PVV’er Martin Bosma houdt de conflicten wel binnenskamers

Martin Bosma
Hoe Martin Bosma over democratie denkt is duidelijk; hij wil het niet. Bij de PVV geen democratisering. Wat Hero Brinkman ook zegt (die is trouwens behoorlijk stil de laatste tijd, op zijn donder gehad?). “De PVV houdt contact met de achterban via internet”. Zo houd je conflicten binnenskamers. Is ook “democratisch”.

Maar dat contact met de achterban via internet is wel behoorlijk eenrichtingsverkeer dan. Ik zit ook op internet. Ik krijg bijvoorbeeld ook nieuwsbrieven van de PVV. Ik heb echter nog nooit de gelegenheid gekregen om wat terug te zeggen. Niet dat het zo is, maar ik zou best PVV achterban kunnen zijn. De PVV kan helemaal niet weten of ik achterban ben ja of nee. En er is geen sprake van dat ze contact met mij onderhouden. Achterban of geen achterban.

Wat Martin Bosma misschien bedoelt is dat je emails naar de PVV kan sturen. Dat ze op die manier contact met je onderhouden. Dat ze misschien wel emails hebben gehad van de achterban dat “kopvoddentax” maar een gek woordje was, dat ze daar beter mee konden stoppen.

Nou en dan kwam Geert op de postkamer en die zei “hebben we nog contact gehad met de achterban”? En dat de postkamer zei ja we hebben veel emails gehad over dat gekke woordje “kopvoddentax” en dat Geert dan zei “oh dan kunnen we daar maar beter mee stoppen, we laten het wel in het programma staan alleen noemen we het anders”. “Haha slim! oh Grote Leider” lacht de postkamer. En zie hier: “democratie”.

Logisch dat het Nederlands Dagblad met zo’n lulverhaal genoegen neemt. Toch?

Zo houd je de conflicten wel binnenskamers ja.

Een ander conflict dat PVV’er Bosma binnenskamers hield is zijn conflict met Clairy Polak; zo was er een jaartje terug een PVV bijeenkomst waar hij sprak over de NOS, en over Nova, je weet wel dat programma waar nooit een PVV’er wou komen.

‘Waarom verliest de NOS de realiteit… en rode neuzen op een lijn… en wij hebben niks te vertellen. Wat gaan we doen?’ Bosma: ‘Ik zou die neuzen gaan afhakken. Ooh, ik zie Clairy Polak al liggen…’ (eenvandaag)

Lekker linkse neuzen hakken in Hilversum. Dat zag Martin Bosma wel zitten.

Nou en inmiddels is Nova verdwenen en vervangen door een onbegrijpelijk programma “Nieuwzuur” met lekker veel sport en zonder Clairy Polak lekker puh.

En daar wou Martin Bosma wel over zijn pas uitgekomen boekje komen praten, op voorwaarde dat er niet 1 kritische vraag over het boekje, de PVV of Martin Bosma zou worden gesteld.

Nou en daar ging de Nieuwzuur redactie dus maar mee akkoord. Stel je voor dat Martin Bosma of de PVV ook ontevreden zou zijn over Nieuwzuur en ook Nieuwzuur neuzen zou willen afhakkken.

Nee ook dat conflict houden we beter binnenskamers.

Tenslotte verneem ik zojuist dat PVV’er Martin Bosma vandaag nog 2 pagina’s in de Volkskrant heeft getiteld “Ik wil bewijzen dat Hitler een socialist was”. Alweer onzin: dat heb ik al lang bewezen.

Tot zover de journalistiek in Nederland.

8 gedachten over “PVV’er Martin Bosma houdt de conflicten wel binnenskamers”

  1. He, die kwiebus presenteert zijn boek “De schijn-élite van de valse munters” op 29 september in Den Haag. Ik wil wel een verslagje schrijven voor Krapuul.

  2. Clairy Polak mag 1 x per week een uur lang interviews doen bij NieuwZuur, ze konden toch niet zonder haar. Zou natuurlijk veel boeiender TV geweest zijn als ze Clairy die Bosma hadden laten doorzagen 😆

  3. Per e-mail iets schrijven aan kamerleden van de PVV heeft geen enkele zin. Ze worden domweg nooit beantwoord, niet als je bericht beleefd en complimenteus is en ook niet als deze kritisch is. De enige die het wel eens niet kan of wil laten is Brinkman. Dat heet communicatie.

  4. Arjan Schreef:

    Per e-mail iets schrijven aan kamerleden van de PVV heeft geen enkele zin. Ze worden domweg nooit beantwoord, niet als je bericht beleefd en complimenteus is en ook niet als deze kritisch is. De enige die het wel eens niet kan of wil laten is Brinkman. Dat heet communicatie.

    Nogmaals wil dat zeggen dat PVV geen normale partij is. De leden zitten voor de salaris en eigen haatgevoelens. Worden ze gewoon ervoor betaald.

    Mooie satire ban onze democratie is de PVV.

Reacties zijn gesloten.