Plasterk – judgement day

Om half 5 begint het debat “over het verzamelen van 1,8 miljoen metadata van telefoonverkeer door de Nederlandse veiligheidsdiensten“. Zoals zo vaak weer een volstrekt overbodig debat. Het is evident dat Plasterk sprookjes heeft lopen vertellen, dat geeft hij zelf ook toe, en dat hij vervolgens maandenlang de waarheid onder de pet heeft gehouden. Om redenen van “staatsveiligheid”. Pas toen naar aanleiding van een rechtszaak van “burgers tegen Plasterk” de waarheid naar buiten zou komen, besloot Plasterk voor de verandering ook maar eens even de waarheid te vertellen tegen het parlement:

Aangezien de landsadvocaat had besloten dit politiek explosieve materiaal in zijn verweerschrift mee te nemen, zat er voor de bewindslieden niets anders op dan de Kamer zelf maar te informeren. Volgens NRC Handelsblad kwam hiermee een einde aan een maandenlang ‘bureaucratisch gevecht’ over ‘de manier waarop de feiten naar buiten zouden worden gebracht’. Minister Hennis zei zelf ’s middags hierovertegen de NOS: ‘Er is inmiddels sprake van een rechtszaak waarin genoemde informatie ter tafel zou komen. En als je het daar meldt moet je het ook in het publieke debat doen.'(volkskrant)

Met andere woorden: als Hennis en Plasterk niet waren GEDWONGEN om te stoppen met liegen dan zouden ze nu nog steeds liegen.

Nu krijgen we daar dan Het Debat over. Maar of Plasterk verdwijnt of blijft, dat maakt helemaal niets uit. Als hij vertrekt krijgen we heus wel een andere sprookjesverteller die voor een vorstelijk salaris de Nederlandse slaven wel de nodige kletsverhaaltjes op de mouw zal spelden, met daarbij het integerst denkbare gezicht. Als hij opstapt dan kan hij nog jarenlang, misschien wel levenslang geen idee, blijven genieten van een waanzinnig supersalaris waarvoor hij echt helemaal niets hoeft te doen, zelfs geen kletspraatjes verkopen. Ja hij zal dat ongetwijfeld niet kunnen laten en regelmatig met een kek hoedje op in de media verschijnen, maar noodzakelijk is het zeker niet.

Ik wil jullie er ook aan herinneren dat Plasterk in het kabinet zit namens de PvdA, je weet wel, die partij waar je tevergeefs op gestemd hebt om te voorkomen dat de Firma List & Bedrog de grootste zou worden.

Maar als God het wil, ja er zijn momenten dat ik best graag in een god wil geloven, komt er een dag dat wij gaan afrekenen met dit soort tuig.

13 gedachten over “Plasterk – judgement day”

 1. De gretige opwinding om Plasterk “af te schieten”, lijkt op de kinderlijk gretige opgewondenheid in een schiettent op de kermis. Volwassen politiek (“zorg voor de stad”)zou zich verdiepen in en zich bezig houden met verduidelijken van de moeizame tranparantie en controle van onze en andere geheime diensten.

 2. Wat heet gretige opwinding. Een minister die zijn departement en alles wat daarmee samenhangt niet onder controle heeft en daarover pas onder externe dwang aan de TK en het publiek melding maakt, moet weg. Zie ook Weekers. Dat de VVD en de PvdA, toevallig de huidige regeringspartijen, dat anders zien, zegt nogal wat over hun ideeen over eerlijkheid, democratie en over hun opvattingen over de voorbeeldfunctie die ze zouden moeten zijn.

 3. Vooral die laatste zin is me uit het hart gegrepen. Trouwens, binnenkort zijn er gemeenteraadsverkiezingen: je snapt echt niet waar die morele stakkers nog voor staan als ze namens de PvdA staan achter hun pathetische kraampjes….

 4. Voor mij persoonlijk blijft de grote, overweldigende teleurstelling dat onze politici en Ministers aan de lopende band blijven liegen waarbij je staat.
  Ongelofelijk, afgezien van het feit dat dit niets met democratie en verantwoordelijkheid, transparantie naar de kiezer toe te maken heeft.

  Inderdaad is er geen garantie dat de volgende op deze post zal niet op de gebaande weg bedekt met grove leugens gewoon doorgaan.
  De Tweede Kamer is er niet om een verandering in de Nederlandse politiek aan te brengen.

 5. 1.8 Miljoen telefoontjes in vier weken tussen Nederlandse burgers met “woestijnen en grotten”?!?!
  Ik weet niet waar ik kwader om ben; de leugens, of de propaganda.

 6. Naar ik begrepen heb mag de minister van feesten en partijen, de pathologische leugenaar Plasterk gewoon aanblijven van Bruin II.

 7. Dus ‘in het belang van onze veiligheid’ mogen wij, sukkels wier privacy, rechtszekerheid en sociale zekerheid alsook gezondheid gesloopt worden door Bruin II best nog wat vaker voorgelo…pardon: met ‘de verkeerde keuzes’ van een leugenachtig zwijn worden opgezadeld.
  Welcome to nutsyland.

 8. Een van de ergste aspecten van deze gebeurtenis binnen de Parlementaire geschiedenis van Nederland is dat behalve men openbaar in de Tweede Kamer grove leugens als werkmethode gaat ondersteunen (het gaat mij in dit geval helemaal niet om Plasterk zelf, maar wel om de tientallen duizenden ambtenaartjes die in hetzelfde trant zien nu hun dagelijkse praktijk van voorliegen van de burger bevestigd. Plasterk is nu gewoon toevallig op deze plaats, net als vele anderen die zouden ook meteen in de grote traditie grof gaan liegen bij elke gelegenheid) hebben we gelijk het directe bewijs kunnen verkrijgen dat naast de SGP ook de CU geen enkel begrip voor wat de Democratie inhoudt oftewel wat de Democratie voor Nederland in de praktijk betekent. Naar hun visie is blijkbaar het volkje een stemvee die voortdurend in de gaten gehouden moet worden, net als in de tijd van de slavernij.

  Deze twee partijen steunen blijkbaar graag Militaire regimes.
  Dit is geen goede teken voor de toekomst van Nederland.

 9. Ik hoop nu wel dat de geachte journalisten nooit meer dat cliché ‘politieke doodzonde’ in de mond nemen iedere keer als een minister de Kamer onvolledig geïnformeerd heeft. Want dat is het overduidelijk niet meer.

 10. Overigens moest gisteren de voltallige Commissie voor toezicht over de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten naar huis gestuurd worden op basis van geen kennis van Artikel 10 van de Grondwet. Ze zouden zich moeten schamen al die poppenkast artiesten die tegen 8000 euri per maand ons wijsmaken dat ze enige tegenprestatie voor hun salaris leveren.

Reacties zijn gesloten.