De Krim een typisch gevalletje van het zal me aan mijn reet roesten

In het jaar onzes Heeren 2014 zal Krapuul 5 jaar bestaan en na 4 miljard stukjes te hebben geschreven met daarin mijn uiteraard onovertroffen mening weten u en ik het wel. Ik ben abject. Daarnaast ben ik een filo-antisemiet, sta op de loonlijst van de zionistische lobby, ben extreemlinks, ben een democraat (in de vuighe zin des woordsch) en uiteraard ben ik een nazi in wiens schaduw Hitler en Stalin makkelijk kunnen staan.

Er zijn artikelen in voormalige VERZETS-bladen verschenen over hoe walgelijk ik ben. De vice-premier van dit land nam aanstoot aan mij en stuurde kuddes woedende boeren op me af om me kalt te stellen. Vervolgens werd ik wekenlang ge-DDOS’d met als gevolg dat wij diep in de buidel hebben moeten tasten om ons margeblogje dusdanig te kunnen hosten dat het ook in de lucht blijft wanneer PvdA’ers boos op ons zijn.

Iedereen bedankt voor deze erkenning. Blijkbaar doet het er toe wat ik zeg.

Maar die Krim en zo, ik weet het niet meer. Corrupte VVD’ers, hypocriete PvdA’ers, rabiaatrechtse GL’ers, onkundige SP-idioten, ik draai er mijn hand niet voor om om daar de vloer mee aan te vegen.

Maar de Krim…….. Aaah das Krim. Wat weet ik van de Krim? Geen fuck. En dat wil ik graag zo houden. Blijkbaar staan we aan de vooravond van een gruwelijk internationaal conflict. Een reuzenoorlog.

Oud zijn heeft weinig voordelen maar 1 voordeel heb ik in the pocket. Ik ben te oud om gemobiliseerd te kunnen worden. Ik ben destijds namelijk wel degelijk goedgekeurd voor de militaire dienst, echter besloot men mij wegens “minder goed indeelbaar” buitengewoon dienstplichtig te verklaren. Vond ik toen prachtig. Nu nog steeds trouwens. Maar ik moest wel er tot mijn 40e of zo mee rekenen dat ik in het geval van calamiteiten kon worden opgeroepen. Gemiste kans voor de haviken: ik ben nu 46.

Maar ik ben toch altijd een zwak voor oorlog blijven houden. Heb er kubieke meters boeken over gelezen en stapels films over gezien. Ik heb dus niet zoveel van mijn leven kunnen maken als bijvoorbeeld een Hans van Baalen. Die is zelfs 1 rang hoger dan de kampcommandant van Auschwitz. Nou dan ben je dus iemand. De romantiek van de eurlog, wat is er mooier dan dat?

Maar die Krim dus. Blijkbaar hebben die Oekraïners een megacorrupte, weliswaar democratisch gekozen maar oké, potentaat (met een restaurant-piratenschip in de tuin) de deur gewezen, en marcheren nu de fascisten met honkbalknuppels door de straten. “De democratische oppositie” worden ze genoemd door Verhofstadt. Sure.

Poetin, de ex-KGB’er, soort Gestapo zeg maar, heeft er wat problemen mee en nu gaan we met zijn allen ruzie maken. Ik zeg let’s go.

17 gedachten over “De Krim een typisch gevalletje van het zal me aan mijn reet roesten”

 1. Er komt geen ruzie, er is slechts wat imponerend gedrag. Poetin is een macho. Als de EU wat wil stoken in de verhouding tussen Oekraïne en Rusland, zal de Russische president even laten zien hoe de machtsverhoudingen echt liggen. Dan onderneemt hij een provocerende actie door militairen naar de Krim te sturen. Wat kan de EU meer doen dan klagen? De lidstaten zullen geen honderdduizenden vluchtende Oekraïeners willen opvangen. De paar duizend werkzoekende Bulgaren en Roemenen zijn al te veel.

 2. Is Hans van Baalen trouwens al gesignaleerd op die omsingelde Oekraïense basis? Don’t fuck with Hans van Baalen, J v.d. Heuvel

 3. Het Red Army Choir steekt in ieder geval met kop en schouders uit boven het armetierige getoeter en geblaas van Glenn Miller. Daarnaast heeft Rusland met de opening- en slotceremonie van de OS de wereld een lesje in cultuur gegegeven, waaraan de VS de komende 1000 jaar nog niet aan zullen kunnen tippen. Als ze er al in slagen nog zolang voort te bestaan.

  Maar terzake: JvdH, het gaat niet alleen om de Krim, maar om de vraag of de Dnjepr de oostgrens van de EU gaat vormen (voor zolang als de de EU erin slaagt voort te bestaan, natuurlijk). We kijken naar een Oost-Ukraine dat 23 jaar lang is leeggeplunderd door West Ukraine. Die willen graag terugkeren in de schoot van moedertje Rusland. Nu is het de beurt aan de West-Ukraine om door IMF en EU leeggeplunderd te worden.

  En Hansepansje, die steekt een worstvinger in de lucht en een sigaar in zijn ronde hoofd en vindt het goed zo.

 4. Ach ik sla al die nonsens berichten over in de krant,
  Meestal niks aan de hand en zo wel dan wordt er niks over geschreven,zolang hier de sirenes niet loeien,en de politici hier nog zitten en niet weggaan is er niks aan de hand hoor.

 5. @natte neel:
  [zolang hier de sirenes niet loeien,en de politici hier nog zitten en niet weggaan is er niks aan de hand hoor.]

  Er zal m.i. nog geen oorlogssituatie in Europa komen; ik die zin ben ik het met je eens wbt “niks aan de hand”. Maar denk je niet dat door het provoceren van Rusland door het westen, de brandstofprijzen gigantisch zullen stijgen?

 6. Het wordt gevaarlijk als het koningshuis vertrekt, zoals men intussen weet.

 7. Nou denk van niet,
  Omdat daar heus wel allang afspraken over gemaakt zijn.
  En dan had je allang in elke krant erover gelezen,je kent het dat geïnsinueerde voorspellen.
  En aangezien ik niks op tv krant of bij de pomp erover hoor….

 8. De krim,Oekraïne,wit Rusland,gewoon Rusland,siberie,georgie ik weet door de bomen het boos niet meer in te schatten.
  En we hebben nu al zoveeeeeeeeeel zogenaamde start van ww3 gehad..dat ik denk ach,zappen wel weer verder.

 9. of deze, het is allemaal even eng.

  Europahymne Ode An die Freude

  http://www.youtube.com/watch?v=lJ733tjucq4

  Freude, schöner Götterfunken,
  Tochter aus Elysium!
  Wir betreten feuertrunken,
  Himmlische, Dein Heiligtum.

  Deine Zauber binden wieder,
  Was die Mode streng geteilt,
  Alle Menschen werden Brüder,
  Wo Dein sanfter Flügel weilt.

 10. Deze tekst haalde het niet maar kreeg wel douze points, vertaald uit het Latijn

  Nu Europa is verenigd
  Laat het dan voor immer zijn;
  Moge de eenheid in verscheidenheid
  Bijdragen tot wereldvree.

  Moge altijd in Europa
  Vertrouwen en rechtvaardigheid heersen
  En de vrijheid van de volkeren
  In een groter vaderland.

  Burgers, laat Europa bloeien,
  Een groots werk roept jullie aan.
  Gouden sterren in de hemel
  Zijn de tekens die ons binden

  gekkenhuis

 11. Ach ja, De Oekraïne, de Krim, het Oekraïense Volk.

  Pogroms en meelopen, Concentratiekampdienst. Vrijwel iedereen deed mee.

  En maar zingen, lekker zingen…..

  http://youtu.be/CqlE9eNWYj4

  Tot het Rode Leger kwam.

  Toen was het afgelopen.

 12. @LRD
  Beethoven en Schiller kunnen het echt niet helpen dat hun gedicht resp. symfonie misbruikt wordt voor Euroreclame.
  Ik zie geen verband tussen blijdschap en Europese Commissie. Wie wel?
  “Als de wereld vergaat blijft de Negende bestaan. De Negende is subliem,” moet Bakoenin gezegd hebben.

Reacties zijn gesloten.