Israëlische fascisten belagen Afrikanen, Wilders roept geen ‘haat!’

Naar het schijnt maakt onze nationale opperfascist Geert Wilders zich de laatste dagen erg druk om haat, met name die jegens Israël en Joden. Maandag jl. was hij al flink overstuur vanwege het gedoetje met Vitesse, dat het waagde om zonder zijn Israëlische speler Dan Mori af te reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten. ‘Jodenhaat!’ tetterde Geertmans direct. Vandaag is het opnieuw raak: ‘de Israël-haat groeit en groeit’ klaagt hij op Twitter, deze maal naar aanleiding van het feit dat PGGM eindelijk zijn verantwoordelijkheid neemt en zijn beleggingen weghaalt uit Israëlische banken die betrokken zijn bij het financieren van Joodse nederzettingen in bezet Palestijns gebied.
Natuurlijk weet Geert donders goed dat zijn vriendjes uit Israël veel beter zijn in haat dan Vitesse en PGGM. Zelf is hij er trouwens ook een kei in. Maar daar hoor je hem niet over.

Zondag jl. hielden duizenden Afrikaanse migranten in Tel Aviv een protestmars tegen de manier waarop ze in Israël worden behandeld. Het zijn mensen uit Soedan, Eritrea en Ethiopië die zijn gevlucht voor oorlog en onderdrukking in eigen land of op zoek zijn naar werk en een fatsoenlijk bestaan. Mede omdat Europa voor arme Afrikanen nauwelijks een optie is, reizen deze mensen over land naar Israël, in de hoop daar veiligheid en werk te vinden.
Voor wie zich afvraagt hoe deze mensen worden behandeld in Israël dat er zo’n massale protestmars nodig is, hier even een videootje:

Heeft iemand Geert naar aanleiding hiervan al ‘haat’ horen roepen? Ik niet. En dat terwijl hetgeen je in deze video ziet zulke duidelijke gelijkenissen vertoont met gebeurtenissen in een bepaalde periode van de vorige eeuw – een periode die Joden zich zeker nog zullen herinneren – dat het angstaanjagend is.
We wisten natuurlijk al hoe ze in Israël met Palestijnen omgaan, maar deze Afrikanen claimen geen ‘Israëlisch’ grondgebied, erkennen de staat Israël en plegen geen gewapend verzet. Ze zijn alleen op zoek naar veiligheid en een fatsoenlijk bestaan, maar worden ‘infiltranten’ genoemd, hebben geen rechten, mogen niet werken en kunnen nu ook zonder vorm van proces worden opgesloten, welke laatste maatregel de directe aanleiding voor de protestmars was. Ze worden uitgescholden en fysiek belaagd. Maar ik hoor Geert nog steeds niet verontwaardigd ‘haat!’ roepen.

Er zijn natuurlijk nog meer parallellen te trekken. Bijvoorbeeld naar bepaalde sentimenten jegens buitenlanders die in ons eigen land worden aangewakkerd door de fascistenkliek van Geerts eigen PVV en media als de Telegraaf en PowNed. Maar ook daarover hoor je Geert niet. Zijn verontwaardiging bewaart hij wel voor momenten waarop iemand het waagt iets te doen dat hemzelf of zijn Israëlische makkers niet zint.

20 gedachten over “Israëlische fascisten belagen Afrikanen, Wilders roept geen ‘haat!’”

 1. Verbaast mij niets dat het Orakel van Venlo hier niets over zegt. Die zit volgens mij verlekkert naar de dat filmpje te kijken en denkt: konden dat soort betogingen hier in Nederland ook maar.

  Ik heb het wel eens vaker gezegd: de zionistische entiteit is een gedrocht en een gevaar voor de wereldvrede!

 2. Ook de antisemieten Ronny Naftaniel (u weet wel, die een doodgereden fascist een verlies voor het debat vindt), Elma Drayer (u weet wel, die iedereen te pas en te onpas tot antisemiet bestempelt) en Kees van der Staaij (u weet wel,die genocide iets vindt waar je in elk geval smakelijk om kan lachen) heb ik hier nog niet over gehoord …
  Goed stuk Jan.

 3. Mensen die mij kennen weten dat ik sinds ik Blog, een jaar of vijf, voornamelijk anti Wilders blog. Maar wat mij altijd opvalt wanneer iemand zoals nu iets (anti???) Israel schrijft dit altijd wel erg eenzijdig doet.
  Wel schrijft:
  ==het gedoetje met Vitesse, dat het waagde om zonder zijn Israëlische speler Dan Mori af te reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten maar==

  ja, maar? Dat Joden daar, en niet alleen daar, niet welkom zijn, daar hoor je dan niets over. Of is dat een drogman of een stroreden?

 4. @Timmerark: de kern van dit stukje is wat mij betreft de dubbele moraal van Wilders, die wel verontwaardigd ‘Jodenhaat’ en ‘Israël-haat’ roept, maar als de Israëliërs zelf haat tentoonspreiden (en niet zo’n klein beetje, zoals je in het filmpje kunt zien), hoor je hem nergens over.

  Ik ben niet per se anti-Israël en al helemaal niet anti-Joods. Wel vind ik de politiek van Israël jegens de Palestijnen verwerpelijk en hun houding tegenover de Afrikanen waar ik het hier over heb buitengewoon triest en afkeurenswaardig.

  V.w.b. het ‘gedoetje met Vitesse’ lijkt het er trouwens op dat Vitesse stomweg nagelaten heeft op tijd een visum aan de vragen voor Dan Mori. Ik heb daar een paar dagen geleden een stukje over geschreven waarin wel melding wordt gemaakt van het feit dat Israëliërs bepaalde landen niet in mogen: http://www.krapuul.nl/overig/blog/138550/ieder-nadeel-heb-zijn-voordeel/#sthash.NKOhaThn.dpbs
  Op het moment van schrijven was toen nog niet duidelijk dat Mori wellicht toch een visum had gekregen als dat tijdig was aangevraagd.

 5. Timmerark, ik heb het uitgezocht en, wat blijkt, alleen personen met de Israelische nationaliteit, joods of niet, zijn niet welkom. Joden an sich hebben geen problemen het land in te komen.
  Er waren zelfs een paar joden die meenden dat een Israelische stempel in hun paspoort geen probleem waren en dat hun oponthoud in de VAE goed bevallen is.

 6. Cornelis, dus gedeelde discriminatie is gedeelde bedekking met de mantel der liefde? Ik heb een Iraans vriendinnetje gehad wiens koffer op het vliegveld in Israel erg grondig werd doorzocht, in tegenstelling tot de mijne. Wij Nederlanders komen overal wel binnen, behalve toen ik twintiger was en naar Londen ging, toen werd ik uitvoerig besnuffeld op zoek naar (Amsterdam) drugs.

  Ik ben een vreemde eend in Bloggers land want ik ben 100% anti pvv en 100% voor het bestaansrecht van Israel. Ben het niet eens met de huidige rechtse koers van de regering daar (maar ja, niemand luistert naar mij), die weer het gevolg is (m.i.) van de totale onwil van alle Arabische regiemes, inclusief de Palestijnse Hamas, om ook maar één duimbreedte toe te geven op weg naar vrede. Vrede kan nooit komen zolang alle, alle volken onder dictaturen leven, geen ergere dan onder Hamas. Vreemd dat ik daar nooit iets over hoor wanneer men de maatregelen bekritiseert die Israel neemt om de eigen bevolking te verdedigen.

 7. Timmerark, zoals het gooien van fosforbommen op Gaza, dat soort maatregelen om ‘de eigen bevolking’ te ‘beschermen’, hou toch op!

 8. Timmerark, je vergelijkt appels met peren. De VAE heeft niks tegen joden, maar erkent de staat Israel niet aan. Het logische gevolg is, dat Israelische burgers geen geldige reisdocumenten kunnen hebben en dus de VAE niet binnenkomen. Dat heeft in mijn ogen niets met discriminatie te maken, maar met politiek, hoe flauw ik die persoonlijk ook vind.
  Kijk eens naar JAFFA, the orange’s clockwork, een documantaire uit 2009. Naast mooi gemaakt ook enorm informatief. Het laat o.a. zien dat vooral het toedoen van de christelijke (!) zionistische beweging de aanvankelijk goede atmosfeer behoorlijk heeft verziekt. Hamas is verschrikkelijk, juist voor de Palestijnen, maar radicaliteit die hen in het zadel hebben geholpen is mijns inziens een direct gevolg van de radicaliteit van de Israelische landje-pik politiek.

 9. Cornelis
  ==Hamas is verschrikkelijk, juist voor de Palestijnen, maar radicaliteit die hen in het zadel hebben geholpen is mijns inziens een direct gevolg van de radicaliteit van de Israelische landje-pik politiek.=
  Wat volgens mij mede het gevolg is van de aanvallen. Ik denk dat de nederzettingen alleen maar gebouwd worden om als wisselgeld te kunnen dienen bij eventuele vredesonderhandelingen. Ik denk dat Israel hoe dan ook een onverdeeld Jerusalem wil, wat de Palestijnen niet willen en zo gaat het maar door en door en door.

  Ik trouwens dat jullie onder het kopje buitenland enige continenten hebben en het kleinde land Israel. En ik denk niet omdat jullie graag propaganda voor hen willen voeren. Persoonlijk leef ik erg mee met de bevolking van Tibet maar geen enkel land durft China aan te pakken, niet eens verbaal.

  Toen ik in Israel was ging ik om met joden en arabieren en zij ook onderling. Ik weet zeker dat de meerheid van de mensen, dus niet de machthebbers, aan alle kanten spuugzat van de aanslagen en de reacties daarop zijn. Israel gaat er bijna aan failliet en het heeft de bevolking van Gaza ook geen welvaart, wat zeg ik, geen zier geholpen.

 10. “Ik (zie) trouwens dat jullie onder het kopje buitenland enige continenten hebben en het kleinde land Israel.” Ik wist niet dat USA een continent was. Er staan drie werelddelen en drie landen onder het kopje.

 11. Timmerark:
  [ jullie onder het kopje buitenland enige continenten hebben en het kleinde land Israel. En ik denk niet omdat jullie graag propaganda voor hen willen voeren ]

  Je blijft naast allerlei ander gezeur maar doorgaan met je onderhuidse antisemitisme beschuldigingen aan het adres van Krapuul hè.

 12. @Timmerark
  Jullie is Jodenvolk, dat is algemeen bekend en het gebruik van deze tweedepersoons-meervoudsvorm valt onder regel M.

 13. Rechtsch mensen durven niet meer. We hebben een beetje te veel gelijk naar hun smaak …
  Zelf nog wat te communiseren, Kraan?
  Mooi, houen zo.

 14. Vorig jaar zag ik op You Tube een filmpje over de voetbalsupporters van Beitar Jerusalem. In een overdekt winkelcentrum stonden zo’n 200 idioten ( kolonisten)een kwartier lang “Dood aan de Arabieren” te krijsen.
  Gisteravond/nacht zag ik een documentaire van de VPRO over een groep buitenlandse jongeren van joodse afkomst. Ze kregen onder het mom van een rondreis van 4 weken door Israel vanaf het allereerste moment een indoctrinatie-en propaganda programma voorgeschoteld waar ik koud van werd.Na 4 weken waren deze 15 tot 17 jarigen zo ver heen dat ze blindelings de bevelen van militairen opvolgden. Heel sluipend werden ze gehersenspoeld. Israel is het mooiste,beste,rechtvaardigste,democratische land ter wereld. En ach die Arab ieren, het woord Palestijnen viel nergens, want Palestijnen zijn geen volk, dus bestaan ze eigenlijk niet.

  Het verbaast me al een groot aantal jaren dat een volk dat zijn buren ervan beschuldigt zijn kinderen al vroeg met Jodenhaat te injecteren, maar de omgekeerde gekweekte haat onder tafel schuift.Ze zijn geen haar beter, maar daar hoor je Wilders heel begrijpelijk niet over.

 15. Verbaast mij niks dat Wilders niks zegt zoals de hele wereld want Israël doet nooit niks en zijn altijd slachtoffers kijk hoe hun met mensen om gaan als dieren en stront gun volk eerst en het mooiste is de Afrikanen zijn christen niet eens moslim zo zie je maar dat het niet uitmaakt wat je bent als je geen jood bent dan hoor je niet op deze aarde Wilders ga zo door goed zal altijd winnen zolang haat blijft wilder anti krist in oplijding

Reacties zijn gesloten.