Wereldwijde vermogensbelasting is een uitstekend plan

Waarom mensen een vermogen willen hebben dat groter is dan het bezit van een huis, auto en een kleine reserve is me niet duidelijk. Voor sommigen lijkt het vergaren van geld en goederen een dagbesteding. De 85 rijkste mensen op deze wereld, één touringcar vol,  bezitten net zo veel als de helft van de wereldbevolking. Schande, maar ik vrees dat deze mensen God noch gebod vrezen, terwijl zij in één klap veel ellende op de wereld zouden kunnen oplossen.

De Duitse bank praat al een tijdje over een Schulden-Steuer. Landen die in buitengewoon ernstige financiële problemen verkeren, zouden een eenmalige belasting op private bezittingen van hun burgers kunnen  invoeren. Dit schreef de Duitse centrale bank gisteren in een rapport:images (1)

Der Internationale Währungsfonds verlangt eine allgemeine „Schulden-Steuer“ in Höhe von 10 Prozent für jeden Haushalt in der Euro-Zone, der auch nur über geringe Ersparnisse verfügt. Das Geld soll für den Schulden-Dienst verwendet werden.

Het plan om iedereen 10% te laten betalen klopt uiteraard niet. Maar wat als ik zou voorstellen om iedereen die méér dan 100.000 euro heeft eens flink te belasten? Daarbij gaat het om banktegoeden en niet om je huis of je auto. Hou die maar gerust. Maar er zijn wat mij betreft grenzen. Het geschreeuw van de rijken is weer niet van de lucht. OK, ik doe er nog een schepje bovenop: Boven de 2 ton wordt het 20%, en bij meer dan een miljoen 60%. Meer dan 5 miljoen wordt volkomen wegbelast, wereldwijd om de smoesjes over kapitaalvlucht te voorkómen.

Wat krijgen we, vragen we, ervoor terug? Wereldwijde goede voedselvoorziening en gezondheidszorg, investeringen in schone energie en ontwapening. Onderwijs voor iedereen. Er wordt voor je gezorgd als je oud of ziek bent. Wat zou je dan nog moeten met vette bankrekeningen?

Is bezit Heilig? Wat mij betreft geenszins, per definitie haal je het weg bij anderen. Bij mensen die geen hap te eten hebben en de meest basale voorzieningen moeten missen.

 

10 gedachten over “Wereldwijde vermogensbelasting is een uitstekend plan”

 1. Raar enkel en alleen LRD en een niet te verstane Roeland op dit topic. Zal wel iets geweest zijn in de trant van blah blah blah dan had je maar moeten studeren of een andere domme rechtse dooddoener. En ik durf te wedden dat Roeland zelf ook een plebsslaaf is waarvan zijn baan zomaar ineens foetsie kan zijn. Voedselbank –> die kant op.

  Het zou helemaal niet verkeerd zijn om eens een grens te trekken over hetgeen een mens bezit (90% van de gevallen gejat geld).

  Kijk een uitvinder die een lamp uitvindt waardoor het millieu minder wordt belast en dus duurzaam en voor iedereen voordelig. Tjah the sky is the limit. Maar vaak zijn die mensen helemaal niet bezig met geld maar met idialen en hun geestenskindje (veelal gaan rechtsdraaiende marketing types ermee aan de haal (pharma mafia bijvoorbeeld)).

  Het zijn vooral die mensen die rijk worden uit de publieke sector en zaken als zorg. De VVDers onder de mens. Vaak hebben ze zelf ook niet of nauwelijks gestudeerd dus ook die vlieger gaat niet op. Kijk maar eens naar Markje Nietsnut Rutte een lobbylul.

  Waarom zou je gouden kranen in je badkamer willen hebben, als je veel beter buren kunt hebben die 112 bellen als je hart het begeeft. Buren die niet hoeven te stelen omdat door jouw gouden kranen ze nu geen werk meer hebben.

  VVDbeleid werkt cirminaliteit door te groot verschil alleen maar in de hand. Dat weten die hufters zelf ook wel.

  Een man die bij Ziggo 19 minuten aan zijn pik loopt te trekken 3 mil. euro meegeven. Ze moeten het zelf weten maar er klopt natuurlijk geen flikker van.

 2. Ik heb niets tegen het plan, Le Roi, maar heb je ergens een flauwe notie hoe je dit wil realiseren?

 3. Dat ga ik aan Sjaak vragen, die weet meer van de EU en hoe dit zo snel mogelijk kan.

 4. En de plezier oldtimers TOET! TOET! (VVD) vs De afgedankte oldtimers in het verzorgingstehuis (het volk, werkplebs, voetveeg, slaven).

Reacties zijn gesloten.