6 gedachten over “Oppositie zal het allemaal heel eerlijk zakelijk bekijken…”

 1. Als je het mij vraagt kan links NL een voorbeeld nemen aan de tactieken die de Republikeinen gebruiken in Amerika, zodra de nieuwe regering wordt geinstalleerd gewoon vanaf dag 1 de kont tegen de krib gooien en alles wat de nieuwe regering wilt tegenwerken.
  Als Bruin 1 polarisatie wilt dan moet links NL niet schuchter doen maar lekker meedoen en volop tegengas geven.

 2. @1 Ram
  Tja er zal weinig oppositie zijn. Ga er maar vanuit dat de SGP dit kabinet overeind zal houden. Dus dan heb je 72-78. Iedereen binnen het CDA wordt strak beteugeld, dus over een tijdje hoor je niks meer over dissidenten. Anders worden die hard gestraft en krijgen nooit meer een leuk baantje. Zie Ab Klink

 3. Maak je geen illusies over de oppositie. Een groot deel van de voorgenomen ‘hervormingen’ op sociaal-economisch terrein wordt gewoon gesteund door D66, GL en PvdA. Het is een beetje lastig oppositie voeren indien je eigen verhaal niet meer dan een slappe versie van het verhaal van de tegenpartij is. Met de SP ligt het natuurlijk wat moeilijker, dus we mogen hopen dat Roemer in elk geval de kont tegen de krib gooit.
  Overigens ben ik het met Ram eens: links zou inderdaad vanaf dag 1 moeten proberen Bruin I op alle mogelijke manieren te ondergraven. Ze zitten echter met hetzelfde probleem als de Democraten in de VS: eigenlijk zijn die het op sociaal-economisch terrein op hoofdlijnen wel eens met de Republikeinen.

 4. Met als gevolg dat ze de volgende verkiezingen weer zullen verliezen.
  Dat heeft de SP namelijk ook de das om gedaan; de weigering oppositie te voeren.

Reacties zijn gesloten.