Barbarist Hans Jansen overschreeuwt zijn pro-Palestina verleden – Wilders-getuige à décharge op heterdaad betrapt!

Geert Wilders heeft toch maar een stel rare kostgangers.

De “arabist” Hans Jansen was in de negentiger jaren bij het Nederlandse volk bekend als de vaste commentator op tv, als het om het Midden-Oosten ging. Zijn wat hijgerige elocutie voerde een stroom nietszeggende commentaren de vreedzame huiskamers in.
Jansen was en is nog steeds niet echt pro-Israël, maar de barbarist was toen ook nog niet erg anti-moslim.
Zoals vele andere leden van de linkse elites, begon hij na de moorden op Pim en Theo echter het licht te zien. En hoe!

De mythe van de islamitische erfzonde (“Wie eenmaal met de Koran besmet is, geneest nooit meer. En zijn kinderen en kleinkinderen ook niet…” – ik parafraseer) werd onderbouwd in een haatpamflet in boekvorm waarvan de titel iets met apen en varkens vermeldt.
Najaar 2008 begaf Jansen zich naar Brussel, om aldaar in de lokalen van het Vlaams Belang samen met beroepsmoslimhaters als Bat Ye’or een internationaal congres toe te spreken (Antijihad), waarvoor zelfs Hans’ nieuwe held Wilders bedankt had wegens het rechtsextremistische karakter ervan.
PVV-ideoloog Martin Bosma presenteerde op 29 september zijn boekje over het verraad der linkse intellectuelen in de oude vergaderzaal van de Tweede Kamer. De NRC valt van de ene verbazing in de andere bij het beluisteren van de haatdragende kreten van deze ex-professor aan de Utrechtse universiteit:

(Volgen: Herinneringen aan een autorit naar Parijs met Hans, zijn carrière als draaideur en de coming-out als barbarist die Wilders en Bosma liefst wil overtreffen in demagogie en haatzaaien. Een compromitterende bondgenoot, zelfs voor Bosma en Wilders!)

Verder lezen bij: De Lage Landen.

Collega Arnold vd Kluft hield zich al bezig met de aan de oude Engelse racist Enoch Powell ontleende “rivieren van bloed” op Krapuul.

UPDATE: Van der Kluft zag een schandelijke FOUT in m’n stuk. 😳  Het is een ANDERE H. Jansen, die wortels van antisemitisme heeft onderzocht in het Nieuwe Testament. Afgezien van mijn gaffe, toont dit eens te meer aan, dat ONZE barbarist zich eigenlijk nooit heeft beziggehouden met de wisselwerking tussen (heilige) teksten en discriminatie. Hans Jansen van de Bloedige Rivieren beperkt zich tot het aanleveren van vervuilde munitie aan zijn helden van de dag. Van Arafat tot Geert: Het blijkt niet zo’n grote stap…

Bij DLL wordt de passage in kwestie gecorrigeerd met dank aan Arnold 😆 😆 .

6 gedachten over “Barbarist Hans Jansen overschreeuwt zijn pro-Palestina verleden – Wilders-getuige à décharge op heterdaad betrapt!”

 1. Pas op: de onderhavige Hans Jansen heeft maar een jaartje theologie gedaan.
  En hij is echt afgestudeerd in het Arabisch, in Leiden.
  De verwarring kan vergroot worden doordat de andere Hans Jansen, de afgestudeerde theoloog, ,zich met het (vooral christelijk) antisemitisme bezighoudt.

 2. Och heden, 💡 Arnold heeft, zoals meestal, GELIJK! 🙁 – Ik zal het snel corrigeren.
  Weer wat geleerd: Ga NOOIT op amazon.com af als het om boeken gaat!
  De barbarist heeft minstens drie jaar in Amsterdam iets bij de theologen gedaan. Hij zag er toen vanaf, priester of dominee te worden en ging arabisch studeren. Aanvankelijk uit liefde voor de PLO.
  Maar dat ging over en nu bruskeert hij de hele Nederlandse arabistenwereld met zijn absoluut onzinnige Koran-interpretaties. Een sanhedrin van Nederlandse islamologen heeft de barbarist ontmaskerd als een oplichter en demagoog, die beter zou moeten weten (link bij Republiek Allochtonië, volgt).
  Een reden tot diepe minachting temeer, eigenlijk, Jansen, ONZE jansen, heeft zich eigenlijk nooit met de wortels van etnische haat in bijbel of koran beziggehouden…
  De barbarist draagt slechts vuile munitie aan voor de haatzaaiers!

 3. Extremist, altijd overtuigd van zijn onomstotelijk gelijk du jour.
  ZIe ook: Ayaan Hirsi Ali, Afshin Ellian…. (is er een patroon in?)

 4. Ja, ik geloof van wel!
  Nolly van der Kluft Schreef:

  ZIe ook: Ayaan Hirsi Ali, Afshin Ellian…. (is er een patroon in?)

  Het heeft iets te maken met het radikalisme van bekeerlingen, hun behoefte om te worden erkend en de angst om te worden overvleugeld door nieuwkomers uit hun groep.
  Daar om zie je ook zo weinig geslaagde immigranten zich engageren voor de emancipatie van hun groep.
  Uitzonderingen daargelaten.
  Een harde, individualistische maatschappij zoals voorgestaan door Rutte en de zijnen, versterkt die trend.
  Toen links in de mode was, hyperboliseerden en radicaliseerden de klerken het linkse gedachtengoed. Vanachter het bureau was het nooit radicaal genoeg. Na Pim, zie je het omgekeerde, dus hetzelfde. Voor inktkoelies als de barbarist kan het niet racistische genoeg zijn. 😥

 5. Het is inderdaad verwarrend, met al die mannen die Jansen heten.
  De Nederlandse, in Brussel wonende theoloog, die een paar jaar geleden een dik boek schreef over het antisemitisme in de Arabische wereld, en de bebaarde idioot uit ik meen Leiden.
  De theologische Hans Jansen hield zich zoals het een goede christen betaamt vroeger bezig met christelijk antisemitisme. Toen dat veldje min of meer afgegrazen was, is hij zich gaan bekwamen in het antisemitisme van moslims.

Reacties zijn gesloten.