links?? het feit dat zowel Rechts als Links die roodzwarte combinatie gebruikt is natuurlijk wat lastig .. Ik ben 100000 % zeker geen stormfronter en ook geen Autonoom .. alhoewel het percentage daarbij een end lager ligt ( tussen de 90 en 99% zeker niet ) voor mij was Domela Nieuwenhuis de laatste betrouwbare politicus in het Nederlands Parlement …Als de spaanse syndicalisten niet zo fundementalistisch anti-religieus waren geweest had ik me bij hun misschien nog wel thuisgevoeld ….

 10. @BP
  Npg erger: Sandino had anarchistische sympathieën en die worden nog door die vlag gesymboliseerd, hoe ver zijn navolgers daar ook verder van afstaan.
  Ook de MPLA in Angola voerde die kleuren.
  Los hiervan had de NSB ook iets met deze kleurencombinatie, dus daar zal het hun dan wel om gaan. Naar een anarchistisch winkeltje zie ik ze niet gaan :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.