Links stop met navelstaren

Groen Linkser H. Groen maakt korte metten met de Zwagermans in dit land, in een fijn bericht op zijn site. Citaatje:

Jaar in, jaar uit laten de linkse partijen en de linkse kiezers zich een trauma aanpraten door het constant herhaaldelijke mantra dat de Linkse kerk schuld heeft aan alles wat er mis is en fout gaat in dit land. Nee, sterker nog. Links is zelfs schuldig aan alles wat er mis gaat in het buitenland. En elke keer schieten de linkse partijen en kiezers in dezelfde kramp. Elke keer gaat Links naar zijn schoenen staren en bedremmeld stamelen dat zij misschien wel iets verkeerd heeft gedaan. Dat gezondheidszorg onderuit gaat door de mislukte marktwerking, dat de integratie is mislukt,de Islamisering van Nederland[die niet bestaat], de economische crisis, het falende financiële systeem, het klimaatprobleem, opraken van grondstoffen, ja zelfs de uitverkoop van Nederland aan Europa, allemaal komt dat door die schandalige Linkse kerk. Mijn hemel zeg. Wat moet die Linkse Kerk toch enorm oppermachtig zijn geweest de afgelopen 35 jaar. Menig rechts dictator zou er zijn vingers bij aflikken!

21 gedachten over “Links stop met navelstaren”

 1. Volstrekt mee eens. De defensieve houding van sommige linkse politieke partijen is me al sonds de opkomst van Fortuyn een doorn in het oog. Ik ben allesbehalve een bewonderaar van de PvdA, maar de wijze waarop die partij zich laat koeioneren is ronduit genant. En dan gaat het niet uitsluitend over geteisem als Wilders, maar ook over types als Zwagermans die – god betere het – ook nog het lef hebben te zeggen dat ze links zijn. Wanneer staat er eens een PvdA’er op die Zwagermans en consorten vertelt dat ze gewoon op moeten sodemieteren naar de PVV?

 2. en dat van iemand die het toeliet dat zijn partijleidster liep te oreren dat haar partij tegenwoordig groen-liberaal was en lonkte naar de VVD …

 3. @ Al Bakrastani
  Dat wil nog niet zeggen dat hij op dit punt DUS ongelijk zou hebben. Al ben ik het wel met je eens dat de wijze waarop Groen Liberaal en PvdA ideologische uitverkoop hebben gehouden al net zo genant is als hun laffe houding tov de reactionaire horden.

 4. @5,
  Het gevoel verraden te zijn zit diep. Als ik mij druk zou maken zou ik er als ontheemd PSP-stemmer (en steeds bijna-lid) ook mee zitten.
  Het bederf van het goede is erger dan dat van het slechte.
  Al wil ik zeker niet iedereen in GroenLinks afvallen, inclusief deze mijnheer Hans Groen dus.

 5. Hij is er nog (tenzij ik iets gemist heb).
  Samen in een kabinet met Van Agt, Piet de Jong, WInsemius…
  (En daar komen de mannetjes met de witte jassen. Dat gaat geld kosten!)

 6. BP Schreef:

  @2. Daar heb je hem weer. Het lijkt wel alsof voor jou GL een groter kwaad is dan de PVV.

  Een intresante observatie , nonsense maar intresant , Ik mag niet krities zijn naar groen liberaal omdat de PVV erger is … Oei , ik moet blij zijn dat ik reuma heb en daar niet over klagen want woekerende botkanker is erger … 😥
  als ik een lijstje van partijen maken in volgorde van kotsigewaardigheid , is PVV projectielkotsen van “The Exorcist “formaat en Groen Liberaal die irritante zure boeren … PvdA is dan nog opkomend slijm en S.P. dat onplezierige gevoel boven in je maag ….
  Links heeft een zodanige pluchegeilheid vertoond de afgelopen jaren en daar zoveel principes voor verkwanselt dat geen van de linkse partijen 30 jaar terug iets Linkser dan Midden genoemd zouden zijn …

 7. Pyt van der Galiën Schreef:

  Volstrekt mee eens. De defensieve houding van sommige linkse politieke partijen is me al sonds de opkomst van Fortuyn een doorn in het oog. Ik ben allesbehalve een bewonderaar van de PvdA, maar de wijze waarop die partij zich laat koeioneren is ronduit genant. En dan gaat het niet uitsluitend over geteisem als Wilders, maar ook over types als Zwagermans die – god betere het – ook nog het lef hebben te zeggen dat ze links zijn. Wanneer staat er eens een PvdA’er op die Zwagermans en consorten vertelt dat ze gewoon op moeten sodemieteren naar de PVV?

  De wijze waarop links laat zich koeioneren is inderdaad PIJNLIJK genant. Het is alsof men in de afgelopen jaren hun hersenen in de magnetron heeft geplaatst. Ze durven niets met een scherpe beoordeling naar voren te komen.

  Of zijn ze heel veel onder het indruk van de verscheidene doodsbedreigingen in de afgelopen jaren geraakt, wat op zich heel menselijk is. Waar dient dan de OM voor?

 8. Nexus Schreef:

  Waar dient dan de OM voor?

  Het OM dient om te vertellen dat het allemaal wel mee valt en om te besluiten dat een enorme wapenvonds bij een rechts extreem in Spijkernisse een incident was ..

 9. Ik denk al met heimwee terug aan Van Agt. Kun je nagaan hoe het met Nederland gesteld is.

 10. Tjezus…Je vraagt je inderdaad af of Van Bommel niet iets beters te doen heeft dan Van Middelkoop een beetje op stang te jagen, hoe vermakelijk dat ook is.

 11. Ik noem het verschijnsel van “defensief” links: “de Linkse Schuil-Kerk”. 💡
  Dan denk ik aan de topmensen in die partijen. Niet allemaal, gelukkig, maar wel de meesten. Zoveel mogelijk wegkruipen en wachten tot het overwaait.
  Dan heb ik nog liever Femke, die tenminste in Waterland op zoek ging naar een “reset” van Links. Al zou “groen-liberaal” zeker niet de richting zijn waarin ik het zou zoeken.
  Het enorme en wijdverbreide wantrouwen in de overheid en de elites die daarvan het gezicht vormen, is een voedingsbodem voor charlatans à la Wilders, Jan Nagel en Fortuyn.
  Het zou opnieuw de voedingsbodem kunnen worden voor emancipatie-bewegingen. Maar dan moeten er politici en intellectuelen komen, die hun handen vuil durven maken en die eerlijk durven te zeggen, waar het op staat. :mrgreen:

 12. @18 “En toen Hij deze woorden gesproken had, scheurde de Voorhang van de Tempel. De Farizeeën legden hun managementboeken terzijde en staarden dodelijk verschrikt in het felle licht.”

Reacties zijn gesloten.