Andree van Es geeft graag veel geld kado aan werkgevers

Behandel anderen zoals je door hen behandeld wil worden is een oud ethisch uitgangspunt, ook wel de regula aurea genoemd, de Gulden Regel. Dit morele kompas is duizenden jaren oud en keert telkens weer in een of andere vorm terug in religies waaronder de Pali-canon van het Boeddhisme:

Wat voor mij onwelgevallig en onaangenaam is, is voor anderen ook onwelgevallig en onaangenaam. Hoe zou ik dan een ander kunnen belasten met wat voor mijzelf onwelgevallig en onaangenaam is?

5-euro-briefje
5 EURO OF ANDERS CREPEER MAAR LEKKER

Juist ja, mee eens. Dit heb ik even gelegd naast het nieuws komend van slechts een uurtje in het bestaan van deze planeet, vandaag bijvoorbeeld, en de schoenen gaan al wringen. Als ik bijvoorbeeld lees “Illegaal kan medicijnen niet betalen”  omdat deze mensen vanwege het “humanitaire” beleid van Bruin II per medicijn 5 euro moeten betalen, kan ik mijn ogen niet geloven. Dit land eist 5 euro per recept, geld dat ze niet hebben. Zo kan je mensen dus laten lijden of vermoorden vanwege een paar rottige euro’s. Maar het zal de eigen keuze van deze mensen wel weer zijn om hier illegaal te verblijven. Ik hoor het volk al krijsen en zie die rotkop van Teeven alweer voor me.

Ik vergelijk dit even met een ander bericht: “Amsterdam betaalde 1,5 miljoen teveel aan werkgevers”.  Dat betalen ze maar mooi met rente terug dacht ik zo. Ik weet nog dat ik vorig jaar 200 euro te veel huurtoeslag had ontvangen en dat direct en onmiddelijk terug moest storten. Wat schetst mijn verbazing:

De gemeente kan het geld niet terugvorderen en de DWI ( Dienst Werk en Inkomen, LRD) zal het te veel betaalde bedrag compenseren uit eigen portemonnee. Volgens Andree Van Es is het juridisch niet mogelijk om bedragen die al in een beschikking of overeenkomst zijn vastgelegd te herzien in het nadeel van de betrokken werkgevers.

HAARLEM-PRODUCTIE-EURO
GRATIS GELD VOOR WERKGEVERS GROET ANDREE VAN ES

AH! Werkgevers hè, en er kan weer eens helemaal niets. Gewoon kwijtgescholden en de ooit linksige dame van Groen-blergh-Links Van Es blijft gewoon lekker zitten waar ze zit. Het gaat om een bedrag van zo’n 1,5 miljoen euro dat te veel is betaald aan zo’n 40 werkgevers die gesubsidieerde arbeidskrachten inhuren. Even rekenen nog en dan ben ik klaar: 300.000 recepten hadden hiervoor dus uitgeschreven kunnen worden aan mensen die de medicijnen heel hard nodig hebben. Ik krijg weer behoefte aan een teiltje.

Wat een land. Wat een misselijkmakende keuzes die er gemaakt worden. Hebben tiepes als Van Es nog een restantje geweten? Slapen ze nog lekker? Je moet maar bij dat partijtje, GroenLinks, van Van Es willen horen. Ook de stemmers op die liberale troep: slaap lekker door maar zeur niet meer aan mijn kop met dat smoezencirkus.

9 gedachten over “Andree van Es geeft graag veel geld kado aan werkgevers”

 1. Nou, inderdaad! Geen woord aan toe te voegen! T is te schandalig voor woorden dat een onterecht kadootje van anderhalf miljoen kennelijk te miezerig is om terug te vorderen van ondernemers, terwijl broodnodige medicijnen niet verstrekt worden aan mensen die nog geen 5 euro te makken hebben! Waar blijft die medicijnenbank in een van de welvarendste landen van Europa? Wanneer houden we eens op rijken te pamperen en armen af te knijpen?

 2. Beware, dat takkewijf van een van Es schrijft mee aan de zogeheten ‘participatiewet’ dat de fascistoïde dwangmaatschappij van schedelmeter Asscher en slavendrijfster Klijnsma van een legaal vernisje moet voorzien….

 3. Het is te zot voor woorden, iedereen die ook maar een cent te veel krijgt van de overheid moet terugbetalen behalve de rijken.
  Maar het heeft niets met die medicijnen te maken.
  Bruin ll moet gewoon zorgen dat iedere bewoner van dit land toegang heeft tot alle medische zorg die nodig is.
  En van Es, ach het woord geweten kent ze niet,het verschil tussen “mijn en dijn” is haar helemaal vreemd.
  Het geld is niet van de dienst werk en inkomen maar van de maatschappij van de Amsterdammers dus in dit geval, en zij geeft het weg alsof het haar eigendom is.
  Maar goed het nieuwe spreekwoord luid: eenmaal in de politiek, altijd een crimineel.

 4. Ik had een teruggave van de Belastingdienst (ja, net als God en de Duivel met Hoofdletter!).
  Naderhand kwamen ze tot de conclusie dat ik 41 euro “te veel” had ontvangen:
  -Brief van Belastingdienst Heerlen (afd. buitenland): terugbetalen, heb ik direct gedaan.
  -Nieuwe brief van zelfde dienst: betaling te laat ontvangen, dus afgeboekt op “invorderingskosten”.
  (ze versturen post niet met “priority” en de postbezorging is bij ons niet zo snel als in NL)
  – Resterend bedrag alsnog betaald: zelfde verhaal, deze keer met een “Dwangbevel in de naam des konings”.

  Uiteindelijk meer dan 100 euro extra betaald: dat is voor mij 240 Naf = boodschappen voor 1 week.
  Oké, ik heb er niet minder om gegeten, maar als mevr. van Es 1,5 miljoen weggeeft, had die 100 voor mij ook wel gekund.

 5. @ Tweetacteneur:

  [ Bruin ll moet gewoon zorgen dat iedere bewoner van dit land toegang heeft tot alle medische zorg die nodig is ]

  Ik hoop dat we mensen ooit niet meer als bewoners van dit land zien die recht hebben op medische zorg, maar als bewoners van deze wereld die niet mogen verkommeren. Dit vraagt een verandering in ons eigen denken over mensen en grenzen. Soldidariteit dus die niet meer stopt bij een landsgrens of die van de EU.

 6. @LRD

  Helemaal met je eens! Wereldwijde solidariteit, stel je voor! Hoe mooi zou de wereld dan zijn! Al heb ik als netto-ontvanger wel makkelijk praten natuurlijk …

 7. @ Le Roi danse
  Je hebt groot gelijk dat mensen niet mogen verkommeren op welk werelddeel dan ook.
  Maar ik ben maar een heel klein radertje in dit land.
  Het enige dat ik doen kan is alle mensen als mijn gelijken behandelen en waar ik kan, op internet en in mijn omgeving vechten voor betere hulp aan mensen die het beroerd hebben, protesteren tegen afschaffing van ontwikkelingshulp, en boven alles, rechts bestrijden maar ja dat is inmiddels zo’n groot deel van de bevolking, dat wordt voor links een strijd van een heel klein weifelend Davidje tegen een enormo opgeblazen Goliath.

Reacties zijn gesloten.