Polities oprotten van Twitter en aan je werk

Alhoewel?

Wie vaak rondhangt op Twitter komt ze doorlopend tegen: opgetogen uniformpjes die opscheppen over hun strijd tegen Het Kwaad. Politie bedoel ik. Hebben ze ergens 3 hennepplantjes opgeruimd dan moet ons dat worden meegedeeld op Twitter. Hebben ze een dronkaard die zijn eigen broek heeft ondergekotst dan verschijnt er zo’n uniformpje op Twitter met een foto er van. Assisteren ze bij een huisuitzetting van iemand die zijn huur niet heeft betaald dan wordt dat ook vermeld op Twitter met vermelding van de wijk en nog wat opmerking over “dom” en “hadden hulp moeten zoeken” enzovoorts. Is er een aanrijding geweest dan vermeldt er een uniformpje dat het hier “een Poolse zatlap” betreft.

Uiteraard gaat bijna alle politie-capaciteit op aan de strijd tegen hennep. Dit is een zogenaamde “rechtse hobby”. Ruim de helft van je politie inzetten tegen een onschuldig plantje. Onschuldig? Ja onschuldig. 10.000 x onschuldiger dan drank bijvoorbeeld. Vraag het maar aan de eerste hulp afdeling in je lokale ziekenhuis.

In de strijd tegen hennep wordt ook de burger ingezet. Deze moet de politie bellen als ergens de gordijntjes niet op tijd open gaan. Wanneer zulk een misstand optreedt dan rukt de politie uit om keihard in te grijpen. Wanneer dan de politie in plaats van een hennepkwekerij een “SM-kamertje” aantreft, dan moet dit uiteraard ook aan de volgers op Twitter worden meegedeeld door een uniformpje.

“De wijkagent had dit beter niet kunnen twitteren” aldus “een voorlichter”.

Nee klopt. De politie moet helemaal niet twitteren. Als je nagaat dat ze al de helft van hun tijd verspillen aan het gevecht tegen hennep dan is het des te schandaliger dat ze ook nog eens tijd hebben om dag en nacht twietjes over dronken Polen en kotsende mensen die hun huur niet betalen in de wereld te kwakken. Je verbaast je erover dat ze nog mankracht genoeg hebben om mensen met een verkeerd t-shirtje of met een bordje “weg met de monarchie” in hun busje te knuppelen.

Nog afgezien van het feit dat de meninkjes van de uniformpjes volstrekt irrelevant zijn, en volkomen ongevraagd. Dit lijkt eerder een soort offensief van de politie om de burger zoveel als mogelijk is te irriteren. “Ga wat nuttigs doen” neig je om te roepen naar de uniformpjes op Twitter. Maar dan bedenk je waar men zich zoal mee bezighoudt. En dan geloof je het verder wel.

Wel eens in elkaar geslagen? Inbraakje gehad? Bedreigd geweest? Gestolen fiets? Wat heeft de politie toen voor u kunnen betekenen?

5 gedachten over “Polities oprotten van Twitter en aan je werk”

 1. Ik snap het echt niet dat zoveel van het belastinggeld door de politie eigenlijk aan twitteren wordt verspild.
  De tijd die de Politie aan twitteren besteed is tijd en geld weggegooid.
  Willen ze ermee de decadentie van de maatschappij goed zichtbaar maken, misschien.

  Wat heeft u aan een Politie die voortdurend twittert maar uw aangifte over racisme en discriminatie niet wil aannemen?

 2. Inbraak in berging: deur met koevoet o.i.d. geforceerd. Politie gebeld. Reactie:
  “Is de dader nog ter plaatse? Nee? Dan komen wij niet.” (politiebureau is op loopafstand en vanuit mijn raam zie ik een paar uniformpjes bij de pizzaboer aan de overkant).
  “U kunt digitaal aangifte doen, nee u hoeft niet langs te komen. Nee wij doen geen sporenonderzoek”.(kennelijk te druk met pizza eten)
  Dit was 2 maanden voor vertrek uit NL. Hun collega’s hier zijn niet veel ijveriger en moeten ook bij iedere vreettent wat halen. Ze zijn wèl iets vriendelijker, maar dat zal wel liggen aan het feit dat wij hier, itt in NL, geen “allochtonen” zijn.

 3. Als we te lui zijn om te werken komt er te weinig belastinggeld binnen om de politie op niveau te brengen. Dat sporenonderzoek hebben we zelf in de hand.

 4. En als die geüniformeerde klootzakken dan op Twitter een tweet zien van iemand die hén niet bevalt, bijvoorbeeld omdat die persoon een idee, een mening of een visie heeft die lijnrecht ingaat tegen de stupiditeit en misdadigheid van de heksenjacht tegen hennep, dan worden er ongeveer drie maanden politietijd besteed om te achterhalen van wie die tweet is en kan die persoon uitleg komen geven op het politiebureau. Precies zoals het in een fascistische dictatuur hoort. http://meedogenloos.nl/2013/11/29/aangiftefetisjisme/
  O, en natuurlijk heb je ook Henneicke-klonen die heel trots twitteren dat ze iemand zagen slenteren, die opgepakt hebben omdat ie liep te slenteren en aan de hel van Schreibtischmörder Teeven hebben uitgeleverd.
  Nederland is een weerzinwekkend landje geworden….

Reacties zijn gesloten.