PVV groeit helemaal niet maar krimpt

“Waarom groeit de PVV?”. Dit is volgens de schrijver van dit stukje blijkbaar een hele relevante vraag. Hieronder zal ik even uitleggen waarom dat niet zo is en waarom die vraag van geen enkel belang is.

Voordat je gaat verklaren waarom de PVV eigenlijk groeit is het ten eerste van belang om vast te stellen of de PVV überhaupt groeit. En dit is dus niet het geval. 7 jaar geleden, ja toen groeide de PVV, met als hoogtepunt 17 % van de stemmers in 2009, 5 jaar geleden dus, bij de verkiezingen voor het EU-parlement. We hebben allemaal kunnen zien wat de PVV-stemmers met die formidabele monsterzege zijn opgeschoten, geen reet, met als gevolg dat Wilders nu diverse nazi’s, anti-semieten, SS-verheerlijkers, en vergelijkbaar geteisem in de armen heeft gesloten om mee samen te werken bij de volgende EU-verkiezingen.

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer scoorde de PVV al weer wat minder: 15,5 %. Dit leidde tot Bruin I. Een kabinet zo mogelijk nog belachelijker dan Balkenendes avontuur met de LPF.

Nou en toen werd het dus 2012: 10,1%.

Nederlandse volksvertegenwoordigers en hun gedachtengoed.
Nederlandse volksvertegenwoordigers en hun gedachtengoed.
Da’s nie groeien, da’s krimpen. Zo zijn dus de feiten.

Nog afgezien van het feit dat je geen lid kan worden, waardoor het leden-aantal stabiel blijft op 1. En nog afgezien van het feit dat PVV’ers nogal de neiging hebben om op te stappen of om uit “de partij” (die het dus niet is) geknikkerd te worden. Dat is ook niet echt groeien.

Dus iemand die denkt dat de PVV groeit en vervolgens gaat uitleggen waarom dat zo is hoeven we dus verder niet serieus te nemen. Het zou overigens kunnen dat de schrijver van eerder genoemd stukje bedoelt dat de PVV groeit in Almere, iets wat hij helemaal niet kan weten aangezien bij mijn weten de PVV pas eenmaal met de verkiezingen in Almere heeft meegedaan.

Waarom groei of krimp van de PVV irrelevant is ligt aan het volgende: uiteraard is een hele grote PVV slecht nieuws voor buitenlanders en vooral moslims. En dit is vervelend en vooral beschamend. Het gaat hier dan inderdaad om de toon, die stuitend is. Maar afgezien daarvan maakt het materieel geen moer uit of de PVV groot of klein is. Wat van belang is, is de eigenschap van onze overige partijen om voor het volle pond mee te doen met de proletenfase waarin dit land thans verkeert.

Uiteraard bestaat op rechts sinds mensenheugenis al eigenschap om elkaar eeuwig trouw te blijven. Maakt niet uit wat voor fascist je bent, als je maar rechts bent is het goed. Ik noem maar wat: VVD -> Pinochet. SGP -> apartheid. Enzovoorts.

Dat links inmiddels niet veel beter is hebben wij te danken aan “onze” “linkse” “leiders”. Halsema die op het hoogtepunt van de proleterige anti-hoofddoekjes hetze stukken schreef over hoe moslim-vrouwtjes hun mooie haren moesten laten wapperen in de wind. Asscher die etnische categorisering wil opnemen in de GBA. Ik zal u de Godwin (en mezelf Asschers hooivorkenbrigade) besparen. De SP die altijd doet alsof de neus bloedt om de eigen (uiteraard gedeeltelijk) racistische en ziekelijk jaloerse achterban niet tegen het zere been te schoppen. De dieren club die eindelijk een kans ziet om zielige lammetjes te redden. Ook hier weet ik nog wel een Godwin.

Kortom: aan onze “volksvertegenwoordiging” hebben we helemaal geen fuck.

16 gedachten over “PVV groeit helemaal niet maar krimpt”

 1. Precies!!!! Democratie is voor de domme massa. Stemmen is voor schapen en runderen. Voor vee. De enigste manier waarop wij onze minderheidsstandpunten uit de marge kunnen krijgen is de revolutie!!!! Fuck de democratie!!!!

 2. @Jaap ik heb net even je reacties teruggekeken en ik constateer dat de kwaliteit abominabel is. Probeer wat zinnigs toe te voegen anders hoeven wij jou hier niet.

 3. Sorry man!!!! Dacht dat de grenzen hier open waren. Voor iedereen ongeacht pluimage ongeacht kwaliteit van participatie. Ik ga wel terug naar me eigen land!!!!

 4. Kijk Jaap, K ’t Jong maakt een heel goed punt: die vulgaire kliek van Wilders…nou ja, daarvan weet elk mens met enig fatsoen dat ie zich daar verre van moet houden. Maar hoe de Halsema’tjes (die Thatcher een rolmodel vindt), de Groen Links wethoudertjes die de slavernij voor bijstandsgerechtigden gestalte geven, de Asschertjes die de hobbies van Stuckart en Heydrich van stal halen…hoe dat soort lui zich gedragen: die zijn veel gevaarlijker. Ten eerste omdat ze werkelijke macht hebben a.g.v. bestuursfuncties, commissariaten etc. en ten tweede omdat ze op één of andere manier toch nog, hoe misplaatst ook, een zweem van respectabiliteit, fatsoen en gezag over zich heen hebben….
  wat wilders wil, voeren anderen al lang uit…en dat is zo gevaarlijk en bedenkelijk.

 5. Dr AA de Jonge heeft ooit een boek geschreven: De geschiedenis van het nationaal socialisme en facisme in Nederland.
  Het griezelige is dat Ir.Mussert omringt werd in de beginjaren door heel fatsoenlijke, keurige rechtse burgermannekes.
  Er waren zelfs enkele joden lid van zyn beweging….
  Maar zoals Ralph vd Geest opmerkt dat Groenlinkse wethouders dwangarbeid propageren…
  Iets waar de Groenen faliekant tegen zyn.
  Onze grote PvdA Staatsman Asscher, die beter zou moeten weten zich gedraagt en berispt wordt door Europa.

  Inderdaad zullen redelijke en fatsoenlyke mensen niet zo snel op WILDERS stemmen.
  Maar de slaafsheid van de nederlander om tegen mensen die “het gemaakt hebben op te kyken is bedroefend.
  De dwaasheid om iets by voorbaat links of rechts te noemen ontslaat sommigen van nadenken.

  Het economische groei model MEER MEER Nog meer is in een fiasco uitgelopen, dus wat willen de meeste partyen links of rechts???
  een GROEI van 3%, waarom??
  Komen er by 0% geen banen by??
  Als oudboekhouder weet ik maar al te goed dat een werkgever vaak meer winst kan verkrygen door mensen te ONTSLAAN!!
  STOP met de dwaze groeicyfers en richt de maatschappy menselijker in.

 6. De PVV groeit niet. Nog steeds doet ze maar in twee gemeenten mee aan de verkiezingen.

  Maar veel problematischer is dat PVV-vertegenwoordigers de kundigheid missen om te besturen. Hard boe roepen is makkelijker dan politieke beslissingen nemen.

 7. @sjaax: Wat maakt iemand kundig om te besturen? Is iemand van 18, die in de gemeenteraad komt, kundig genoeg om te besturen? Volgens mij moet je, net als met autorijden, eerst de nodige ervaring opdoen voordat je kundig genoeg bent.

  En strikt genomen kan de PVV inderdaad niet groeien, zolang er maar één werkelijk lid (ene G. Wilders) van deze ???????????????????? mag zijn, zoals K. ’t Jong schrijft.

 8. PVV groeit niet (meer).
  PVV in wezen infecteert omdat PVV een infectie is voor de normale maatschappij.
  Zodra de maatschappij geïnfecteerd is groeien de hypocrisie en haat jegens allochtonen/buitenlanders tot enorme proporties.

  Het schijnt dat sommige mensen genetisch meer vatbaar voor infecties zijn dan anderen.
  Op zijn hoogste fase heet deze infectie fascisme, terwijl de beginfase is te herkennen als nationaal-socialisme.

 9. Omdat we in onze maatschappij met meute-kudde-gevoel begenadigd oftewel verdomd zijn willen alle (domme) politici graag met PVV meeheulen.

  Deden we ook vroeger met de nazi-Duitsers mee, daarom hebben we nu ervaring mee hoe moeten we met allochtonen/buitenlanders omgaan.

 10. @nexus m.

  wanneer aanleg voor nationaal-socialisme genetisch bepaald is zoals jij beweert is het veroordelen van mensen om hun nationaal-socialisme dan geen racisme?

 11. @Roeland: Nee, dat is ergens wel hypocriet, maar het is geen racisme. Racisme is iets heel anders en gaat om machtsverhoudingen / systematische onderdrukking.

Reacties zijn gesloten.