We zijn blijkbaar nog steeds niet hip genoeg om te rietwieten

Het heeft jvdheuvel, oprichter van krapuul.nl en nu ook editor in chief van krapuul.com, behaagd om ons weer eens te bezoeken en te verblijden met den broodnodigen peptalk. Komaan jvdheuvel, the floor is yours.

Toen ik pas met Krapuul.nl bezig was op Twitter had ik eens bedacht om al onze automatische berichten te voorzien van de tag “Pls RT”. Dat betekent “please retweet”. Nou en in het begin liep dat best goed. Mensen retweetten ons en dat was best leuk. Maar binnen enkele dagen had ik ruzie met heel Twitter. Wie dacht ik wel dat ik was? Hoe durfde ik overal “Pls RT” bij te zetten? Het kwam er eigenlijk op neer dat ik het grootste vuil was dat ooit Twitter had betreden en de mensen voelden zich vuil en genaaid en misbruikt.

Toen ben ik daar maar mee opgehouden. Maar het is echt nooit meer goedgekomen met ons en Twitter.

Stel je een Nederland voor zonder krapuul.nl. Dan heb je alleen nog maar de Joop, de Jaap, de Jip en de Janneke. Stel je een wereld voor zonder krapuul.com. Dan heb je alleen nog maar de Killing Fields, de Negerhut van Oom Tom en Guantanamo Bay. Dan kun je je zelf beter verhangen. Wil jij dat? Wij ook niet.

Wij leven in een participatie-sa-men-le-ving. Dat betekent dat je kan participeren. Ja, ook jij. Dat betekent dat je een steentje bijdragen en kan proberen om ook wat nuttigs te doen. Dat betekent dat je ons kan bookmarken, dat je op onze dingen kan klikken, en dat je naar ons kan linken, en dat je onze artikeltjes kan sharen op je favoriete sociale netwerkje.

En het is echt niet zo dat ik iets impertinents van je vraag. Wij steken hier honderden euro’s en honderden uren in. En het enige wat we van jou vragen is om af en toe je nek uit te steken en een extra muisklikje of 2 te doen.

Wij zijn jouw allerlaatste kans op een beetje fatsoen en beschaving op deze planeet. Dat weet jij ook. Maar ondertussen vind je het beneden je waardigheid om af en toe eens een twietje over ons te plaatsen. Is dat luiheid of lafheid? You tell me.

Onze vice-premier is een misselijk zwijn maar hij had wel de cojones om gewoon een link naar ons te plaatsen om zijn schuimbekkende hooivorkenbrigade rechtstreeks naar ons te dirigeren. Iets wat zelfs Geenstijl nog niet durft.

Dus ontwaak uit dat lethargische coma en doe ook eens wat.

Succes.

19 gedachten over “We zijn blijkbaar nog steeds niet hip genoeg om te rietwieten”

 1. Ondanks dat ik het stuk terdege begrijp kan ik er niet aan voldoen. Ik heb namelijk geen Twitter en zal dit ook nooit gaan nemen. Persoonlijk vind ik Twitter een volslagen overbodig medium. Dat wil overigens niet zeggen dat mensen die Twitteren niet vooral dingen op Krapuul moeten ReTweeten.

  JJBD

 2. Je kan ook facebooken of naar nujij gaan of ekudos etc. Of ergens reageren met een link naar ons. Of je vriend een mail sturen met een link naar ons.

 3. In mijn tijdlijn kom ik deze site wel tegen als RT. Sommige stukken RT ik zelf ook wel als ik het er mee eens ben of ze goed geschreven vind.

 4. Oh op Facebook deel ik regelmatig Krapuul artikelen. Hoe meer naamsbekendheid Krapuul krijgt vanwege de goede en keihard kritische inhoud, hoe beter.

 5. Sinds Twitter allerlei mensen plotseling aan je account linkt heb ik dat gedumpt … Maar ieder relevant Krapuul artikel deel ik op facebook …

 6. Ik heb om eerlijk te zijn de krapuul twitters ontvolgt. Ik krijg alle twiets gewoon drie keer op schijnbaar willekeurige tijdstippen.

 7. Ik doe niet aan ‘sociale’ netwerken, ik vind ze namelijk alles behalve sociaal.
  Af en toe stuur ik wel een link en familie en vrienden hebben via mij mondeling kennis genomen van Krapuul.

 8. Cornelis, hier idem dito. Geen sociale netwerken, ik hoef geen rommel. Links stuur ik ook wel eens door.

 9. Ik deel de artikelen vaak, als ik ze tenminste onderschrijf (wat meestal het geval is) en als ik die dag op Twitter kom (= redelijk vaak).

Reacties zijn gesloten.