Noot van uw oprichter

De menigte stond te schreeuwen WAAR IS JVDHEUVEL en ja ik leef nog don’t worry. Ik heb vorig jaar een bewogen jaar gehad. Ik verloor mijn relatie en mijn huis. Bijna mijn site. Bijna mijn baan. God weet wat ik allemaal bijna niet verloor. Maar ik ben weer opgekrabbeld en ik sloof mij weer door het dagelijks bestaan. En er is weer licht aan de horizon.

Ik heb een beetje een fout gemaakt door een nieuwe functie te aanvaarden in het bedrijf waar ik werk. De fout is dat het niet 1 functie is, maar meer 2. En half. Dat betekent dat ik dus godsgruwelijk weinig tijd heb om te krapuleren. Ik heb wel vrije tijd, maar die breng ik grotendeels slapend door.

Dat is jammer want ik had eind vorig jaar nog zoveel zin in krapuul.com, onze nieuwe internationale site. 15 man meldden zich aan om mee te helpen. Achteraf slaat dat nergens op, want deze zijn nergens te bekennen.

Dit komt ook door de situatie waar ik nu in zit. Het is leuk dat ik heel erg veel te doen heb, je hoort mij ook niet klagen. Maar ik heb dus niet genoeg energie om ook nog op overtuigende wijze aan het thans nog dode paard krapuul.com te trekken, als kartrekker zeg maar.

Nogmaals ik klaag niet. Uiteraard was vroeger alles beter, toen Bakra nog schreef, en we Keira hadden die de site dag en nacht prop- en propvol plempte, en krapuulredacteur van het tweede uur, Huib, die nog steeds bewonderd wordt. En vergeet ook vooral niet DarkSkyWise. Als die man een artikel schreef was je verzekerd van vele duizenden bezoekers, zo goed als zijn artikelen waren. Hoe het met DSW gaat weet ik niet. Ik denk best wel slecht. Zijn genezing verliep TRAAAAG. Dat is het laatste wat ik van ‘m gehoord heb. Een speciaal plekje in mijn hart heeft Salonsocialist. De man met de superplannen voor deze site. Met de humoristische stukken waarover ik me kapot kon lachen. Helaas haakte hij af toen er wel eens iets kritisch over de PvdA hier op de site verscheen. Maar ik mis hem nog steeds.

Een apart woordje wil ik wijden aan Martin Harlaar. Niemand weet dit meer denk ik, maar dat was ooit onze 3e redacteur in crime. Hij trok de reacties niet. Wie wel toen trouwens? Anyway, Huib en ik zijn nog bij hem op bezoek geweest in Antwerpen om hem voor de redactie te behouden. Met een paar maandjes succes. Dat doen we niet meer tegenwoordig. You’re either with us, or you’re with the terrorists.

Maar ik ben zeer dankbaar voor wat we thans zijn. Goeie schrijvers. Vaak hele goeie blogs, die ik zelf in grote snelheid in de pauzes lees. Wltrrr die een groter podium verdient, hoewel dat soort dingen meestal gezegd worden als men verdeeldheid wil zaaien. Uiteraard verdient Wltrrr een groter podium, maar de rest van ons ook. Maar ik geloof dat Wltrrr dat wel begrijpt. Jan Zwaaneveld, die ik beschouw als een absolute topschrijver die ik dolgraag lees. Dolblij dat dat hier is. Ralph, een man die vaak in herhalingen vervalt, hetgeen ik juist een pluspunt vind. Ik lees zijn artikelen graag. Vervalt Elsevier niet in herhalingen? Of Telegraaf? Of, God betere het, Dagelijksekankerzooi? Nee Ralph verval astublieft in herhalingen ik blijf het graag lezen. Sjaak, de man die altijd komt met een stuk als we weer eens helemaal niks hebben.

Andreas, met af en toe een broodnodig historisch stuk. Randy, soms ineens even de Amerikaanse politiek voor ons komt duiden. Krenten in de pap.

LRD de man die er altijd is als we hem nodig hebben. Met ontroerende topstukken. Recht uit het hart. Frysk, de raakschieter op de korte baan recht in je bek. Kluft, de man met de wetenschappelijke superstukken die je nergens kan lezen behalve hier. Leerzame stukken. Zijn titels zijn vaak best klote, zoektechnisch, maar inhoudelijk is het altijd heel erg goed. Als je de hersens ervoor hebt om het te kunnen begrijpen dan. Laurent, met een bewonderenswaardig onschuldige mening, maar ook met common sense en vaak plotseling echt bijtende artikelen. Jaap met zijn prachtige verhalen en taalgebruik waarvan ik wou dat ik het in me had. De korte stukjes van Ina, waaruit oprechte verontwaardiging spreekt. De pauzevullertjes van kutjong. Onmisbaar.

Ik vind het allemaal geweldig en een stimulans om door te gaan. Ik zal mijn huidige functie wel even dusdanig automatiseren/rationaliseren/uitkotsen, dat ik weer tijd krijg om volop mee te doen. Uiteraard ben ik dan nog steeds van plan me vooral te richten op de engelstalige site. Het gaat nog even duren voordat deze sneeuwbal gaat rollen, maar rollen gaat-ie godverdomme, zo waerlijck helpe mij God almachtig.

Wil je meewerken, dat is tegenwoordig dus welkomer dan ooit, mail iets naar krapuul2009@gmail.com en dan leggen we even contact.

Vooralsnog iedereen, alle schrijvers, redacteuren en bezoekers: bedankt. We bestaan dit jaar 5 jaar en de meeste sites stoppen binnen 3 jaar en dat punt zijn wij dus al lang gepasseerd en er is geen weg terug.

12 gedachten over “Noot van uw oprichter”

 1. Goeie noot. Blijf ook vooral om jezelf denken, daar heb je er namelijk maar eentje van 😉

 2. Ontroerend stuk v.d. Heuvel. En..zorg goed voor jezelf, eerst kom jij en dan de rest van de wereld. Fijn dat het weer wat beter gaat. Ik ben trots op jou, de medeschrijvers hier en wat we met zijn allen doen.

 3. Krapuul doet het goed, weet wat er speelt.

  Een voorbeeldje: De Groene Amsterdammer van 6 maart heeft een artikel over het functioneren van het recht. De inhoud is min of meer een compilatie van berichten en artikelen over de teloorgang van de rechtsstaat die op Krapuul zijn verschenen.

  Nu behoort De Groene niet tot de MSM, het zal nog even duren voordat de sheeple-media er ook over schrijven, maar een artikel in De Groene is een begin. Krapuul had de ontwikkeling evenwel al gesignaleerd.

 4. Nou, mooi dat je weer van je laat lezen!

  Sjaax, geef even je inlogcodes dan kan ik dat artikel ook bekijken.

 5. Mooi gesproken, jvdheuvel en goed om te horen dat het beter met je gaat. Een paar maanden geleden kwam ik bij stom toeval op Krapuul terecht, toen ik met Twitter begon en daar per ongeluk een link aanklikte. Een stuk van Ralph was het, als ik me goed herinner. Eindelijk een site waarop ik dingen las die ik zelf al tijden vond en dacht. Ik voelde me hier dus meteen helemaal thuis. Hoewel ik niet altijd evenveel tijd heb probeer ik om alles te lezen en zoveel mogelijk te retweeten.

 6. Goed weer es wat van je te lezen.
  Het is toch net zoiets als je dagelijkse koppie koffie, 5 jaar elke dag ff kijken wat vdHeuvel er allemaal van denkt.

  Je wordt in ieder geval prima waargenomen.

 7. Hé, dat is weer eens helemaal iets anders: schouderklopjes van jvdheuvel. En terecht: voor (oud-)Krapuulredacteuren. Voelt veel prettiger aan dan die hel en verdoemenis voor andere opiniemakers; ik ben weer helemaal blij. Dankzij Krapuul heb ik de lol van het schrijven herontdekt. Helaas voor Krapuul gebeurt dat vooral elders, op een historische site met veel minder opinie, en ik heb het er druk mee. Maar Krapuul is nog steeds mijn startpagina en ik lees vaak vol bewondering stukken van oude en mij niet bekende auteurs. Die hebben vaak veel eerder dan ikzelf door hoe de wereld in elkaar zit. Ik ben niet weg; ik schrijf hier alleen minder.

 8. Hee vdHeuvel! Ik kijk nog wel af en toe hoor. Maar zit hier op de Malediven met een Ipad en dat typed klote! Heb wel vaak de neiging om te schrijven als de PVDA onheus wordt bejegnd. En over de PVV en de SP en de Russen is men ook veel te soft. Misschien moet ik toch nog maar eens in de pen klimmen voor ik sterf. Groeten van Sal. En voor een socialist werk je veel te hard. Die horen te parisiteren op hard werkende, met nederlandse vlaggetjes zwaaiende pedojagers.

Reacties zijn gesloten.