Ome Eberhard ontruimt

Om te laten zien dat de PvdA toch echt een goede regentenpartij is , die echt niet zo verfoeilijk links is als misschien aan VVD en CDA zijde gedacht word heeft de Burgemeester van Amsterdam de PvdA’r Eberhard van der Laan alvast aangekondigt dat er 200 kraakpanden ontruimd gaan worden zodra er nieuwe Speculatiesteunwet  Anti-kraakwet in aktie gaat …  De PvdA werkt graag van harte mee aan het uitbreiden van het aantal daklozen , heel handig als bezuinigingsmaatregel want zonder adres geen uitkering …..

1 gedachte over “Ome Eberhard ontruimt”

  1. Er is nog altijd woningnood in de Randstad. Als je een pand niet binnen een jaar in gebruik neemt zonder goede reden dan zou je eigendomsrecht gewoon moeten vervallen. De gemeente zou dan automatisch eigenaar moeten worden. Dan is het heel snel gedaan met die speculantie onzin.

    Die kraakwet is er dankzij gedoogsteun van de PVV gekomen. De rechtse partijen hebben in ruil voor PVV steun de maximumstraf in die wet verhoogd. Toen dat gebeurde voelde ik al nattigheid. Steun van de PVV accepteren is al erg genoeg maar een wet aanpassen omdat de PVV daarom vraagt is een stuk erger. Achteraf gezien was deze wet een van de eerste tekenen dat de PVV als serieuze partner werd gezien. Het vormt tevens het bewijs dat er nooit een cordon sanitair om deze partij heeft gezeten.

    Een dergelijke concessie is nooit aan de CP of CD gedaan.

    Maar goed, tijden veranderen. De VVD en het CDA overwegen nu zelfs concessies te doen aan een partij als de SGP die tegen de burgerrechten van 51% van de bevolking is. Democratie is door Rechts Nederland overduidelijk vogelvrij verklaard.

Reacties zijn gesloten.