Ongewenste moraliteiten

Ophef in Nederland, dan gaat het dus over iets dat met voetballen of een andere populaire sport te maken heeft, iets wat het volk echt raakt. Geert Wilders (PVV) en Pieter Omtzigt (CDA) reageerden verontwaardigd op Twitter op het bericht dat de Arnhemse voetbalclub op voetbalmissie in een warm land een speler met een Israëlisch paspoort moest thuislaten, omdat de Verenigde Arabische Emiraten Israël niet erkennen. Wilders noemde het laf en acceptatie van jodenhaat, Omtzigt begon over discriminatie van landen en noemde Vitesse ‘een club zonder ruggengraat’. Sinds Rutte 1, het gedoogwrak van VVD, PVV en Omtzigt’s CDA, is Israël namelijk Nederland’s belangrijkste aandachtspunt als het gaat om het buitenlandbeleid. Dat laatste staat alleen nog in het teken van handelsbetrekkingen en economische samenwerking. Logisch dat je dan af en toe wegkijkt bij vervelende zaken als mensenrechten.

Timmermans gaat vandaag naar Cuba en ook daar worden vragen over gesteld. Cuba heeft geen beste staat van dienst als het gaat om mensenrechten, maar omdat we geen handelsbetrekkingen hebben met Cuba is dat natuurlijk wèl een probleem. Bovendien wordt Cuba gezien als jaren gezien als communistische luis in de kapitalistische pels van Noord-Amerika en omgeving. Weliswaar gaan Amerikanen met veel geld stiekem naar Cuba omdat daar de medische zorg op een veel hoger peil staat dan in de VS, er valt geen zak te verdienen aan een volledig uitgemergeld land. Cuba wordt al jaren geboycot en omringd door een permanente vloot van de VS. De Amerikaanse strijdkrachten hebben zelfs een stukje territorium op Cuba waar men het niet zou nauw neemt met mensenrechten. Daar zitten mensen vast die zijn opgepakt door premiejagers en verkocht als krijgsgevangenen. Ze moeten bewijzen dat ze onschuldig zijn en worden al  een decennium lang rechteloos  vastgehouden in een militair strafkamp.

En dan Israël. Daar mogen burgers onder begeleiding van militairen Palestijnen bij grensovergangen uitschelden bedreigen en bespugen. In bezet gebied worden hele dorpen en boerderijen met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor de behoefte aan Lebensraum van zionisten en dromers van een Groot Israël. In de bezette gebieden leeft generatie op generatie in opvangkampen, achter prikkeldraad en metershoge muren, beroofd van huis en haard met verminkingen en een gedood familielid als aandenken. Daar worden kinderen bedreigd en doodgeschoten als ze met een steen naar een tank gooien die net een huis tot ruïne heeft omgetoverd. Daar mag ruim een anderhalf miljoen mensen waaronder een miljoen vluchtelingen opgesloten worden in een gebied ter grootte van Zuidelijk Flevoland en wordt het toelaten van medicijnen gezien als veiligheidsprobleem.

Laten we maar niet over de Verenigde Staten uitweiden. Daar krijgt een donkere vrouw vijftien jaar cel voor het lossen van een waarschuwingsschot en een blanke die drie miljard dollar achteroverdrukt een paar maanden cel. Nee, als het om mensenrechten gaat, dan weten we waar Nederland staat en dat is niet aan de kant van de mensenrechten. Het gaat om handel en geld want onze pensioenen zijn in gevaar en het gevoel dat daar bij hoort. Dat was vroeger niet anders. Nederland heeft een track record als het gaat om slavenhandel en het uitbuiten van mensen voor financieel gewin en een goede oudedagsverzorging. Daarom is er ophef als een voetballer met een door sommigen niet erkend paspoort een land niet in mag. En is er weinig tot geen ophef als door politici wordt geroepen om een inreisverbod voor mede-Europeanen, niet-blanken en moslims met paspoort en al. Dat is gewoon een mening. Die kun je namelijk met succes misbruiken voor geld en politieke macht en daar worden wij dan allemaal beter van.

6 gedachten over “Ongewenste moraliteiten”

 1. Je vergist je, het zijn de Amerikanen met een beperkte beurs die uitwijken naar Cuba voor medische hulp. De gezondheidszorg in de VS staat op een aanzienlijk hoger niveau dan die op Cuba voor hen die het zich kunnen veroorloven. Het probleem zit er in dat die excellente zorg alleen betaalbaar is voor weinig mensen met heel veel geld. Mensen die niet veel geld hebben wijken daarom soms naar Cuba uit omdat de zorg die zij daar met hun beperkte budget kunnen inkopen beter is dan wat ze er in de VS voor krijgen.

 2. Het is weer lachen geblazen met de zo hypocriet als bedorven pompwater zijnde politici! Waar doet vriendje Pieter als er handelsmissie’s naar die landen gaan? Zwijgen! Wat wil vriendje Geert ook al weer met mensen met een niet westers paspoort? Uitzetten! Horen we de broeders Pieter en Geert nog eens een mening geven over de winterspelen in..waar was dat ook weer? Oh ja, homo hatend Rusland! Horen we de heren nog eens over een voelbalspelletje in bepaald geen mensenrechten waarderende landen?

 3. Ahja, Geert Wilders en Peter Omtzigt (“Allo,Allo, de Resistance speaking”) brengen de oude Kruistochten besef nieuwe leven in.

  Geert voor Paus! (verkiezingsslogan PVV voor de komende Europese verkiezingen in mei 2014)

  We willen niet dat de EU in onze interne zaken inmengt, maar doen dat meteen met welke dan ook andere land – onze beseffen altijd opdringen.
  Misschien moest Vitesse een andere trainingsland kiezen of eigen speler de Nederlandse nationaliteit aanbieden. Of is daar Wilders weer tegen?

 4. Ook het CIDI heeft,bij monde van haatmuts Voet, uiteraard weer een uitertst eenzijdige mening. Het CIDI heeft wel de minste recht van spreken! Nog niet zo lang geleden heeft ons koningshuis een bezoek gebracht aan de bevriende staatshoofden van deze landen. CIDI niet gehoord. Waren soms alle deelnemers aan dit bezoek gescreend op nationaliteit? Hebben de deelnemers aan handels missie’s aan deze landen soms een dubbel paspoort? Met Arabische stempels in je paspoort krijg je gegarandeerd problemen om Israel binnen te komen! Niettemin, Vitesse had niet moeten gaan maar om heel andere redenen.

 5. Beitar Jerusalem, een racistische voetbalploeg uit Israel die weigert moslim spelers aan te werven, die elke match zingen ” dood aan de Palestijnen “! Waarom hoor ik die dwaas van een Geert en die gek van een Pieter hier niet over?

Reacties zijn gesloten.