Waarom ik PvdD gestemd heb

Ik ben een beetje afwezig hier en dat kom door mijn extreem-drukke professionele bestaan. Wil niet opscheppen verder want er valt ook weinig over op te scheppen. Het extreem-druk hebben beschouw ik zelf ook niet als een pre. Eerder als dat er iets mis met je is. Maar als je dat meemaakt dan is het gewoon zo en heb je daar mee te leven. En zo is het nu dus met mij.

Ik heb dit keer maar weer eens gestemd. Ik wil voorop stellen dat ik naar aanleiding van de stemwijzer op Water Natuurlijk heb gestemd. Water Natuurlijk, ik had er nog nooit van gehoord. Uiteraard Water, zo hadden ze hun club ook kunnen noemen. Ik ben het ook altijd eens met alles met water. Water is goed. Ik las in de krant dat Water Natuurlijk wederom de grootste was geworden in West-Brabant. Shit, ik had dus op de grootste water-partij van West-Brabant gestemd. Is dat fout? Neen. Ik heb geen klachten over het water hier. Het smaakt heerlijk. Buiten stromen alle riviertjes en beekjes ook lustig. Blijkbaar heb ik geen klachten over het water. Never change a winning team. Water Natuurlijk it is.

Iets anders is uiteraard de samenstelling van de Eerste Kamer. Ja niet dat we daarover mochten stemmen, we stemden immers over de Provinciale Staten. Maar niet heus.

Ik ben politici een beetje beu tegenwoordig en ik gun ze minder, minder, minder invloed. En toen las ik dat de Partij voor de Dieren echt minimale invloed had. Nou en dat vind ik dus een groot voordeel van de dierenclub. Pleit echt voor ze. En verder kijkend, hadden zij deel uitgemaakt van de zogenaamde “constructieve oppositie”? Ook al niet. Waren zij net zo semi-bruin geweest als de SP dat ze die arme onderbuikers die we al sinds professor Pim serieus moeten nemen terwijl wij al 20 jaar een minstens zo groot deel SP-aanhang in de kou kunnen laten staan? Nee, niet sinds het onverdoofd slachten debacle, toen ze een opportunistische kongsi sloten met de islam-hatende PVV. Iedereen maakt fouten.

Marianne Thieme is trouwens echt een knapperd. Ook goed.

Met andere woorden: ik heb dus PvdD gestemd. Niet omdat ik geen geloof hecht aan de mens aan de top van de voedselketen. Maar wel omdat ik denk dat de PvdD feitelijk nog de enige oppositiepartij is die we hier hebben.

Zo erg is het in de dictatuur Nederland. Een regering die alles doet wat niemand wil. Een “constructieve oppositie” die dat allemaal mogelijk maakt. Een “oppositiepartij” die de nationalistische vreemdelingenhater aan zijn borst koestert, en dan de Dieren.

Dieren it is.