8 van de 12 fractievoorzitters kotsen Van Miltenburg (VVD) uit. Wat nu?

Anouschka van Miltenburg (VVD)
Anouschka van Miltenburg (VVD)

Zo blijkt uit een rondvraag van de Volkschbruine Laster & Haatbode. Uiteraard anoniem want zo rollen onze fractievertegenwoordigers maar met 8 uit 12 denk ik dat het niet echt moeilijk wordt om te gokken wie het zijn, tenslotte dwingen ze ons hier ook toe.

Ik denk alle fractievertegenwoordigers met uitzondering die van de VVD, PvdA, PVV en van de SGP.

Van alle “oppositiepartijen” zijn tenenkrommende aanvaringen met Van Miltenburg vastgelegd. Dingen als “dat mag u niet vragen, ik weet dat u dat niet leuk vindt maar dat bepaal ik”.

Van Miltenburg zit daar om het pluche van Rutte (en uiteraard dat van zichzelf) te bewaken en kan zich dus geen gemor van de PvdA veroorloven. Echt bepaald onpartijdig zal ze de fractie van de PvdA niet tegemoet treden. Hoewel natuurlijk Samsom een Rutte-groupie is op het ziekelijke af, moet hem regelmatig zijn opgevallen dat lastige PvdA’ers op Van Miltenburgs bekende onhebbelijke wijze het zwijgen wordt opgelegd, desalniettemin houden Samsom, Rutte en Van Miltenburg elkaar in een dodelijke houdgreep en mag Van Miltenburg wat Samsom betreft uiteraard blijven zitten.

De PVV is ooit in het leven geroepen om de VVD groot te maken en te ondersteunen, zo luidt de complottheorie, en hoe lang is het nog nodig om dit een complottheorie te blijven noemen aangezien er ook nog zoiets bestaat als: feiten. Die we al jaren dag en nacht kunnen zien. De PVV gaat dus geen VVD-kamervoorzitter anoniem affakkelen.

Groep Bontes is een enorme narcistische kneus. De kans dat die zich de gelegenheid heeft laten ontnemen om iets negatiefs over de kamervoorzitter te wauwelen is nagenoeg nihil. Het kan ook zijn dat de Volkskrant hem is vergeten te vragen.

Blijft over de VVD en SGP dus. VVD is tuig, dat weten we, en die hebben er dan ook geen enkel belang bij dat hun (VVD) kamervoorzitter onpartijdig optreedt.

En de SGP. Tja die super Van der Staaij is natuurlijk veels te sjiek om in aanvaring te komen met een kamervoorzitter, daarnaast is de SGP nog nooit een oppositiepartij geweest, zelfs niet onder nazi-bewind.

Blijft over de vraag: wat nu?

De kans dat Van Miltenburg haar onvermogen om op een fatsoenlijke wijze te functioneren op juiste waarde weet te schatten is niet erg groot. Daar is ze immers te achterlijk voor. En, zo kun je het ook bekijken, het doel wat ze zichzelf overduidelijk heeft gesteld (VVD-bewindslieden uit de wind houden en anderen op zeer partijdige wijze de mond snoeren) wordt telkens weer op uitmuntende wijze bereikt.

7 gedachten over “8 van de 12 fractievoorzitters kotsen Van Miltenburg (VVD) uit. Wat nu?”

 1. Ik zie die Van Miltenburg nog wel aftreden. Zit toch niet echt makkelijk op die stoel, als je weet dat tweederde je niet pruimt.

 2. Zoiezo is lid zijn van de VVD een brevet van onvermogen.

  Mensen die die partij nog steunen en zelf “plebs” zijn moeten zich echt schamen. En PVDA idem.

 3. Dat op een fatsoenlijke manier in de Tweede Kamer herhalen, en niet anoniem, zoals nu. “Anoniem is laf” klopt toch, heer Pechtold, want ik vrees, dat ook u zich in anonimiteit heeft geuit, om uw coalitiegenoot VVD niet te beschamen?
  Ik respecteer de houding hierin van de heer Roemer, die hiermee toont, dat in het parlement van dit land nog fatsoenlijke mensen rond lopen. Moeten we zuinig op zijn.
  Overigens, ook ik vind Miltenburg ongeschikt voor die functie, maar zeg dat in het openbaar (op deze wijze) en onder mijn eigen naam, Joop Hoppenbrouwers

 4. @Joop Hoppenbrouwers, misschien had je eerst de “burgernet” of de reeks kliklijnen moeten uitproberen voor dat iets gaat rondbazuinen die voor Nederland van geen kant klopt.

  Kwestie van nationale cultuur of niet?

Reacties zijn gesloten.