Wilders terecht beste politicus 2013

Als je zoals wij het nieuws een beetje bijhoudt dan kom je er onherroepelijk achter dat we met zijn allen keihard genaaid worden door politici. Het is vaak niet eens zozeer dat je er zelf persoonlijke materiële schade aan overhoudt, maar de psychische schade is al erg genoeg.

Neem bijvoorbeeld zo’n “Sterk & Sociaal” wicht met een rollatortje en een kleuterleidsterstemmetje dat doet alsof minima die een half land verderop een uitzendbaantje kunnen krijgen een reële optie hebben om daar dan naartoe te verhuizen. Alsof er ergens een stad of dorp is waar baantjes zijn en woningen die ze dan aan een bijstandstrekker geven. Dat bestaat gewoon niet. Toch zitten er “dames en heren” politici over te vergaderen alsof dit geen sprookje uit de Efteling is.

YAY
YAY

Neem bijvoorbeeld zo’n Wassenaarse VVD-wethouder met een lul van 23cm. Tijdens de kerstborrel doet men zo ranzig tegen elkaar dat een jaar later de gemeente Wassenaar 151.000 euro van uw en mijn geld rond smijt om het zaakje minnelijk te schikken. Die wethouder krijgt ook 1340 euro belastingpoet per centimeter lul omdat hij zo zielig is. Zo rollen onze politici.

Neem bijvoorbeeld onze morbide obese volksvertegenwoordigers die wel zullen bepalen of wij een elektrisch sigaretje mogen dampen, of een jointje mogen roken. Want dat is ongezond. Zelf staan ze op exploderen wegens overmatige consumptie van ganzelevertjes, kaviaar, cognac en wijn, maar hee, verschil moet er zijn.

Neem bijvoorbeeld die arrogantie van politici, ik noem een Femke Halsema, die ons eerst een jaar lang volgt op Twitter, die niet weet hoe snel ze haar hielen moet lichten wanneer er spontaan een paar voorzichtige kritiekjes op GroenLinks op de site verschijnen, die vervolgens zegt dat ze ons verschrikkelijk vindt, maar vooral dat ze ons nooit leest. Hoe kan je iets verschrikkelijk vinden wat je nooit leest? Een politicus kan het. Die hóeft immers helemaal niks te lezen. Ja zijn iPhone om te kijken of-ie ergens genoemd wordt.

Deze website staat berstensvol met verhalen over politici die zichzelf verrijken en/of op andere wijze de boel lopen te belazeren. 17.000 artikelen al weer. Het heeft dus weinig zin om alles in 1 artikeltje te proberen samen te vatten.

Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat de titel “politicus” geenszins een positieve lading heeft. “Beste politicus” ook niet. Ga maar na: beste bedrieger, beste graaier, beste omhooggevallen mavo-klant, beste pluche-plakker, beste psychopaat, beste hypocriet enzovoorts.

Ik denk dat Wilders de titel beste politicus van het jaar 2013 dus inderdaad wel degelijk terecht verdiend heeft. Hoewel de concurrentie verschrikkelijk groot is.

13 gedachten over “Wilders terecht beste politicus 2013”

 1. ” “Sterk & Sociaal” wicht met een rollatortje en een kleuterleidsterstemmetje ….prachtig boos stukje Kees… lekker onder woorden gebracht!;-)

 2. In de 30-er 40-er jaren van de vorige eeuw nog jongen, heb ik me nu helemaal voorgenomen om in ieder geval wel míjn mond open te doen, zolang me dat nog lukt. Met een Wilders en zijn mensenrechtschurende “verborgen” agenda over islam en Eurabië gaan we lijkt het met opengesperde ogen echt de verkeerde kant op…hoe belachelijk we andere politici ook kunnen en willen maken.

 3. Een politicus die niks doet kan ook niks fout doen. Hij kan wel hopen onzin vertellen. Inderdaad, Wilders terecht op 1.

 4. SGP lijder, PVV lijder, VVD lijder en PVDA lijder zijn deze week als besten uit de bus gekomen op diverse fora.

  En met tromgeroffel gingen zij ten onder.

  Gecondoleerd Nederland.

 5. Bekijk dit artikel: http://www.telegraaf.nl/binnenland/22145216/__Bijna_100.000_x_huiselijk_geweld__.html
  En bekijk de reacties. Het zijn natuurlijk weer de allochtonen (lees: moslims) die wel heel anders tegen huiselijk geweld aankijken dan de Heilige, Hardwerkende Hollanders. Bovendien ligt het aan de crisis, dan is het namelijk begrijpelijk dat er wel eens gemept wordt.
  Zolang deze reflex blijft bestaan, blijft Wilders nummer 1 in meerdere opzichten. Het ergste, want (alleen) de laatste zinssnede is volkomen waar, is nog deze uitspraak uit de link hierboven:
  “”De enige politicus die echt voor zijn land en haar bevolking opkomt, die feilloos verwoordt wat er in de samenleving fout gaat, en helaas voor ons land in steeds meer zaken gelijk krijgt. Die wordt weggehoond, en dan telkens moet zien dat andere partijen aan de haal gaan met zijn standpunten”, zo citeerde EenVandaag een van de stemmers.”
  Wilders kan er dus helemaal niks aan doen dat andere partijen steeds dieper in het bruine diarree-moeras zinken. Nu nog naveldiep, straks halsdiep.

 6. Wilders heeft heel veel aanhang bij simplisten. Zag vandaag een reactie over de mogelijke val van dit kabinet door een PVDAer die nee zegt tegen het huizenplan van Blok.

  “Jaaaaa laat het vallen dan gaat het volgende kabinet hopenlijk iets doen voor de Nederlanders ipv al die buitenlanders….” ongeveer in die bewoording.

  Niet zeggen…

  “Jaaa laat het kabinet vallen en pak dan eens die corruptie aan en het grote graaien van die VVDtypes waaraan dit land werkelijk aan ten onder gaat. En stop met die rechtse hobby door goedkopen krachten binnen te halen voor eigen gewin en daarmee de Nederlanders op te zadelen met een groter worden de werkloosheid. En stop het uitmelken van de zorg. En de JSF en tal van zaken waar we veel meer onder gebukt gaan dan die paar straat schoffies.”

  Verdeel en heers werken in dit land nog steeds heel goed voor rechtse partijen.

 7. De 1000 Euro mensen noem ik ze. Zo goedkoop en makkelijk zijn ze te foppen en te strikken.

  De SGP heeft veel meer macht in dit land dan welke moslim organisatie dan ook…. maar dat vind iedereen wel prima daar ter rechter zijden. De SGP …… ongelovelijk wat een ziek land is dit.

 8. Ik geef geen moer om het resultaat van die EenVandaag enquete.Ik surf al een aantal jaren langs nationaal-populistische websites. Was de luis van Artikel 7 die dan ook dankzij mij op twee oortjes ging. Zei men.Onzin natuurlijk, het had andere redenen, maar dit terzijde.

  Elk blog ter rechterzijde en verder, wordt op een gegeven moment ingenomen door PVV volk. Waar ze vandaan komen, komen ze vandaan, het is niet meer te stoppen.En allemaal zijn ze in de Heer, de Heiland met zijn geblondeerde halo.Hondstrouw ruiken ze verheerlijkt aan elke scheet die Wilders laat.Daarom:het PVV clubhuis heeft ook EenVandaag geconfisqueerd.Daarover heb ik geen enkele twijfel, gezien mijn ervaringen.

 9. “Adolf Hitler is ook legaal aan de macht gekomen” Martin Luther King jr.

  Willen de heren politici ons bang maken dat indien we de bezuinigingen, reformes niet willen volgen, krijgen we straks van hun Wilders aan de macht als represaille?

  Steek dit onderscheiding in de plaats waar geen zon schijnt.

 10. Ook Femke- ik twitter overal mijn niemendallige heel genuanceerde niet inflatoire meninkje over – Halsema krijgt van mij bij deze een dikke middelvinger in haar gezicht opgestoken.

 11. Overigens vind ik de kop doeltreffend.

  Gelet op het feit dat de segregatie tussen autochtonen en allochtonen in Nederland jarenlang steevast wordt door rechts wordt gepromoot is het niet verbazingwekkend dat een van de grootste segregationisten tot Politicus van het Jaar in Nederland wordt gekatapulteerd.

  Segregationisten willen er ook wat, he?

Reacties zijn gesloten.