De Angst Regeert

“Ooit was Nederland befaamd om zijn tolerantie, maar de nationale emotie is tegenwoordig die van de laffe angst. De laffe angst voor het vreemde en het nieuwe. Daarom laten we ons door demagogische politici lijdzaam ‘in bescherming’ nemen tegen de boosaardige buitenwereld en accepteren we overdreven regulerende wetgeving om te voorkomen dat we ons te buiten gaan aan incidentele excessen, waarvoor het merendeel van de bevolking te schijterig of te fatsoenlijk is en die ooit door een minieme minderheid zijn begaan. Want tja, de goeien hebben ‘nou eenmaal’ onder de kwaaien te lijden en dus wordt er gereguleerd, gereglementeerd, gecontroleerd en geregistreerd dat het een lieve lust is. ” aldus Karel (Ton Deuse) in een column bij Fok.

2 gedachten over “De Angst Regeert”

 1. Pssssst, effe wachten, nationale emotie, met dat ‘nationale’ ben ik het niet eens….
  En ook niet met het woordje ‘we’. En ik ben ook niet de enige zonder angst en vrees voor de in het stukje aangehaalde zaken.
  Het gaat over oppervlakkigheid, over een teveel aan informatie en het koppensnellen van het ‘grote publiek’, over het niet meer zelf nadenken en over het loslaten van principes. Over egoïsme en een slecht zelfbeeld. In duidelijke taal. Een prima artikel dus.
  Maar er zijn veel mensen die niet volgzaam zijn, die mee lachen met die lui in die grot in Afghanistan om onze miniterroristen die alleen zichtbaar zijn door de veel te lange wachtlijsten in de ggz.
  Kortom onze weinig stof op doen waaiende groep protestanten zonder kerk moet nog meer koppen maken, nog meer schrijven en gelezen worden, alternatieven bieden….. toch?

 2. Akkoord, Gavi: 😆 Gavi Mensch Schreef:

  Kortom onze weinig stof op doen waaiende groep protestanten zonder kerk moet nog meer koppen maken, nog meer schrijven en gelezen worden, alternatieven bieden….. toch?

Reacties zijn gesloten.