Eindhoven de aardigste stad van NL?

Door omstandigheden had ik ineens geen relatie meer maar gelukkig kon ik 1 januari aanstaande weer een appartementje betrekken. Het was echter half december en ik zat dus in dat huis waar ik geen relatie had. Dit was niet goed. Maar ja.

Gelukkig vertrok een krapuul-redacteur tijdelijk even naar de States en zei hij “blijf zolang maar even in mijn huis”.

En nu zit ik dus in Eindhoven in een prachtig huis. Al 2 dagen. En ik heb Eindhoven al goed verkend en wat opvallend is? Iedereen zegt hallo tegen je of hai. Vaak zelfs heel nadrukkelijk “GOEDEMORGEN”. Ik denk dat ik de afgelopen paar dagen vaker “goedemorgen” heb gehoord van wildvreemden dan in de afgelopen 20 jaar.

Het zijn overigens vooral de mannen die dat doen. Die groeten je echt allemaal heel vriendelijk.

Ik besprak dit met de bewoner van het huis via onze redactie-chat. “Ja dat viel me ook op in ’82 toen ik er kwam wonen, iedereen zo aardig” zei hij.

Eigenlijk dacht hij dat het normaal was, of typisch zuidelijk.

Maar dat is dus niet zo dacht ik. Want ik heb een kwart eeuw in Breda gewoond en daar zegt echt nooit iemand “goedemorgen” tegen je, tenzij je hem goed kent.

Vervolgens ging ik een boodschap doen en dacht aan deze vriendelijke mensen. Ik kwam langs een Lidl en ik dacht oke Lidl maar what the hell. De jongen aan de kassa verspilde 10 seconden kostbare tijd. Hij zei “excuses mijnheer ik zat even te dromen”. Ik: “maakt niet uit”.

Terwijl ik weer terug fietste dacht ik: “wat een aardige mensen allemaal hier”.

Het werd drukker want de straat werd bevolkt door een kudde PSV supporters. De NAC supporters in Breda die ik gewend ben mijd ik als de pest want ik vind ze eng met hun geschreeuw.

Maar hier scheurde tijdens het oversteken mijn boodschappentas en alle boodschappen lagen op straat.

Zwijgend raapten de PSV supporters alles op en overhandigden mij mijn boodschappen.

“Bedankt” kon ik uitbrengen. En ik fietste verder naar mijn tijdelijke woning.

Echt zo gastvrij als in Eindhoven ben ik echt nog nooit ergens ontvangen. Indrukwekkend en on-Nederlands.

3 gedachten over “Eindhoven de aardigste stad van NL?”

  1. Die gluipkop die er met mijn vorige vriendin vandoor is kwam toevallig wel ook mooi uit Eindhoven…

Reacties zijn gesloten.