Dictatortje Wilders in de stress

Ik beschouw het tegenwoordig als beneden mijn waardigheid om nog over dit onguur stuk vreten te schrijven, maar af en toe ontkom je er gewoon niet aan. Ja niet omdat hij zo interessant is maar eerder vanwege het feit dat het Nederlandse nieuws en de Nederlandse opinie in deze tijd debieler en nietszeggender is dan ooit tevoren.

Er schijnt een recordaantal journalisten werkloos thuis te zitten en die zijn als ze werkloos zijn zo mogelijk nog improductiever dan wanneer ze ergens op een loonlijst staan. Participeren in de Nederlandse samenleving als journalist, dan maar om niet? Vergeet het maar.

Dan heb je tegenwoordig nog het verschijnsel dat men verwacht dat we maar voor alles betalen. Zoals bij VN waar ik voorheen onder de opstelletjes van Elma Drayer nog kon schrijven “krijgt zij hiervoor betaald?”, had ze tenminste ook een reactie. Tegenwoordig moet je dan een kwartje betalen of zoiets. Blijkbaar heb ik ze op een idee gebracht. Dan Telegraaf, die hebben tenminste nog het fatsoen om je van tevoren te laten weten, middels een groen streepje, dat een bepaald artikel een zogenaamd “premium artikel” is, waarmee ze bedoelen dat het meer van hetzelfde gewauwel is maar dat je nu een dubbeltje moet betalen.

In top segment van onze semi-professionele journalisten, ik noem bijvoorbeeld een Joost Niemoller, of een Chris Klomp, is het ook al mis. Wil jij door mohammedanen afgeslacht en verkracht blank vrouwenvlees zien bij Niemoller dan moet je 99 cents betalen. Voor twietjes van Chris Klomp moet je een euro betalen. Per week.

Er zou een plugin moeten komen dat links naar betaalshit gewoon zou wegfilteren, zodat ik er niet per ongeluk op hoef te klikken. Ik gun iedereen zijn ding overigens. Wil jij lekker met je onthoofdingsfilmpjes achter een betaalmuurtje wachten tot er een dwaallicht komt die daar een abonnement op wil, be my guest. Maar val mij er niet mee lastig.

Het is net als met die download sites. Je hebt iets nodig dus klik je op download. Maar in plaats van dat je krijgt wat je wil krijg je een “download manager” dat ding gaat vervolgens toolbars installeren, je startpagina en default zoekmachine aanpassen, en je PC “optimaliseren”. De kans dat je daarna nog krijgt wat jij eigenlijk zocht is uiteraard nihil.

Waarom begon ik hier ook weer over? Oh ja, dictatortje Wilders haalde vandaag weer het nieuws met paranoide mavo shit. Zo dat waren weer 400 woorden. Goedemiddag.

22 gedachten over “Dictatortje Wilders in de stress”

 1. Op zichzelf houdt-ie het best lang uit. Maar er gaat een moment komen waarop dat niet meer lukt, en dan is het daaag PVV, want ze hebben geen partij. Nu kan dat Wilders ook geen reet schelen; het gaat hem alleen maar om zijn eigen carrière die zich boven verwachting heeft otwikkeld met z’n Mavo. En als hij ermee stopt horen we nooit meer iets van de PVV. Wel van de mutanten die erop stemden natuurlijk, want die zijn er altijd geweest.

 2. Dat gedoe met die downloadsites in inderdaad verrekte irritant. Wil je je Flash Player updaten, wordt er ineens ook een of andere virusscanner bij geïnstalleerd, terwijl je allang een virusscanner hebt. Moet je die er weer af gaan halen. Het is net politiek. Heb je al een Wilders en dan blijken er na de verkiezingen ineens allemaal andere soorten Wildersjes in de regering geïnstalleerd te worden, zoals Teeven, Opstelten en nog zo wat van die types die allemaal op mekaar lijken.

 3. @Jan, meesterlijk.
  Trouwens, net een meisje die Greet met al zijn uitroeptekentjes achter zijn zinnetjes.

 4. Nooit gedacht dat ik het nog een keer voor Geert zou opnemen maar iemand aanvallen op zijn of haar opleidingsniveau is beneden peil. Ik begrijp echt niet eens waarom dat nodig is, er is zoveel anders mis met die griezel. Misschien komt deze reactie doordat dat ik me een beetje persoonlijk aangevallen voel, ik heb zelf ook nooit meer dan de mavo gehaald maar daarom ben ik nog niet minder dan een ander.

 5. “Dan heb je tegenwoordig nog het verschijnsel dat men verwacht dat we maar voor alles betalen.”

  Sorry, het is qua verschijnsel al lang bekend en dit heet neoliberalisme oftewel prijskaartje aan alles ophangen.
  Lievelingssport van o.a. Rutte.
  Straks krijg je lucht in blikjes op de markt.

 6. Wat een zeurderig huilstukje. Wat is dat voor rare mentaliteit om te piepen dat bepaalde zaken op internet niet gratis zijn. Journalisten moeten ook eten. Dus is het logisch dat ze niet voor niks gaan zitten tikken als ze ontslagen zijn. Ze zouden hun eigen markt verpesten.

  Als je de tweets van @realtwitcourt of de stukjes van Helma Drayer geen betaling waard vindt, dan betaal je toch gewoon niet? Kennelijk vinden al 268 mensen de tweets van Chris Klomp wél 99 cent per week waard. Zelf ben ik behoorlijk tevreden met mijn abonnement op De Correspondent van 60 euro per jaar.

  There ain’t no such thing as a free lunch. Je betaalt altijd íets. Verplicht reclame kijken, ongewenste toolbars of vijf minuten van je leven, zoals in dit broddelstukkie. Je afsluitende “Zo dat waren weer 400 woorden.” zegt eigenlijk al genoeg. Gelukkig gratis, anders had ik me nu behoorlijk bekocht gevoeld.

Reacties zijn gesloten.