Wilders wil half Nederland monddood maken!

De drie bruine heren zijn er (voorlopig) uit. Er liggen een ontwerp- coalitie- en gedoog-contract. De Telegraaf tekent de eerste oprispingen van Geert Wilders op: “PVV nu in centrum van invloed”
Hij bedoelt natuurlijk: “in het centrum van de MACHT”.

Maar dat zeg je niet, in Nederland.
Nederland is namelijk nog steeds een parlementaire democratie. De macht is er tamelijk evenwichtig verdeeld over justitie, parlement en uitvoerende macht. Net zoals in Israël of de VS.
Als Rutte inderdaad minister-president wordt, zal hij dan ook zeker niet van de traditie afwijken en net als Obama zeggen, dat hij de MP van ALLE Nederlanders wil zijn.

Dat is natuurlijk wel wat lastig voor hem, na zijn domme uitspraak over rechts Nederland dat zich de vingers gaat aflikken bij het komende coalitie-akkoord. De man heeft duidelijk geen “Fingerspitzengefühl”. Maar wie weet, al likkend, komt dat er toch een beetje.

Maar Wilders zet meteen de toon. Hij doet mee, zegt hij, om de helft van de Nederlandse kiezers, als het kan, vier jaar lang monddood te maken:

De PVV-leider merkte op dat het akkoord betekent dat „links niet veel te vertellen zal hebben”. „Geen Cohen, Halsema of Pechtold. Dat is goed voor Nederland.”

Stel je eens voor, wat Wilders zou hebben gezegd, als Verhagen namens een centrum-coalitie zou hebben herhaald, wat hij dit voorjaar als CDA-minister van Buitenlandse Zaken nog in Nijmegen zei:

“Dit centrumkabinet betekent, dat Wilders en zijn PVV niet langer de belangen van Nederland kunnen schaden.”

Het huis zou te klein zijn geweest: “1,5 miljoen stemmers genegeerd!” En de hele riedel.

Wat Klink voorspelde, namelijk dat VVD en CDA dagwerk zouden krijgen aan het tegenspreken van Wilders’ interpretaties van het kabinetsbeleid, wordt al één minuut na het sluiten van de ontwerp-akkoorden duidelijk.
Maar Klink ging er nog vanuit, dat CDA en VVD eraan hechten, om hun eigen principes te verdedigen.
Ik denk dat hij zich daarin vergiste.

Verhagen en Rutte laten zich gewillig meesleuren in de definitie van Wilders. Ze geven hun naam niet aan een “rechts” kabinet, maar aan een “anti-links” kabinet.

De demonisering van democratisch gekozen en – gecontroleerde volksvertegenwoordigers als zijnde “slecht” voor Nederland zal hun een zorg wezen, zolang ze maar hun namen aan het kabinet mogen geven.

Drie bruine beren, die broodjes smeren.
(Aan één kant.)
Oh, het was een wonder!
Wàt die beren smeren konden!

Shortlink – http://wp.me/p113XK-3Bm

12 gedachten over “Wilders wil half Nederland monddood maken!”

 1. Monddood? En hoe gaat PVC dat dan doen? Internetcensuur, straatverbod, mondenafplakken, strafkampen en sancties? Hahahaha, nog nooit ben ik zo weinig bang geweest, Vehagen haal ik onderuit onder de koffie en Rutjes stuur ik met een boos briefje direct naar zijn moeder…. als ze het voorgenomen lef tenminste hebben. En voor die peroxide Greet maak ik desnoods persoonlijk ruimte op de wachtlijst van de ggz….. De vertegenwoordigers van het sociale gedachtengoed kunnen op mijn stem rekenen, politiek en letterlijk gezien. Monddood, …..grappig;-)))

 2. Makkelijk praten , mijn geliefde “kopvoddenvrouwtje” is in de afgelopen maand al weer door Neerlandsch helden op straat lastig gevallen ( gezonde Moslima’s gaat ze nog iets te ver maar iemand in een scootmobile zijn ze al dapper genoeg voor ) Wanneer Neerlandsch Helden zich door het kabinet geruggesteunt voelen zullen ze snel escaleren ..

 3. “De man heeft duidelijk geen “Fingerspitzengefühl”. Maar wie weet, al likkend, komt dat er toch een beetje.”

  Volgens mij reikt dit nog verder, want dit lijkt bij Mar op een vorm autisme – getuige de uitspraak over de aflikkende rechts. De rest van Nederland interesseert hem niet. Autisme.

 4. @ Nexus
  Je zou mensen in het Autisme spectrum niet zo onnodig moeten beledigen. Er zijn wel degelijk Autistische mensen die zich voor anderen interesseren. Ze zijn alleen van nature heel slecht in sociale vaardigheden en het interpreteren van andermans signalen.

  Als je willens en wetens andermans welzijn schaadt omdat je dat leuk vindt dan ben je anti-sociaal. Als dit een diep geworteld patroon is in je persoonlijkheid dan ben je een sociopaat. Rechts Nederland beging steeds erger te worden. Het is geen onverschilligheid naar de ander. Het is verlangen om de ander systematisch te verarmen, te onderwerpen, te vernederen en anderzijds te schaden. Onverschilligheid zou een verbetering zijn op dit punt.

 5. ‘Links’ heeft volgens Wilders even niks te vertellen de komende jaren. “Geen Job Cohen, geen Femke Halsema, geen Alexander Pechtold. Dat is goed voor Nederland, goed voor mijn partij en goed voor mijn kiezers.”

  Goed voor Nederland 😈 ?
  Ja hoor en paars pluswas een ramp!
  Wat een walgelijk 😥 media mannetje 😥 is het toch

  Zijn kiezers zullen VVDer Wilders en Rutte’s 😥 asociale 😈 economische hervormingen nog wel tegengekomen….

  Wil nog wel even noemen dat het op lijkt dat ik met mijn “”Bruin1 komt er niet” bak 🙂 😯 zeil aan het halen ben…..
  Nog even afwachten of Wilders de bruine wijwaterbakken 😛 van het CDA zal gedogen

 6. IK ben het eens met Sofia , Sociopaten en anti-socialen als Wilders , Rutte en Verhagen Autistisch noemen is een belediging voor de Autisten .. Mijn jongste is Autistisch dus ik weet waar ik over praat ..

 7. Deze nieuwe rechtse rechtsorde is de mijne niet. Muilkorven? Hà dát zullen we nog eens zien!! 😆

 8. Sofia van der Linde Schreef:

  Ze zijn alleen van nature heel slecht in sociale vaardigheden en het interpreteren van andermans signalen.

  Het is je goede recht om te denken wat je wil, ook als je te ver – op je eigen manier – in je redeneringen doorgaat.

  Mijn enige vraag sinds jaren: mogen we niet openlijk over onderwerpen discuteren?

  In het tegen geval kan ik je verzekeren dat je de taboe-tijden van de besloten gemeenschappen weer doet herleven. Excuses dat ik je toch irriteer. Nederland is openheid niet gewend, daar komt het llemaal vandaan. (neem maar het niet weer persoonlijk op aub).

 9. Voor degenen die zich storen aan het gebruik van termen in het openbaar:

  “De courante journalistieke taal wendt het gebruik van term autisme volgens zijn etymologische oorsprong om het gedrag van iemand aan te wijzen die in zichzelf kruipt en weigert naar anderen te luisteren: “de autisme van een regering”, bijvoorbeeld.”

  Dit journalistiek gebruik mag niet verward worden met de klinische betekenis van de medische term…..enz

  Lees verder op: http://fr.wikipedia.org/wiki/Autisme

 10. De oorspronkelijke titel van dit stuk luidde: “Wilders schaft maar even ook de parlementaire democratie af.”
  De strekking van Wilders soundbite aan de Telegraaf is immers: 74 van de 150 kamerleden hebben niks meer te vertellen. want ze zijn slecht voor Nederland.
  In ander verband, noemde hij Cohen al “fout”, een “foute man”.
  De onderliggende suggestie is: “Ik, Geert, heb Nederland gered van een machtsgreep door foute mensen.”
  Rutte en verhagen zouden moeten zeggen:

  “Geert, je bent een gewoon kamerlid, zoals alle 98 verkozenen, die niet tot een regeringsfractie behoren. Bij voorbaat dank voor je gedoogsteun. Maar wij regeren, jij niet!”

  Maar ze laten toe, dat Wilders de parlementaire invloed van de helft van de Nederlanders niet erkent.
  Verwondert me niets.

  En de commentatoren hierboven hebben natuurlijk gelijk. Ik had “parlementair” moeten zeggen in de kop van het stuk.
  Als Cohen, Pechtold, Halsema en anderen monddood worden gemaakt in het parlement, betekent dat nog niet, dat half Nederland monddood is! – Integendeel, zou ik haast zeggen.
  Er komt ruimte (en gehoor) voor sociaal protest.
  En voor het “heruitvinden” van links.
  De bruine beren zullen nog een peopie ruiken!
  Rutte en Verhagen hebben met deze staatsgreep hun vingers gebrand.
  Daar helpt geen gelik tegen.

 11. Huib Schreef:

  Er komt ruimte (en gehoor) voor sociaal protest.
  En voor het “heruitvinden” van links

  Sociaal protest moet je alleen niet in Amsterdam gaan doen , daar heeft de Burgemeester (PvdA 😥 😥 ) zich met zijn belofte de Speculatie Steunwet ( AKA als Anti kraakwet ) meteen te gaan uitvoeren al duidelijk als rechtse collaborant laten kennen , die zal ook wel snel de ME op demonstraties sturen …

 12. Ik denk dat juist die Wilderiaanse van der Laan in Amsterdam ook voor veel onrust gaat zorgen.

Reacties zijn gesloten.