Zwagerman is al net zo in de war als de gemiddelde PVV-aanhanger

Gisteren Zwagerman bij Pee en Wee gezien, het ging over Zwagermans stuk wat weer een antwoord was op Ramdas’ stuk waarin hij, in het kort, had gezegd dat Wilders stemmers white trash zijn. Nou en daar heeft Ramdas nu weer een antwoordje op; “Wansmaak en Wilders“.

Zo schrijven zij dus stukken over en weer, maar beiden hebben ongelijk.

Degene die het ongelijkst heeft is Zwagermen. Waarom zal ik hieronder toelichten;

Volgens Zwagerman heeft links het verknald want:

‘Het is omgekeerd: ze nemen die sweeping statements voor lief, omdat het alternatief voor de luidkeelse islamkritiek in hun beleving pas echt zorgwekkend is: het linkse dedain voor de noden en klachten van de autochtone kleinburger.’

Bij Pee en Wee ging Zwagerman nog verder en had het bijvoorbeeld over “religiekritiek een tradioneel links item” enzovoorts.

Maar daar gaat het dus NIET om als je kijkt naar de noden en klachten en van de autochtone kleinburger. Stel je bent een autochtone kleinburger en je hebt DAADWERKELIJK ergens last van, bijvoorbeeld van “marokkaanse straatterroristen”. Wat heeft het dan voor zin om te stemmen op een partij die een hoofddoekjesverbod wil? Wat heeft het dan voor zin om te stemmen op een partij die de “strijd tegen de islam tot kernpunt van ons buitenlands beleid” wil maken? Wat heeft het dan voor zin op een partij te stemmen die Israel ziet als “front” in de “oorlog met de islam”?

En dan praat ik nog niet eens over de autochtone kleinburger die niet eens DAADWERKELIJK ergens last van heeft, maar die alleen maar denkt dat ie in de toekomst misschien ergens last van krijgt.

Het feit dat Zwagerman “religiekritiek” verbindt aan de “noden en lasten van de autochtone kleinburger” en die rare gedachtenkronkel een item van linkse partijen wil maken geeft al aan dat hij al net zo in de war is als de gemiddelde PVV stemmer.

Wat heeft “oorlog met de islam” trouwens met “religiekritiek” te maken? Misschien kan Zwagerman daar eens een stukje over schrijven.

3 gedachten over “Zwagerman is al net zo in de war als de gemiddelde PVV-aanhanger”

 1. Ik vind het weerwoord van Ramdas wel overtuigend. Giet het “volk” vol met troep en je krijgt er echt geen goedgeschoolde verdraagzame mensen voor terug.
  De reactie op Ramdas is wat mij betreft van dezelfde orde als die van Zwagerman op de kosmopoliet Cohen.
  Dus eh (kuchje)
  http://www.krapuul.nl/?p=13766

 2. http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1423318.ece/Volkswijken_voelen_zich_in_de_steek_gelaten

  Die PVV tokkies hebben wat tegen “de buitenlanders”, die worden gebruikt als zondebok. Op dit moment wordt de term “de buitenlander” ingevuld door de moslims vroeger waren andere groepen de klos.
  Die ‘religiekritiek’ van Wilders en de PVV tokkies is een verhulde tactiek om daarmee de moslims als groep mensen indirect aan te vallen. Het bewijs daarvoor wordt geleverd door het PVV verkiezingsprogramma, alle voorstellen van Wilders zijn gericht tegen MENSEN, als Wilders z’n zin zou krijgen dan zouden het MENSEN zijn die geraakt zouden worden door de programmapunten v.d. PVV/Wilders.

 3. @Ram, je heb de tactiek en strategie van de Führer doorgezien – ze spelen om de mensen terwijl ze met praatjes over “ideologieën” strooien.

  Voor A. Ramdas heb ik alleen respect want vrijheid van meningsuiting, al eerder door PVV in gebruik genomen, betekent dat je de term white trash mag gebruiken naast vele anderen.

Reacties zijn gesloten.