Vaarwel Vernederland

Onderstaand artikel is overgenomen met toestemming van de auteur, Anarchiel, en verscheen eerder op zijn eigen site:

Nou, de kogel lijkt zo goed als door de kindermisbruikende kerk lieve lezers: Bruin-1 staat voor de deur en zoals de naam reeds doet vermoeden stinkt het direct overal naar stront. Ten eerste wil ik – waarschijnlijk ten overvloede maar dat is dan heel erg jammer – nogmaals benadrukken dat het CDA in deze situatie daadwerkelijk door hun moorddadige en fascistische opperwezen geholpen lijkt. Je zou er bijna Christencrimineel van worden (nee, dat meen ik inderdaad niet; ik steek mijzelf nog liever in brand). De zoveelste gigantische afgang voor de menselijke diersoort.

Slechts drie dagen geleden werd er nog door Maurice de pollende Bloedhond bekend gemaakt dat het CDA tot een nieuw dieptepunt gedaald was en dat de partij der hypocriete reli-schapen nog maar veertien zetels zou hebben. Het maakt allemaal niets uit. En weet u nog van al die dissidenten binnen de partij die voor een heel kort moment blijkbaar wel enige ruggengraat konden (met heel veel nadruk op ‘konden’) opbrengen en daarom weigerden hun principiële bezwaren om te regeren met de Partij Verneukte Vrijheid zomaar even aan de kant te schoppen? Natuurlijk was daar direct de grootste Christelijke hypocriete huichelaar van allemaal (nu Jan Peter het toneel – godzijdank – wel verlaten heeft), Maxime V., die zijn geheel onterecht verkregen buitenkansje natuurlijk niet door de neus wilde laten boren en daarom zijn dissidente partijgenoten maar begon te bedreigen. Als een braaf en zijn geschiedenis kennende Christen, zeg maar.

Geestelijk zeer zieke criminelen als Enge Ernst, Piet D., en Maxime V. zullen alles op alles zetten – zoals ze ook overduidelijk gedaan hebben – om hun perverse plekken op het parasitaire pluche te behouden. Iedere Vernederlander heeft kunnen aanschouwen hoe het spelletje extreem vals gespeeld wordt maar zoals ik hier vaker verkondig, doet geen enkele van mijn medelanders natuurlijk daadwerkelijk iets. Te druk met verrichten van slavenarbeid voor de BV Vernederland. Te ver afgestompt door “educatie” of door de EU goedgekeurd maar wel vergiftigd “voedsel” en gehersenspoeld door de hersendode achterlijkheid van de hier gangbare televisieprogrammering. Houd maar gewoon je bek en ploeter door. Diep beschamend.

We krijgen twaalf ministers en aangezien het CDA natuurlijk totaal niet gepresteerd heeft, haar aanhang en steun heeft zien verdampen en heeft aangetoond dat zij geen enkel respect heeft voor de regeltjes die ze andere mensen graag met geweld oplegt, wordt zij beloond met maar liefst zes ministerposten. Ja lieve lezers, u leest het goed. Beloond met zes ministerposten. Als u hier nog logica in kunt ontdekken hoor ik het graag. Ik zit in ieder geval vast weer slechts gekleed in mijn roze tutu achter mijn beeldscherm vliegtuiggeluiden te maken.

Maar het wordt nog erger. Uiteraard, zou ik zo zeggen. U kent de gang van zaken ondertussen. Weet u nog van die gruwelijke man die wij hier liefkozend het koosnaampje Enge Ernst hebben gegeven? U weet wel, die man die telkens weer zijn eigen wetten passeert of naar wens aan laat passen, het Vernederlandse volk het liefst opsluit in een vierentwintig uur per dag met camera’s en pepperspray controleerbare stal en stelselmatig de hele pedofiele kliek waaruit onze politieke inteeltlaag blijkt te bestaan de hand boven het hoofd houdt? Die man?

Die vreselijke man komt naar mijn mening weer terug. Ik geef het u vast op een digitaal papiertje. Het CDA wil namelijk de “Minister van Veiligheid” gaan leveren. En ja hoor, weer heb ik een beetje binnensmonds zitten braken. Een Minister van Veiligheid die op het Ministerie van Veiligheid komt te zitten. George Orwell draait op hoog tempo als een kip aan het spit rond in zijn graf, lieve mensen. Veel meer bewijs voor de dramatische toestand van onze “samenleving” heeft u hopelijk niet nodig. On topic, het Ministerie van Veiligheid is een soort van fusie (en u weet hoe goed dat soort dingen altijd uitpakken op parasitair en politiek gebied) van gedeelten van Justitie en Binnenlandse zaken. De media spreken trouwens eerder over Maxime V. als Minister van Veiligheid (poe hee, net aan weer een groene golf kunnen onderdrukken) maar het zou mij dus totaal niet verbazen als Enge Ernst weer mag aantreden en onze vrijheden in nog hoger tempo zal doen verdampen. Ik ga er vast vanuit.

En zo schaam ik mij elke dag weer dieper voor dit land en haar slaafse burgerdrones. Benieuwd wanneer we de bodem bereiken en wat er dan nog van deze gestoorde, hypocriete en stinkende puinhoop over is.

63 gedachten over “Vaarwel Vernederland”

 1. Wilders zei eens: “Nederland word wakker”- en daarom heeft hij zijn twee haremmeiden Mark en Maxime voorgesteld om meteen een Ministerie van de Veiligheid in het leven op te roepen.

  Want je weet maar nooit wat staat je te wachten als de mensen echt wakker worden, snap je?

 2. Het ministerie van Economische Zaken zal binnenkort bij decreet worden omgedoopt tot Ministerie van Overvloed. Defensie wordt Ministerie van Vrede. De omroepen en de pers zullen worden ondergebracht bij het Ministerie van Waarheid. Het motto van het kabinet is ‘Vrijheid en Verantwoordelijkheid. Orwell hield het in ‘1984’ op ‘Vrijheid is slavernij.’ Dat lijkt met dit kabinet griezelig waar te zijn. Maar Henk & Ingrid kunnen gerust zijn. Onwetendheid is kracht.

 3. Als je het dan toch over enge griezels hebt, denk ik dat je hier goed zit. Als je eerlijk onder je eigen naam reageert, krijg je een reactie van een paar onderstaande regels en een gedeelde inkijk in je priveleven. Leve de verontwaardiging van hetzelfde soort.

 4. Mark Rutte loopt een openbaar toilet binnen, en ziet een kabouter aan het zeiken. Mark grijpt de kabouter vast en roept: “Nu heb ik je! Nu moet je een wens van mij in vervulling laten gaan.” De kabouter zegt: “Tuurlijk. Wat zal het wezen?” Mark hoeft niet lang na te denken: “Maak een succes van mijn eerste kabinet.” De kabouter: “Dat kan, maar dan moet je wel toelaten dat ik je in je hol neem.” Nog geen moment later ligt Mark op zijn buik, terwijl de kabouter diens magere kont stevig omploegt. “Goh,” zegt Mark, “Niet te geloven dat mn kabinet een succes wordt doordat ik me door een kabouter in mn hol laat naaien.” En Geert Wilders zegt: “Ja, en niet te geloven dat jij dacht dat ik een kabouter was.”

 5. Kom net thuis van mijn werk. Poehee. Lees ik al die gefrustreerde berichten hier. hahahahaha. Jongens en meisjes, ga ook aan het werk. Maak je nuttig voor de maatschappij en neem je verlies. Poehee. Dat is er uit.

 6. Jezus wat moet dit voorstellen ?? De “linkse ” Bosma of de Atheistische Izzuddin ??
  Anarchiel geeft zo te lezen van alles de schuld aan het Christenlijk geloof , of is het misschien geloof op zich ?? “nogmaals benadrukken dat het CDA in deze situatie daadwerkelijk door hun moorddadige en fascistische opperwezen geholpen lijkt ” Dus Islamo-facisme is voor Anarchiel net zo erg een huisbegrip als voor Wilders en de zijnen ,Immers Moslims geloven al evenzeer in een opperwezen , maar nu is het CDA onderwerp van zijn rant …
  “partij der hypocriete reli-schapen ” , Gut , zet er Neukers achter en het kon een “van Goghisme” zijn …maar dan over Moslims…
  Vraagje oh moreel suprieure Atheistische waarheidsprofeet Anarchiel : Wat heeft de pedofilie van Katholieke Priesters met Nederlandse Politici te maken , uitgezonderd dan het feit dat de katholieken onder hen in hun jeugd als misdienaar misschien slachtoffer van deze Pedo Priesters zijn geworden ???
  Volgens Nekschot zijn alle Moslims pedofiel omdat de Profeet met een jong meisje trouwde ( Het feit dat hij ook gerontofiel moet zijn geweest omdat hij ook een weduwe van achter in de 60 trouwde is nog niet politiek uitmelkbaar geweest …)

  Walchelijke Partij ??? Inderdaad .. Hirsh Balin een vrijheidrovende hypocriete zak … inderdaad , maar komt dat voort uit hun zgn “Christen-zijn ???” Het CDA is een regentenpartij waarvoor hun Christendom al even belangrijk is als het “Socialisme ‘dat is bij de PvdA en het Liberalisme bij de VVD (en D’66) , een leuk etalagetje om stemmers de winkel mee binnen te lokken maar vergeten zodra de billen het pluche beroeren ???

  last but not least :

  “stelselmatig de hele pedofiele kliek waaruit onze politieke inteeltlaag blijkt te bestaan de hand boven het hoofd houdt? Die man?” Er word een ambtenaar rond de Chipshol affaire beschuldigd vanwege pedofile activiteiten en meteen kan men spreken van een “hele pedofiele kliek waaruit onze politieke inteeltlaag blijkt te bestaan” ??? Dit soort Wildersiaanse generalisaties vind ik kotsenswaardig , hoeveel hekel ik ook hen aan die “politieke inteeltlaag”
  In de jaren 70 en 80 waren er verschillende Pedos actief in oa de kraakbeweging en het JAC , voor de Anarchistische Krakers was je volwassen zodra je besloot dat je volwassen was , dus 14 jarige weglopers werden “geholpen” door mensen waarvan er verschillende niet bepaald de beste bedoelingen hadden , het was in sommige gevallen bekent , maar het was de tijd dat alles kon , mijn neef werd op een zeker moment slachtoffer van een “opvangouder” van het JAC die hem , na de nogal simpele jongen misbruikt te hebben , naar het Centraal Station in Amsterdam stuurde om “zijn eigen kostgeld te verdienen , gelukkig was dit nog voor het AIDS tijdperk , maar zijn wel gevallen uit de zgn Anarchtistische ( Kraakbeweging ) en Linkse (JAC) scene waar ook Anarchiel ( en Ikzelf ) toe behoord(en) als wij het CDA op deze wijze mogen generaliseren , kunnen wij niet klagen als Wilders en de zijnen hetzelfde gaan doen …

  C D A is noch Christenlijk , noch Democraties en het Appeleert aan (bijna) niemand meer …

 7. Aenima Schreef:

  Mark Rutte loopt een openbaar toilet binnen, en ziet een kabouter aan het zeiken. Mark grijpt de kabouter vast en roept: “Nu heb ik je! Nu moet je een wens van mij in vervulling laten gaan.” De kabouter zegt: “Tuurlijk. Wat zal het wezen?” Mark hoeft niet lang na te denken: “Maak een succes van mijn eerste kabinet.” De kabouter: “Dat kan, maar dan moet je wel toelaten dat ik je in je hol neem.” Nog geen moment later ligt Mark op zijn buik, terwijl de kabouter diens magere kont stevig omploegt. “Goh,” zegt Mark, “Niet te geloven dat mn kabinet een succes wordt doordat ik me door een kabouter in mn hol laat naaien.” En Geert Wilders zegt: “Ja, en niet te geloven dat jij dacht dat ik een kabouter was”.

  Ha-ha-ha-ha-ha-ha-haaaaaa 😆 😎 😆 😎 😆 😎

 8. Ger Schreef:

  Kom net thuis van mijn werk. Poehee. Lees ik al die gefrustreerde berichten hier. hahahahaha. Jongens en meisjes, ga ook aan het werk. Maak je nuttig voor de maatschappij en neem je verlies. Poehee. Dat is er uit.

  Hoe durf je? Ik werk aan een onderwijsinstelling, en zet mij dagelijks van 9 tot 6 in om er een beter nederland van te maken. Rot toch een flink eind op met je opmerkingen die rechtstreeks komen uit dat bord voor je kop.

 9. Ger Schreef:

  Kom net thuis van mijn werk. Poehee. Lees ik al die gefrustreerde berichten hier. hahahahaha. Jongens en meisjes, ga ook aan het werk. Maak je nuttig voor de maatschappij en neem je verlies. Poehee. Dat is er uit.

  Ik werk 60 uur per week om voor jou het werken mogelijk te maken. Bovendien, als het hebben van geen werk ervoor zorgt dat je wat humaner met je medemens omgaat wens ik jou van harte een jaartje werkeloosheid toe.

 10. Sorry hoor, maar ik sluit me aan bij Al Bakrastani. Vervang in dit stuk ‘christen’ door ‘moslim’ en het zou afkomstig kunnen zijn van Theo van Gogh. En inderdaad: uit de misdragingen van enkelen conclusies trekken over een hele groep is typisch Wilders/Theo van Gogh/enge-lui-die-in-Duitsland-70-jaar-geleden-aan-de-macht-waren-en-met-wie-je-Geert-niet-mag-vergelijken. Sinds wanneer verlagen wij ons daar toe?

 11. Ik heb niet de indruk dat hij ALLE christenen over 1 kam scheert. Alleen degene die heel hypocriet zijn. Maar dat is mijn indruk na het lezen van dit stuk, dat overigens niet de mening hoeft weer te geven van alle redactieleden of alle vaste bezoekers van de site.

 12. Jezoes Koeristus (ja, weer een Christelijke referentie, helaas, helaas) zeg, volgens mij heeft Al Bakrastani een flink probleem. Met zijn eigen ego dan. Wat een tirade zeg. Als je mijn weblog en mijn andere stukken daadwerkelijk kende dan had je geweten dat ik op alle georganiseerde religie afgeef, alleen kennen wij geen islamitische partijen in de huidige politiek en aangezien dit stukje dus wel over politiek ging kom je dan vrij snel uit bij de Christenen. Die natuurlijk in eerste instantie helemaal geen plaats in de politiek zouden moeten hebben. Geloven doe je lekker in je eigen huiskamer, niet in de publieke ruimte. Maar aangezien we in een krankzinnige en zieke wereld wonen staan we het gewoon toe dat sprookjesgelovers iets te zeggen hebben over de rest van de bevolking. Tuut tuut.

  En krakers? Serieus? Moet je nog wat meer van je eigen ego-problemen projecteren op mij? Ik ben geen kraker, lieve Al. Ik ben iemand (met werk) die in een normaal (huur) huis woont. En dan nog erger… pedofiele krakers? Fijn even Chiel associëren met pedofiele krakers? Kansloos. Je lijkt de MSM wel. Wat ben je hier in vredesnaam aan het doen, beste Al? En wat heb ik je in godsnaam (hihihihi) aangedaan? Misschien tijd voor een gesprek met een psychiater?

  En @ Ger

  Deze was voor jou:

  “Iedere Vernederlander heeft kunnen aanschouwen hoe het spelletje extreem vals gespeeld wordt maar zoals ik hier vaker verkondig, doet geen enkele van mijn medelanders natuurlijk daadwerkelijk iets. Te druk met verrichten van slavenarbeid voor de BV Vernederland. Te ver afgestompt door “educatie” of door de EU goedgekeurd maar wel vergiftigd “voedsel” en gehersenspoeld door de hersendode achterlijkheid van de hier gangbare televisieprogrammering. Houd maar gewoon je bek en ploeter door.”

 13. @ jvdheuvel

  Ik vind geassocieerd worden met kinderneukende krakers nog net ietsjes minder aardig. En vrij laag bij de grond. Volgende keer mijn creaties hier dan maar niet meer overnemen? Scheelt weer paniekaanvallen voor de heer Al. Hier denkt men zo te zien nog net iets teveel binnen het kader van wat “gangbaar en geaccepteerd” is. Zogenaamd “beschaafd” en “ontwikkeld”, zeg maar. Wel jammer, had een hogere pet op van de mensen die hier rondhangen. Had.

 14. Anarchiel , na het lezen van je eerste stuk had ik al helemaal geen behoefte om jouw stukken te lezen , van dat soort anarcho-fundementalisme moest ik al in de jaren 80 flink over mijn nek , ik vind , en ik ben blij dat pyr mij bijvalt, jouw stukken op heel weinig punten verschillen van die van Van Gogh of Geen Stijlse retoriek , Anarchiel Schreef:

  Als je mijn weblog en mijn andere stukken daadwerkelijk kende dan had je geweten dat ik op alle georganiseerde religie afgeef, alleen kennen wij geen islamitische partijen in de huidige politiek en aangezien dit stukje dus wel over politiek ging kom je dan vrij snel uit bij de Christenen. Die natuurlijk in eerste instantie helemaal geen plaats in de politiek zouden moeten hebben. Geloven doe je lekker in je eigen huiskamer, niet in de publieke ruimte

  Hoe verbazend , jij wilt de uitingen van mij en andere gelovigen dus uit de publieke ruimte weren , leuk , weer een punt waar je het ( en dan vooral wat mijn geloof betreft ) met Wilders eens bent , tja jouw vrijheid lijkt wat mij betreft heel veel op die van de Pvd Vrijheid , eindresultaat is voor mij hetzelfde …

  Leuk hé via generalisaties betrokken worden bij pedofilie, tja dat komt nu eenmaal in alle gelederen voor . maar niet klagen nu je je snijd aan een zwaard wat je zelf uit de schede hebt getrokken ,
  Waar haal je in Gods(M/V)naam het recht vandaan je te beklagen over deze associatie terwijl je die zelf in je stuk verschillende malen maakt ten opzichte van de CDAr’s ,

  Ik heb jouw trouwens in mijn reactie nergens aangegeven dat je een psychiater zou moeten bezoeken of dat jij persoonlijk tot die Pedofiele Anarchisten zou behoren , lees het nog maar een keertje na :
  Al Bakrastani Schreef:

  In de jaren 70 en 80 waren er verschillende Pedos actief in oa de kraakbeweging en het JAC , voor de Anarchistische Krakers was je volwassen zodra je besloot dat je volwassen was , dus 14 jarige weglopers werden “geholpen” door mensen waarvan er verschillende niet bepaald de beste bedoelingen hadden , het was in sommige gevallen bekent , maar het was de tijd dat alles kon , mijn neef werd op een zeker moment slachtoffer van een “opvangouder” van het JAC die hem , na de nogal simpele jongen misbruikt te hebben , naar het Centraal Station in Amsterdam stuurde om “zijn eigen kostgeld te verdienen , gelukkig was dit nog voor het AIDS tijdperk , maar zijn wel gevallen uit de zgn Anarchtistische ( Kraakbeweging ) en Linkse (JAC) scene waar ook Anarchiel ( en Ikzelf ) toe behoord(en) als wij het CDA op deze wijze mogen generaliseren , kunnen wij niet klagen als Wilders en de zijnen hetzelfde gaan doen …

 15. @Al Bakrastani

  Trek je niet teveel aan van wat Anarchiel zegt, hij schreeuwt maar wat om aandacht.
  Toen hij in 2008 met zijn blog begon waren zijn stukken nog gedegen, genuanceerd en respectvol, inmiddels is dat volgens mij allang niet meer het geval jammer genoeg.
  Hij komt nu op mij over als een gefrusteerd man “maar mensen, jullie MOETEN wakker worden, want “….en dan volgen de beledigingen.
  Als mensen willen slapen, laat ze dan slapen. Je kunt anderen niet dwingen, zeker niet als je zegt voor individuele vrijheid (anarchisme) en liefde te staan. Liefde is naar mijn idee, een ander loslaten, de gelegenheid geven te vallen en te leren vliegen. Dat zal wel “tegelwijsheid” zijn in de ogen van Anarchiel vermoed ik.

  Iedereen die een andere mening heeft dan Anarchiel heeft opeens “een egoprobleem”.
  Wat hij daarmee vooral doet is zichzelf een spiegel voor houden; als je een probleem bij een ander herkent lijdt je meestal zelf aan het probleem wat je benoemt. Succes en sterkte Anarchiel.

 16. Anarchiels gescheld staat me al heel lang tegen. Ook op de punten waar ik het met hem eens ben, stuit zijn taalgebruik mij tegen de borst. Als mensen die op zich aan zijn kant staan, hier al moeite mee hebben dan kun je zeker zijn dat hij niemand van de andere kant overtuigd met zijn grofheid. Ik vind het spijtig dat artikelen van een dergelijk niveau deze site vervuilen. De verruwing van het debat is een van de grootste problemen. Dat los je niet op door er in mee te gaan.

 17. Precies zoals ik verwacht had, de standaardargumenten, het doodknufffelen van religieuze dwaalleren en het decadente, licht *kuch* superieure en verheven gelul over verruwing. Jammer zeg. Nog een hele lange weg te gaan die omhooggevallen mensheid, da’s duidelijk. Altijd weer dat geneuzel over verruwing, respect en weet ik wat nog niet meer. Hebben jullie wel eens met jullie ogen daadwerkelijk open om jullie heen gekeken? En dan noemen jullie mijn geblaat verruwing? Hilarisch.

  @ jvdheuvel

  Vind je het serieus nog de moeite om stukjes over te blijven nemen van een website die gerund wordt door een achterlijke randdebiel met een anarchistische hippie-inslag die alleen maar bezig is met het verder verruwen van een topsamenleving waarin door de intelligente, betrokken en braaf religieuze topmensen die jouw lezers zijn samengeleefd wordt? Ik zou er nog eens hard over nadenken. Die kansloze rotzooi van mij gaat je vast betrokken, intelligente, ruimdenkende, en fanatiek gedreven religieuze lezers schelen.

  Kusjes iedereen!

 18. Mijn mening is dat als wij hier niet op een volwassen manier met dit soort stukken en met elkaar kunnen omgaan we hier net zo goed de hele toko kunnen opheffen. Als wij er al niet uitkomen dan kunnen we het inderdaad misschien beter aan de bruinen overlaten.

 19. Maar Chiel, het is niet zo dat we één mening vertegenwoordigen. Zoals je ziet zijn we ook hier verdeeld.

 20. @ Sjef

  Het was mij nog niet opgevallen dat er hier ook mensen waren die mijn mening wel delen. Ik zou zeggen: laat eens wat eerder van je horen en laat niet alleen de mensen die mij met de argumenten die ik al twee jaar naar mijn hoofd gegooid krijg het woord doen. Dat geeft dan namelijk nogal een eenzijdig beeld.

  Ik vind het aangenaam dat mijn creaties ook hier verschijnen maar als mensen nog steeds niet door mijn zwaar overtrokkenen en opgeblazen taalgebruik heen wensen te kijken uit wat voor drogredenen dan ook, dan hoeft het van mij niet echt. Laat mensen die wel om mijn gekerm geven dan gewoon mijn eigen weblog bezoeken. Scheelt heel veel irritatie en ergernis.

 21. Anarchiel, iedereen blijven beledigen is geen constructieve manier om uit de shit te komen.

  Begrijp mij goed, ik sta aan jouw kant wat betreft dat de hele maatschappelijke wereld omgekeerd is, beschaving is gebouwd op leugens, een maatschappij niets meer is dan een bedrijfsvorm met de koningin als zichzelf verrrijkende bestuursvoorzitster en dat religie een zaak van het individu is.

  Ik ben het met je eens dat meer mensen hun ogen zouden moeten openen, maar denk jij serieus dat je mensen wakker krijgt door ze te beledigen? Denk jij serieus dat mensen oren krijgen naar wat je te vertellen hebt als je ze aanspreekt met “vernederlander” en andere beledigingen?

  Als jij meer individuele vrijheid, liefde en respect wil zien in de wereld zoals je zegt op jouw webblog, waarom begin je er zelf dan niet mee?
  Zo moeilijk kan het toch niet zijn om anderen met waardering los te laten in hun denken, doen en laten?

 22. De schrijfstijl is deel van de boodschap. Daarom wens ik niet over zwaar overtrokkenen en opgeblazen taalgebruik heen te kijken. Als die grofheid geen deel was van de boodschap dan zou die niet in de tekst staan.

  “Zou je mij alsjeblieft het zout willen aangeven?”
  en
  “Hier dat zout, vieze vuile kankerlijer!”
  Is niet dezelfde boodschap. In beide gevallen geef je aan dat je zout wilt hebben, maar het ene geval respecteer je de ander en in het andere geval behandel je iemand als een stuk vuil. Dat is niet hetzelfde.

  Ik heb zelf een anarchistische inslag en ik kan gewoon door het leven zonder iedereen die wat anders denkt de hele tijd verrot te schelden of anderzijds te beledigen.

  Mijn probleem met de PVV & bondgenoten is dat ze bepaalde groepen de menselijke waardigheid ontzeggen. Anarchiel is met zijn gescheld op Christenen en hun God niet veel beter dan de Bruine propagandisten als ze het over Moslims en Allah hebben. Theo Van Gogh schreef op een dergelijke manier over zowel Moslims, Joden en Christenen. Ik houd hem nog altijd medeverantwoordelijk voor de manier waarop het debat in Nederland is verpest. Als je zo over anderen schrijft dan ben je deel van het probleem en niet van de oplossing.

 23. @ Mama

  Ben ik helemaal met je eens. Wat ik echter nooit zal accepteren en wat ook duidelijk uit mijn schrijfsel naar voren komt is georganiseerde religie die zich mixt met zoiets als politiek. Een doodzonde, wat mij betreft. Ik riep het al eerder: geloven doe je in je huiskamer, niet in de Tweede Kamer of wat voor ander machtsinstituut dan ook. Als je in 2010 nog steeds verhaaltjes uit het jaar 0 wenst aan te hangen, prima, maar blijf dan heel erg ver weg van de politiek en van mensen die die onzin niet wensen te horen. Ga andere mensen niet met je indoctrinatie vervelen en zing je liedjes voor je Heer gewoon lekker op de bank thuis.

  En wat mijn woordgebruik betreft, dat zal ik gewoon blijven hanteren. Kan ook direct duidelijk zijn waarom: het werkt namelijk uitstekend 🙂 Ik heb in zo’n twee jaar mijn weblog zien uitgroeien tot een verzamelplek waarop ik elke maand 50.000 unieke bezoeken mag afstrepen. En aangezien ik verreweg het grootste deel van de content schrijf, krijg ik toch het idee dat dat taalgebruik bepaald niet iedereen tegen de borst stuit.

  De mensen die het vooral tegen de borst stuit zijn – heeee! – religieuze mensen die waarschijnlijk bang zijn dat ze de toorn van hun sprookjeswezen van keuze over zich heen kunnen verwachten zodra ze zich ook “verlagen” tot mijn taalgebruik. Of het zelfs zouden waarderen. Voor heel veel andere mensen verwoord ik schijnbaar exact wat zij denken en voelen en geef ze met mijn creaties dus een manier om af te reageren. Is dat nou echt zo erg? Is het nou echt zo moeilijk om iets verder te kijken dan mijn tirades lang zijn?

  Ik had trouwens graag op een heel humoristische en opbeurende wijze het extreem kansloze drama dat wij mensheid noemen onder woorden gebracht, maar dat is simpelweg onmogelijk. En daarom hanteer ik mijn manier van verwoorden. In een wereld waarin alles draait om polarisatie, geweld, centjes, graaien, liegen en haten is het voor mij echt ondoenlijk om met een zogenaamd “objectieve” manier van presenteren te komen. On-fokking-mogelijk.

 24. @ Sofia

  Sorry, georganiseerde religie zal ik tot op het bot blijven affikken. Ik weiger respect op te brengen voor iets dat nog nooit enig respect voor het leven an sich heeft opgebracht omdat het simpelweg slechts een hele nare en vernietigende gedachteconstructie van extreem angstige mensen betreft. Zie ook mijn andere comment @ mama. Als je in 2010 als mensheid nog steeds dit soort wanstaltig aanhangen van gedachteconstructies blijft verdedigen, dan verdien je wat mij betreft ook niet anders dan de volledige uitroeiing waar wij reeds keihard op af stevenen. En bedankt voor het commentaar trouwens, ik heb spontaan een idee voor een stukje gekregen. En ja, een stukje met heel veel naar taalgebruik en sneren naar zij die gewelddadige sprookjesverhalen aanhangen en die OOK nog eens met dwang op andere mensen willen opleggen. Mijn dank is groot!

 25. Natuurlijk zal jouw webblog een plek zijn waar mensen zich afreageren, maar ik heb je ooit horen zeggen dat je het een plek van bewustwording wilde laten zijn?
  Afreageren heeft voor mij een negatieve lading, terwijl bewustworden een positieve lading heeft.

  Objectiviteit bestaat niet naar mijn idee.

  Waarom zou je niet humoristisch en opbeurend kunnen schrijven, blaas dat op en je bent in ene stand up comedian! Dat stuit nog minder mensen tegen de borst, trekt nog meer bezoekers en brengt je boodschap wellicht nog helderer naar buiten.
  Laten we wel wezen we zitten nu toch al allemaal in de klucht die bruin-1 heet.

 26. @ mama

  Ik kom na het weekend met een nieuw initiatief 😉 Aangezien ik met Anarchiel.com dus onmogelijk
  (dat blijkt wel) tot positieve berichtgeving kan komen en ik graag ook een wat luchtiger kijk op het drama om ons heen wil verspreiden, heb ik besloten een nieuwe website te beginnen. Zoals het er nu uitziet gaat die dus maandag online. Misschien dat die wat beter in de smaak valt 😉

 27. Ha fijn, een Anarchiel die de maatschappelijke klucht positiever en luchtiger wil bekijken.
  Wat is het adres van je nieuwe site?

 28. @ mama

  Dat maak ik heel spoedig bekend. Ben nu nog als een malloot aan het tweaken en programmeren, en vast wat content schrijven. Morgen organiseer ik nog een anarchiel.com meeting dus wordt het qua tijd wel wat krap maar ik ga alsnog voor de maandag. Anders begin volgende week 😉

  De naam heeft iets met het onmogelijk objectief zijn van nieuws te maken 😉 Heb je alvast een idee 😛

 29. @ Anarchiel
  Mensen die een georganiseerde religie aanhangen verdienen niet anders dan volledige uitroeiing. Dat meen je serieus? Zo ja, dan ben je even erg of erger dan PVV-ers en moorddadige aanhangers van georganiseerde religies.

  Ik ben zelf nooit lid geweest van een religie en dat wens ik ook niet. Ik ga alleen geen mensen blanco veroordelen, omdat zij een wat andere mening hebben dan ik.

  Je kunt niemand overtuigen omdat jij weigert je in anderen in te leven. Iedereen die het niet al roerend met je eens is daar moet en zal je complete minachting voor tonen. Daarom je krijgt alleen maar mensen op je site die het toch al met je eens zijn of die meteen vertrekken. De Telegraaf site is nog veel populairder dus van dat argument ben ik sowieso al niet onder de indruk.

  Als je ook maar een klein beetje snapte van het Christendom dan zou je weten waarom mensen met die principes de samenleving willen vormgeven. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar je hoort het wel te kunnen begrijpen. Uit jouw gescheld blijkt heel duidelijk dat je deze mensen niet snapt omdat jij ze niet wilt begrijpen.

 30. Mensen die een georganiseerde religie aanhangen verdienen niet anders dan volledige uitroeiing.

  Zo ver is Anarchiel niet gegaan. Als dat wel zo was had het hier echt niet meer gestaan.
  Voor de rest – Psalm 4:5.

 31. @ Sofia

  Lezen is ook niet je sterkste kant he? Ik heb het over ‘de mensheid’. Niet over specifiek religieuzen. “Waar WIJ reeds op af stevenen” zou een belletje kunnen doen rinkelen. Als je door je eigen conditionering heen had kunnen kijken dan. Dit is nou precies waarom ik zo vaak over ego’s begin. Wat veel mensen, waaronder Sofia, doen is projecteren. En projecteren doe je alleen maar omdat je ergens een probleem met je eigen ego hebt. Lees anders eens wat boeken van Eckhart Tolle om daadwerkelijk te begrijpen waar die rare dwerghippie met anarchistische trekjes het telkens over heeft.

  En nu is het voorlopig weer even over. Ik ga niet meer in discussie met mensen die gewelddadige sprookjes/gedachteconstructies die miljoenen mensen het leven hebben gekost en nog steeds kosten, goed praten. Dat is voor mij net – en nu ga ik me toch op een partij tenen staan – zoiets als het ontkennen of goedpraten van gebeurtenissen als een holocaust. Zolang de mensheid nog steeds teruggrijpt naar stompzinnige dogma’s als georganiseerde religie mag zij wat mij betreft volgende week nog uitsterven. De hele mensheid dus, beste Sofia. De vogels in mijn achtertuin gaan beschaafder met elkaar om dan wij, laat die dan lekker van deze aardbol genieten. Zonder die angstige en zielige diersoort die zichzelf echt veel te hoog inschat.

 32. Nou eh, heftig moet ik zeggen. Blijkt dat dit toch een doel heeft. Wat mij opvalt is dat er vooral over het stukje met de geloofsinsteek wordt gevallen. Waarom? Roept toch meer emoties op dan alles wat verder wordt geschreven over Enge mensen.

  Zonder er een waardeoordeel aan te geven denk ik dat we dit soort stukken wel moeten plaatsen. Er wordt hier veel geschreven, soms ook harde woorden en dan mag Anarchiel ineens niet meer meedoen? Omdat hij aan een onderwerp komt dat sommigen van ons erg na aan het hart ligt? Tja, daar heb ik dan weer moeite mee.

  De eerste alinea is een harde binnenkomer, maar mij heeft het niet verdoofd om ook de rest te lezen. Als ik het stuk doorneem dan kom ik er geen woorden en termen in tegen die hier niet in vergelijkbare vorm al eens zijn gebruikt voor CDA, CDA mensen of andere ‘gespreksonderwerpen’.

  Zoals jvdh al zei, als wij er hier al niet uitkomen, hoe moet dat dan met de rest van Nederland?

  De kracht van deze website is juist dat velen hun mening mogen geven, er staan stukken op waar ik hartgrondig mee eens ben en ook waar ik hartgrondig mee oneens ben. Maar ik blijf vinden dat een ieder hier mag zeggen wat hij wil, mits hij/zij zich aan de REGELS houdt.
  En dan krab ik mij echt ook wel op de bol over het ‘niet beledigen en kwetsen’, ook bij schrijfsels van mezelf. Wanneer is het teveel en wanneer dient het ‘HET DOEL?”.
  Dat is en blijft een dilemma, maar nogmaals ik vind dat Anarchiel moet blijven. Diversiteit staat voor mij bovenaan.

  Overigens werd de term ‘Vernederlander’ daarstraks gebruikt door een CDA-er die tegen het akkoord is. Anarchiel heeft dus overal ‘volgers’.

 33. De term “Vernederland” komt naar mijn weten van René Diekstra, die het aan den lijve heeft ondervonden.
  Waarin hij natuurlijk lang niet alleen staat.
  HIj had stukken uit een boek overgeschreven, maar ik zou de “wetenschappers” niet de kost kunnen geven die dat allemaal doen en we zullen nooit weten waarom Diekstra’s plagiaat plotseling zo erg werd gevonden.

  Wat Anarchiel betreft neem ik aan dat hij bedoelt dat hij met deze draad stopt. Zo bedoel ik #39 in ieder geval.

 34. @anarchiel
  Jij stelt dat je georganiseerde religie verwerpt.
  Ik heb al jaren gelden gezien dat er weinig verschil is tussen mensen die als grondslag van hun politieke denken de profeet Mohammed, Marx of Voltaire gebruiken.

  Mensen laten zich nu eenmaal inspireren door anderen.
  Sommigen plegen moorden uit naam van de HEER anderen geven hun leven voor het helpen van armen uit naam van de HEER.

  Sommigen sluiten mensen op in kampen uit naam van Marx anderen zetten zich in voor de armen uit naam van Marx

  Sommigen plegen moorden door een liedje van de Doors anderen etc.

  Kijkt u ook eens naar :
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bevrijdingstheologie

 35. @ Excellentie Zwembad

  Helemaal met je eens hoor, wat die georganiseerde religie betreft. Dat kan op allerlei fronten en in allerlei incarnaties. Maar wat wilde je er precies mee zeggen? Het enige dat ik zelf aanhang is de gedachte dat ik niet met geweld onderdrukt wens te worden en graag mijn eigen leven inricht zonder dat een groepje mensen in Den Haag dat voor mij doet (= anarchie). Mijn religie (het geloven in liefde, vrede en vriendschap) beoefen ik zoals ik andere mensen aanraad in mijn huiskamer en daar ga ik geen mensen die liever voor het haten van anderen kiezen mee lastig vallen. Dus wat was nou precies je punt?

 36. Alweer die Bergrede

  http://www.voorleesbijbel.nl/bijbel/perikoop.asp?lIntPerikoopId=1802

  speciaal voor Anarchiel:

  24 Niemand kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Jullie kunnen niet God dienen én de mammon. 25 Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding? 26 Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij? 27 Wie van jullie kan door zich zorgen te maken ook maar één el aan zijn levensduur toevoegen? 28 En wat maken jullie je zorgen over kleding? Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld. Ze werken niet en weven niet. 29 Ik zeg jullie: zelfs Salomo ging in al zijn luister niet gekleed als een van hen. 30 Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de oven gegooid wordt al met zo veel zorg kleedt, met hoeveel meer zorg zal hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen? 31 Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?” of: “Wat zullen we drinken?” of: “Waarmee zullen we ons kleden?” 32 – dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. 33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 34 Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.

 37. Anarchiel Schreef:

  En nu is het voorlopig weer even over. Ik ga niet meer in discussie met mensen die gewelddadige sprookjes/gedachteconstructies die miljoenen mensen het leven hebben gekost en nog steeds kosten, goed praten. Dat is voor mij net – en nu ga ik me toch op een partij tenen staan – zoiets als het ontkennen of goedpraten van gebeurtenissen als een holocaust. Zolang de mensheid nog steeds teruggrijpt naar stompzinnige dogma’s als georganiseerde religie mag zij wat mij betreft volgende week nog uitsterven. De hele mensheid dus, beste Sofia. De vogels in mijn achtertuin gaan beschaafder met elkaar om dan wij, laat die dan lekker van deze aardbol genieten. Zonder die angstige en zielige diersoort die zichzelf echt veel te hoog inschat.

  Alles waarin de mens zich organiseerd kan misbruikt worden om machtsspelletjes in het spelen , een van de redenen dat ik met Anarchistische scene brak in de jaren 80 was juist het fundementalisme en het doordrammen van meningen en standpunten als “de enige juiste ” door de grootste bekken in de scene … Waar bijna alle anti-religeusen zich bijna aan schuldig maken is een hypocriete houding t.a.v collectieve schuld .. bij de meest hypocrieten is zo ongeveer alles de schuld van het geloof , zelfs als die handelingen 100% ingaan tegen wat het geloof van de dader onderwijst … Maar het zelfde toepassen op de daden van van de misdadigers uit de eigen groep mag dan weer niet … MAW ik ben als Moslim wel verantwoordelijk voor de daden van b.v. de Taliban , ondanks het feit dat ik uit een totaal niet verwante stroming binnen de Islaam , maar als ik b.v. begin over de moordpartijen door de Anarchisten in Spanje voor en tijdens de burgeroorlog gaat die medeverantwoordelijkheid weer niet op voor de hedendaagse Anarchisten ( lulverhaaltjes als “dat waren syndicalisten , en dat zijn geen echte Anarchisten !!! en vergelijkbare exuses ) Keira Schreef:

  Nou eh, heftig moet ik zeggen. Blijkt dat dit toch een doel heeft. Wat mij opvalt is dat er vooral over het stukje met de geloofsinsteek wordt gevallen. Waarom? Roept toch meer emoties op dan alles wat verder wordt geschreven over Enge mensen.

  Waarom Kiera ?? omdat ik van Anarchiel voor 99% de zelfde shit over me heem krijg als van Wildersaanhangers .. en dat onder de pretentie dat het links zou zijn … Hij wenst mij de vrijheid te ontnemen om publiekelijk mijn geloof te belijden , waar verschilt dat met Wilders ????
  Anarcho-fundi gebrabbel , zoooo jaren 80 ….

 38. Anarchiel Schreef:

  Het enige dat ik zelf aanhang is de gedachte dat ik niet met geweld onderdrukt wens te worden en graag mijn eigen leven inricht zonder dat een groepje mensen in Den Haag dat voor mij doet (= anarchie). Mijn religie (het geloven in liefde, vrede en vriendschap) beoefen ik zoals ik andere mensen aanraad in mijn huiskamer en daar ga ik geen mensen die liever voor het haten van anderen kiezen mee lastig vallen. Dus wat was nou precies je punt?

  Vrijheid is alleen vrijheid als je het waar dan ook kan uiten , het naar de huiskamer verbannen is dan een absurditeit , Ieder mens moet in vrijheid kunnen uiten wie hij /zij is , dat geldt voor Homoos , Anarchisten , Punkers en ook voor gelovigen , Dan krijg je de diversiteit waar volgens mij de Quran over spreekt in “Ik heb jullie tot verschillende stammen gemaakt opdat jullie van elkaar kunnen leren ” Die discussies mogen best heftig gaan (zoals hier ) … Samen met “Er is geen dwang in geloof “en “Waar je je ook wend is het aangezicht Gods “( heb ik altijd moeite mee als Wilders op TV is , maar ooit een religieuse ervaring gehad tijdens het kijken naar een olievlek dus misschien … 😉 ) vormt die uitspraak de kern van mijn geloof , Diversiteit , Dwangloosheid en het Goddelijke in alles …

 39. #Bakra, ik lees nergens dat hij iemand de vrijheid wil ontnemen om wat dan ook te geloven. Hij zegt wat hij daarvan vindt. Dit lees ik niet anders dan wanneer iemand zijn hart uitstort over PvdA leden, GL leden, of wat dan ook. Is ook wel eens niet mijn mening, maar moet wel kunnen.

 40. @ Al

  Publiekelijk je geloof belijden. Waarom? Waarom kan dat niet gewoon in je huiskamer en moet je de rest van de wereld jouw gedachtekronkels per se opdringen? Waarom in vredesnaam? En kun je misschien even stoppen met mij continu gelijkstellen aan de anarchistische scene uit de jaren 80? Het is 2010 en ik was toen zo’n vijf jaar. Ik heb NIKS met de hele anarchistische scene aangezien zogenaamd anarchistische sites als Indymedia mij net zo hard haten als jij dat doet. Ik ben namelijk niet links. En niet rechts. En dat kan natuurlijk helemaal niet, je moet tenslotte wel een partij kiezen in dit doorgeslagen circus. Geldt ook voor die “anarchisten” waar jij elke keer op doelt, wat dus eigenlijk geen anarchisten zijn maar waarschijnlijk beter het label “linkse relschoppers” hadden kunnen krijgen toebedeeld. Kansloos.

  Maar zie het nieuws van tegenwoordig: zijn er rellen? Dan zijn het “anarchisten”. Compleet subjectieve onzin. Ik heb in mijn leven nog geen vlieg kwaad gedaan en nog nooit iets opzettelijk gesloopt omdat ik boos was. Ik ben een pacifist en geloof zoals ik vaker aangegeven heb ik liefde, vrede en vriendschap. Maar als je toch per se “anarchistische moordpartijen” tegenover die van religieuze moordpartijen wenst te zetten, dan zou ik je willen verzoeken de daadwerkelijke cijfertjes er ook eens bij te pakken. Genocide is tenslotte toch echt aan religieuzen voorbehouden. En pak er vervolgens ook nog even het ontstellende kindermisbruik bij dat op de een of andere manier samen blijkt te hangen met reli-fundi’s. Of zijn er ook zulke idioot schrikbarende cijfers bekend van kinderverkrachtende “anarchisten?”

  Beste Al, zie nou hoe je reageert. Als een compleet gehersenspoeld zielig hoopje mens dat een of andere dwaalleer nodig heeft om zijn eigen leven richting te kunnen geven. Vind je nou echt dat andere mensen daar respect voor op zouden moeten brengen en jou in het openbaar zouden moeten respecteren voor vernederende onzin? Dat kan niet, beste Al. Iedereen kan een sprookjeswezen en bijbehorende filosofie verzinnen en vervolgens met de vuist op tafel gaan meppen en eisen dat iedereen daar respect voor opbrengt. Nee dus. Respect verdien je en georganiseerde religie bewijst al eeuwen lang geen greintje respect waard te zijn. Je geloof belijden doe je in je huiskamer, net zoals ik. Niet in de publieke ruimte omdat je daar direct en onvermijdelijk de vrijheden van wel onafhankelijk denkende mensen mee schaadt. Zo moeilijk is dat toch niet te verzinnen?

 41. @Anarchiel
  “Als je in 2010 als mensheid nog steeds dit soort wanstaltig aanhangen van gedachteconstructies blijft verdedigen, dan verdien je wat mij betreft ook niet anders dan de volledige uitroeiing waar wij reeds keihard op af stevenen. ”
  Hoe moet ik dat lezen?
  Je vindt dat gelovigen het verdienen om volledig te worden uitgeroeid. Nog erger de hele mensheid verdient het uit te sterven omdat een deel van de mensheid gelovig is. Je haat gelovigen en je bent als klap op de vuurpijl misantroop.

  Je redeneert al net als de God van het Oude Testament die met de zondvloed zo´n beetje iedereen uitroeide. Mensen doen en denken bepaalde dingen die jij niet leuk vindt en daarom verdienen ze het om allemaal te sterven. Jij bent dus net zo erg als dat moorddadige en fascistische opperwezen dat je zo veracht.

  Je mag van mij zeggen wat je denkt, Anarchiel, maar verwacht van mij geen applaus voor je puberale misantropie, je rabiate haat jegens gelovigen en je kinderlijke gescheld.

 42. #Anarchiel: die laatste alinea was overbodig. Ik vind dat er nu genoeg over en weer is gezegd over personen, zullen we het weer over het stuk gaan hebben?

 43. @ Keira

  Ik was eigenlijk al gestopt met de thread maar zoals het goed religieuzen betaamt word ik alsnog lastig gevallen met uitgemolken drogredenen en het simpelweg niet willen lezen (Sofia) van mijn argumenten, waardoor ik mij genoodzaakt voelde alsnog te reageren. Net de Jehova-voet tussen de deur, zeg maar. Sofia blijft er geen drol van snappen en rond stuiteren in haar wat mij betreft zeer beperkte referentiekader en Al heb ik zoals ik duidelijk maak al volledig afgeschreven. Maar als mensen vervolgens alsnog op mijn schijnbaar verbale psychose gaan reageren, dan voel ik mij genoodzaakt om ook nog mee te blijven doen. Uit beleefdheid denk ik. Wat mij betreft kappen we echter met deze hele thread omdat het toch een vrij kansloos heen en weer kaatsen van meningen (al dan niet gebaseerd op sprookjes) wordt.

 44. Anarchiel, ik heb net je eerste schrijfsels (Beste Bea etc) weer zitten lezen en die waren wel degelijk erg humoristisch en maatschappijkritisch en zonder beledigingen. Dus je kunt het wel hoor, op humoristische en opbeurende wijze het extreem kansloze drama dat wij beschaving noemen onder woorden brengen 😉
  Op welk punt in de afgelopen twee jaar ben je jezelf kwjt geraakt, die jongen die maatschappijkritisch respectvol en bovenal humoristisch was? Waar ben je het plezier in jezelf verloren?

  Verder wat betreft religie, laat iedereen even lekker zelf weten in welk sprookje hij/zij gelooft. Ik denk dat iedereen wel een bepaald sprookje heeft om aan vast te houden, de een heeft law of one, de ander god, de volgende allah en ik geloof in antroposofie.
  Dat is ook biodiversiteit.

  Zodra de sprookjes van de een, via de politiek, de macht krijgen om de sprookjes van de ander te demoniseren gaat het volledig fout.
  Sprookjes zijn voor het individu, niet om via politieke of kerkelijke organisaties macht uit te gaan oefenen.

 45. @ Mama

  Zoals ik al aangaf, kijk vanaf volgende week even naar mijn nieuwe project 😉 Dat ligt veel meer in de lijn van humor en sarcasme zoals ik dat in het begin van mijn Anarchiel.com-traject deed. Het probleem is echter dat sinds ik begonnen ben met anarchiel.com ons kokende kikkerlandje echt keihard achteruit rent. Waardoor de irritatie aangaande de complete apathie van mijn medelanders alsmaar bleef groeien.

  Als je dan na dertig keer ongeveer hetzelfde artikel geschreven te hebben nog steeds moet concluderen dat er werkelijk niemand is die ook maar iets onderneemt en dat de gehele bevolking voor slaafs en onderdanig ja en amen knikken kiest, dan knapt er blijkbaar wat 🙂 Anarchiel.com is daarom voor mij de stek waarop ik mijn irritatie niet onder stoelen of banken steek en dat zal ik daar ook zeker blijven doen aangezien – geloof het of niet – ik er een heel groot aantal mensen wel degelijk een plezier mee doe. Even verbaal afreageren zodat men zich niet geroepen voelt in “real life” domme dingen te gaan ondernemen.

  Ben het ook helemaal eens met je opmerking over religie. Zoals ik al een paar keer aangaf: vooral lekker belijden in je huiskamer. Maar NIET je verzinsels gaan mixen met zoiets als politiek of respect voor je fantasiecreaties proberen af te dwingen. Dan is het einde echt zoek.

 46. Prima, begrijp ik allemaal. Religie is voor het individu, niet voor politieke, kerkelijke of welk georganiseerd verband dan ook.

  Alleen, dan zal ik wel de tick hebben om daar waar ik vanuit mijn antroposofische religie vrij aan biologisch dynamische landbouw in mijn achtertuin kan doen om maar iets te noemen, ik het een christen ook gun om vanuit die religie het eigen inividuele leven vorm te geven.
  Ik ben het niet met hun mening eens, maar ik zal vechten voor hun recht op vrijheid van meningsuiting.

 47. @ Mama

  Sluit ik mij weer volledig bij aan. Als biologisch dynamische landbouw bij je religie hoort (hoort trouwens ook bij het mijne :P), dan lijkt dat me niet iets waarmee je andere mensen hun vrijheden ontneemt. Daar heb ik dus ook geen enkel probleem mee. Waar ik dus wel problemen mee heb is andere mensen vrijheden ontnemen omdat je fantasievolle en door mensen geschreven regeltjesboek dat zegt. Oftewel, wat partijen zoals het CDA, de CU en de SGP doen. En nu kap ik echt met reageren anders red ik mijn project niet voor maandag 😉

 48. maar mogen mensen dan wel communist zijn : volgelingen van de profeet marx en niet christen volgelingen van jezus christus (wiens woorden het CDA graag hun reet mee afveegt) ?

 49. @ Excellentie Zwembad

  Als mensen in hun huiskamer graag de communist willen uithangen, prima. Maar zodra communisme andere mensen met dwang opgelegd wordt (wat nogal eens het geval is *kuch*) dan is het natuurlijk net zo fout als het Christendom of welke andere dwaalleer dan ook. Dan raakt een ideologie tenslotte weer de vrijheden van andere mensen en dan haak ik wederom heel rap af.

 50. @58 en 60,
  Anarchiel, kun je even aanwijzen waar Bakra – laat staan Sofia, Mama of ik – sympathie voor CDA, CU of SGP hebben laten blijken hier?
  Zo niet, houd dan eindelijk je kakel een keer.

 51. Lieve vrienden. Ik ben er van overtuigd dat wij er samen uit moeten kunnen komen. Ik had gehoopt in deze draad. Maar helaas.

  Daarom sluit ik deze draad

  Laten we het gewoon een ander keertje opnieuw proberen want ik heb nog steeds hoop op een goede afloop.

Reacties zijn gesloten.